otroški dodatki - spet! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


pikecpokec -> otroški dodatki - spet! (16.2.2008 11:15:33)

Eno vprašanje imam. No, najprej razlaga problema: januarja sem dala vlogo za podaljšanje (al kok se že reče) otroških doklad. In po zakonu je, če daš vlogo za otroške v mesecu januarju, februarju ali marcu, treba podati dohodke od predpreteklega leta (torej 2006). Takrat sva bila oba še študenta, s štipendijo, moj je pa zraven tega še delal prek ŠS. OK, lani se je zaposlil (jaz sem še vedno študentka), tako da je gospa na CSD rekla, da ker je to pač sprememba v dohodkih in blablabla, da moramo prinesti njegovo plačilno listo, ker se bo pa zdaj njegova plača upoštevala. V redu, nekako logično, ker je res kar velika sprememba.
Danes dobim odločbo in ti bedaki (pardon!) so upoštevali VSE: njegovo štipendijo in zaslužek prek študentskega servisa (iz leta 2006) PLUS njegovo plačo iz leta 2007! A je to normalno? Da upoštevajo dohodke iz dveh različnih let? Mislim, zanima me, če je to standardna praksa al kaj?
Ker se nameravam pritožit, pa me zanima, če je kdo že kdaj imel tak primer in kako so potem to rešili?

Hvala!




2 Sraki -> RE: otroški dodatki - spet! (16.2.2008 11:58:28)

Sploh mi ni jasno zakaj ti težijo za dohodke 2007. Podatke se daje od nazadnje prejete dohodnine, v tem primeru od 2006. Tudi mi oddajamo tako in smo tudi, ko sva bila študenta in se je eden zaposlil. Tole ti pomoje niso čist kul spedenal.

Kao za sproti, za lansko leto ti nimajo kaj težit, ker enostavno še ni bilo izdelane dohodnine. Itak, pritoži se, halo ne morejo tako delat. Če bi pa slučajno enkrat imela nižje dohodke, ko bi ti morali povišat, pa ti sigurno ne bodo.




pikecpokec -> RE: otroški dodatki - spet! (16.2.2008 12:10:32)

Če bi pa slučajno enkrat imela nižje dohodke, ko bi ti morali povišat, pa ti sigurno ne bodo.


To pa itak!

Za dohodke za lani pa težijo zato, ker je to KAO velika sprememba, ki jo je treba javit. OK, to mi je bilo še nekako logično ker se je naš status bistveno spremenil.
Torej bi lahko jst takrat vztrajala da morajo po zakonu upoštevat predpreteklo leto. Mah, spet sem bila naivna in jih dobila po buči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].




2 Sraki -> RE: otroški dodatki - spet! (16.2.2008 12:15:44)

No vsekakor ti lahko upoštevajo samo ene ali druge dohodke, od obeh let skupaj pa res ne!

Mi pa ni jasno kako ste sploh prišli na to, da si morala povedat, jaz vedno samo oddam, me nihče nič ne sprašuje, če je pa to leto kaj drugače bilo. Tak je zakon in to je to.




taška30 -> RE: otroški dodatki - spet! (16.2.2008 12:29:52)

IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec

so upoštevali VSE: njegovo štipendijo in zaslužek prek študentskega servisa (iz leta 2006) PLUS njegovo plačo iz leta 2007! A je to normalno?


Ne razumem točno, kaj si mislila z besedo 'upoštevali'. A da so sešteli vse skupaj? To je čista napaka, seveda ne morejo seštet dohodkov 2-eh let skupaj.
Jih pa nekako upoštevajo. Jaz sem imela 2 leti nazaj isti primer (jaz sicer zaposlena ves čas, mož pa prej še študent, potem pa zaposlen s kar dobro plačo) in sem tudi morala prinesti njegove zadnje tri plače. In so mi razložili, da nekako sorazmerno preračunajo nek koeficient, tako da kakšen razred greš ziher gor, kaj dost pa ne.




lelaval -> RE: otroški dodatki - spet! (16.2.2008 12:53:28)

Upam, da te ne bom razočarala - pred leti sva se midva pritožila na odločbo - pa je bila njihova napaka - ampak pritožbe niso upoštevali. Še eno poznava, ki dela tam, pa je rekla, da je taka njihova praksa - kao, da so " nezmotljivi".
Ampak vseeno se pritoži - to imaš pravico.




Stran: [1]