Tašča (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> Tašča (15.2.2008 15:09:13)

Danes sem prav žalostna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sem že kar proti koncu nosečnosti in, ker toksoplazmoze nisem prebolela, se kar najbolj trudim, da ne pridem v stik z mačkami. Ker pa imajo pri tašči mačko sva ji z možem razložila za kaj gre in da bi bila zelo zadovoljna, da se mačka ne potika po stanovanju. Seveda je ona obljubila, da bo mačka samo zunaj. In tako naj bi tudi bilo. Vse do danes, ko smo nenapovedani prišli na obisk. Tašča je bila kar v šoku in začela podit mačko s kavča: Ja, kako si pa ti prišla sem?
Ne vem, ali sem jaz čudna in kompliciram?

Hvala za mnenja, sem morala napisat.




Katy13 -> RE: Tašča (15.2.2008 15:14:11)

Vsekakor se strinjam , da ni prav, da vama obljubi eno, naredi pa drugo. Vendar ne se bati, ker se ne moreš s toksoplazmozo okožit na takšne način. Pazi, da ne bom prišla v stik z njenimi iztrebki ali pa njeno hrano. Pač pazi na higieno svojih rok.

Ti moram pa povedat, da sem tudi sama "alergična" nato, da se mačka potika po stanovanju in ko se kam vsedeš imaš polno dlak na oblačilih.




m@j@ -> RE: Tašča (15.2.2008 15:16:47)

Glej, jaz svoje tašče sploh ne priznavam, takšen zmaj je, ampak tole se mi zdi pa vseeno too much.
Če bi skupaj živeli, ja, če pa ti prideš k njej samo na obisk, pa naj ma tega mačka kjer hoče. ti si pa potem po obisku samo dobro umij roke in to je to.

Moje mnenje.

lp,




jabi babi -> RE: Tašča (15.2.2008 15:18:54)

anonomna,jst mislim da ti mal res preveč kompliciraš!sej ga je spodila stran ko si ti prišla,če te pa še naprej moti pa ostani doma pa je 100% da ne boš zbolela.lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Taula -> RE: Tašča (15.2.2008 15:18:57)

Hm..malo pa pretiravaš. Ti tam ne živiš..samo na obisku si. Kaj misliš, da če dihaš isti zrak kot mačka da zboliš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pač ne božaš je, roke si umivaš in to je to.




špelin@ -> RE: Tašča (15.2.2008 15:22:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Vse do danes, ko smo nenapovedani prišli na obisk.


To je to. Ne vem, zakaj bi morala mačka biti zunaj, kadar vas ni tam. Drugače se pa prej napovejte in bo mir.
 
Btw: sama tudi še nisem prebolela toksoplasmoze in pustim mačke pri miru, če jih pa ima v stanovanju nekdo, ki ga obiščem, se pa ne sekiram. Toksa se ne širi po zraku, mačka pa itak ne šlatam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lemavrica -> RE: Tašča (15.2.2008 15:23:52)

Mislim da malo pretiravaš. Sej ga je spodila ko sta prišla na obisk in v končni fazi ne živiš v istem stanovanju torej naj ima tašča mačka tam kjer ji paše, važno da ti ne prideš v fizični kontakt z njim.
Verjamem pa da te je strah in da ti tudi hormoni delajo 100/h in vse vidiš bolj grozno kot je.




Anonimen -> RE: Tašča (15.2.2008 15:46:07)

Tašča lahko dela v svojem stanovanju kar hoče in ima lahko tam krokodila če ji zapaše. Če teb pač ne ne hodi tja. Pa k si že tako poučena o toksoplazmozi bi ti bilo lahko jasno da če božaš mačko, če sediš na istem kavču kot ona, če dihaš isti zrak ne moreš zbolet za to boleznijo. Je dost večja verjetnost da jo fašeš s solate k pa od mačke. Sploh glede na to da verjetno ne serje notr[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

V bistvu imaš pa zlato taščo, ker se podreja tvojim neupravičenim muham in kapricam. Pa namest da zganjaš paniko tam kot ni potrebno ji raj povej kolk je fejst ženska. V bistvu ti gre na roke, se ti podreja, dela vse da boš ja zadovoljna......ne vem no, bod raj hvaležna da maš tako taščo.




jabi babi -> RE: Tašča (15.2.2008 15:53:04)

Bravo karin24[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .Točno tako!!!Zakaj vse iščejo neke prepire???




