Držvno pravobranilstvo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


mama76 -> Držvno pravobranilstvo (16.2.2008 9:10:19)

Pozdravljene! Spet potrebujem pomoč in sicer, v ponedeljek imam razgovor za službo na državnem pravobranilstvu, pa me zanima če je katera od vas zaposlena v tej službi oz. če mi lahko napišete s čim se pravzaprav ukvarjajo, jasno mi je da branijo državo, kaj več pa ne vem, zato vas prosim za pomoč.
In še to ker prihajam iz Primorske in Ljubljane ne poznam prav dobro oz. zelo malo bi vas prisila če mi na kratko opišete pot, pravobranilstvo pa se nahaja na Šubičebi 2.
Najlepša hvala za pomoč.




Anonimen -> RE: Držvno pravobranilstvo (16.2.2008 15:21:32)

Moja bivša sošolka iz srednje šole dela v Ljubljani na Državnem pravobranilstvu, ampak kaj konkretno pa tam dela, pa (žal) nimam pojma. Vseeno ti lahko opišem pot do Šubičeve ulice 2.
1.) Če boš prišla z avtomobilom, potem boš najbrž prišla po avtocesti. Torej mimo cestninske postaje na Logu pri Brezovici in nato na ljubljansko obvoznico (na razcepu zavij desno proti Barju, ne levo proti Šiški). Na izvozu Vič zavij dol z obvoznice in prišla boš na razmeroma veliko križišče s Tržaško cesto. Tam zavij desno proti Centru (imaš table nad semaforji, n'č bat'). Prevozi celo Tržaško cesto - kdaj bo konec, boš opazila, saj se cesta razcepi na dva dela (levo se zavije na Tivolsko ulico, desno na Aškerčevo ulico). Zavij torej levo. Cesta gre rahlo v desno (dolg ovinek) in na prvem križišču pri semaforju zavij levo, na Šubičevo ulico. Po njej se pelji do Parlamenta (tega ne boš zgrešila, na tvoji levi strani, nasproti Cankarjevega doma), nasproti njega pa imaš veliko (žal plačljivo) parkirišče. Najpametneje je, da avto pustiš tam (plačaš euro ali dva, nič hujšega). S parkirišča stopiš samo še čez cesto (na prehodu) in pri trafiki boš videla tablo za Državno pravobranilstvo - to je stavba oz. vhod, ki ga boš imela pred nosom.
2.) Če pa prideš z avtobusom ali z vlakom, se boš pa najprej znašla na glavni postaji na Trgu Of. Če se ti ne da pešačiti, pokliči mojega Kamikazo, da te odpelje s taxijem (številko ti pošljem na ZS), nikakor pa se ne usedi v taxije, ki stojijo na Trgu Of, ker imajo take cene, da te na rit vrže. No, če boš šla pa vseeno peš, potem pa pojdi z glavne postaje desno, na Slovensko cesto. Pojdi lepo čez cesto, na tisto stran, kjer je Mercator, nato pa po isti strani ceste do križišča z Gosposvetsko ulico (gostilna Figovec je na križišču, da boš vedela, da si na pravem koncu). Prečkaj Gosposvetsko ulico in dalje po Slovenski cesti nadaljuj pot. Šla boš mimo butika Hugo Boss, mimo Nebotičnika in prišla do Name oz. bivše diskoteke Global (dvigalo je še). Pojdi mimo dvigala in Mladinske knjige in na vogalu stavbe zavij desno na Šubičevo ulico. In boš zagledala trafiko, omenjeno v prejšnjem odstavku. In vrata od Državnega pravobranilstva.

Pa good luck za službo. Moja bivša sošolka je zadovoljna, pa karkoli že počne tam.




Stran: [1]