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.2.2008 16:09:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




nana09 -> RE: Tašča (15.2.2008 16:15:30)

Meni pa se zdi, da ste vse malo krute. Res, da ni nič narobe, če sediš kjer je sedela mačka in če si umivaš roke ni panike, a le v primeru, če je ta mačka lepo vzgojena. Jaz sem v prvi nosečnosti živela pri tastu in tašči v zgornjem nadstropju, le kuhinjo smo si delili. Mačka je lahko bila le v kuhinji, ker sicer so bile mačje dlake povsod (tako sta menila tast in tašča), a kaj ko je ta mačka skakala po mizi, pultu...če ji kaj ni pasalo ti je kar zarila kremplje v nogo ali pa te vgriznila. Jaz sem delala ful paniko, pa ni bilo tudi nikomur mar, sedaj sva k sreči na svojem in ko pridem na obisk je ponavadi mačka tudi noter na stolu, vendar sedaj ni več tiste mačke ta nova pa je lepše vzgojena, tako da ne kompliciram.
Zadnjič sem slišala, ko je ena razlagala kako je kolegica v 26. tednu zbolela za tokso, pa je sedaj na vseh možnih zdravilih in ne vejo ali naj sprožijo porod ali ne, ker ne vejo s čim bodo naredili več škode....mislim, da v nosečnosti nisi nikoli pretirano pazljiv, to se zaveš šele tedaj, ko doživiš to, da lahko gre kaj res narobe, da si kljub tako malim možnostim lahko prav ti tisti majhen odstotek...!!!




Anonimen -> RE: Tašča (15.2.2008 16:26:37)

Od mačke se lahko tokso nalezeš samo preko kakcev. Nikakor drugač.
Tud če hodi po mizi al pa pultu ne. Piješ verjetno iz čistih kozarcev, ješ iz čistih krožnikov, rok ne nosiš v usta če pobiraš mačje kakce.....
Torej ni šans da fašeš tokso na ta način.
Večino okuženih se okuži s solato in ostalo zelenjavo in sadjem, ter z mesom.




TONČI. -> RE: Tašča (15.2.2008 17:05:56)

Svašta!!!!
Pa ti nisi normalna. Pa sej toks. ne dobiš po luftu. Roke si pa tud znaš umivat.




lelaval -> RE: Tašča (15.2.2008 17:07:58)

Tašča lahko dela v svojem stanovanju kar hoče in ima lahko tam krokodila če ji zapaše. Če teb pač ne ne hodi tja. Pa k si že tako poučena o toksoplazmozi bi ti bilo lahko jasno da če božaš mačko, če sediš na istem kavču kot ona, če dihaš isti zrak ne moreš zbolet za to boleznijo. Je dost večja verjetnost da jo fašeš s solate k pa od mačke. Sploh glede na to da verjetno ne serje notr

V bistvu imaš pa zlato taščo, ker se podreja tvojim neupravičenim muham in kapricam. Pa namest da zganjaš paniko tam kot ni potrebno ji raj povej kolk je fejst ženska. V bistvu ti gre na roke, se ti podreja, dela vse da boš ja zadovoljna......ne vem no, bod raj hvaležna da maš tako taščo.

_____________________________


Nimam kaj dodat - se podpišem pod Karin [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Netopirčy81 -> RE: Tašča (15.2.2008 17:51:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Hm..malo pa pretiravaš. Ti tam ne živiš..samo na obisku si. Kaj misliš, da če dihaš isti zrak kot mačka da zboliš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Pač ne božaš je, roke si umivaš in to je to.


se popolnoma strinjam!




lelčy -> RE: Tašča (15.2.2008 18:07:51)





Hm..malo pa pretiravaš. Ti tam ne živiš..samo na obisku si. Kaj misliš, da če dihaš isti zrak kot mačka da zboliš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Pač ne božaš je, roke si umivaš in to je to.


se podpišem




malecka -> RE: Tašča (15.2.2008 18:50:11)

Je že vse povedano, ni več kaj dodati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




najsi -> RE: Tašča (15.2.2008 23:08:03)

Jaz že skoraj celo svoje življenje delim z mucami in sem bila do nedavnega fiksno prepričana da sem iz istega razloga že prebolela tokso....  a glej ga zlomka je še nisem in ko sem ginekologu povedala, da imamo tudi zdaj doma muco in ga vprašala ali se je moram izogibat, mi je reku da ni razloga, ker ni okužena, ker drugače bi jaz že zbolela. Edino njenega stranišča ne čistim, drugače se pa normalno cartama kot sma se prej.
Mi je pa ginek. reku da naj bom posebej pazljiva pri vrtninah, se pravi pri solatah in podobnih zadevah iz vrta. To bomo pač dobro oprali, pa je. Brez panike.

In res ne vem kaj neke paničarite brez veze in res hvala bogu za takšno taščo, ki ti želi ustrečt ( kot so ti že druge povedale)




Anonimen -> RE: Tašča (15.2.2008 23:27:27)

Mislim anonimna to je pa too much!

Pa dejte si za vraga ženske že enkrat za vselej prebrat, kako se toksoplazmoza prenaša. Muce jo prenašajo IZKLJUČNO PREKO IZTREBKOV, pa še to le, če je muca z njo sploh okužena. Ne prenaša jo torej vsak mačkon, ki ti prekriža pot.
Enako, če ne še več možnosti je, da kupiš solato in je ne opereš dovolj in jo dobiš. Toksa se prenaša tudi z mesom pa noben ne reče ne dotikaj se mesa. Samo te uboge muce potem vsi terorizirate, ti in tvoj pa še taščo po vrhu. Je njeno stanovanje, njen maček in če ga hoče imet sredi mize ali pa kje drugje je to njena pravica, ti noseča ali ne.

Jaz imam dva mačka in pri starših še enega, celo življenje sem obkrožena z mačkoni, pa je tudi še nisem prebolela. Wc med nosečnostjo čisti moj dragi, sicer pa muce isto božam in se crkljajo pri meni kot so se prej.

Res mi gre na živce, ker si nekaj na pol preberete ali pa vam nekdo nekaj, kar je nekoč nekje slišal pove in potem je cela panika.




nana24 -> RE: Tašča (16.2.2008 10:33:05)

Mislm keri problemi....brez komentarja....mal si o toksoplazmi preber....pa o tem da vsak v svojem stanovanju dela kar hoče




jolly123 -> RE: Tašča (16.2.2008 11:18:53)

Sicer je bilo že vse napisano, ampak da meni nekdo reče, da naj svojega mačka postavim na cesto, ker pride k meni na obisk, lahko komot samo tebe postavim na cesto. brez zamere ampak kje bom imela mačka v mojem stanovanju je čisto moja odločitev, sploh pa ne bi nekega ljubljenčka, ki je navajen bivanja notri postavljala ven, da ga po možnosti povozi avto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Če ti gre to toliko v nos pa ni treba tašči hoditi na obisk. Pika. Konec.




Pia77 -> RE: Tašča (16.2.2008 12:35:04)

Dobro, anonimna je bila malo občutljiva, ni pa treba, da zdaj vse skup padate od ogorčenja nad tem.




nana24 -> RE: Tašča (16.2.2008 12:59:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Pia77

Dobro, anonimna je bila malo občutljiva, ni pa treba, da zdaj vse skup padate od ogorčenja nad tem.


Vprašala je za mnenje in smo ga povedale kaj pa je narobe s tem???????




*BellaLuna* -> RE: Tašča (16.2.2008 13:12:14)

Meni se zdi, da močno pretiravaš. S toksoplazmozo se lahko okužiš le preko okužene hrane ali mačjih iztrebkov, nikakor pa ne z božanjem mačke, sedenjem na istem kavču ... Poleg tega moraš upoštevat, da je mačka kužna samo 3 tedne. Pa tudi če je še vedno panika, ne vem, a si je res tako težko umiti roke po stiku z mačko?

Je pa veliko večja verjetnost, da se okužiš z ne dovolj očiščeno zelenjavo ali termično  neobdelanim mesom (za nosečnico tako odpadejo razni pršuti, suhomesnati izdelki, sveži siri ...) kot pa preko mačke.




mateyka -> RE: Tašča (16.2.2008 13:50:37)

men je tvoja tašča všeč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jaz ne vem, če bi bla svojga mačka pripravljena tko na cesto postavt (tle je tud po -20, brrr). mej taščo rada, ti bo lahko še velikokrat kaj pomagala kasnej pr dojenčku.
jaz npr. samo nisem pucala mačjega wc-ja v času, ko sem bla noseča (taka navodila so mi dale babice v zdr. centru - tle majo pač babice in ne ginekologov). in to je bla taščina mačka, ki sem jo spoznala, ko sem bla že noseča. sem jo pa nosila okol, ko dojenčka (ta mačka ma to rada) in smo se hecal, da vadim za potem, ko bomo mel pikico - je mačka ravno prav vagala (cca 4kg) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ne se sekirat, pozitivno gledat in lepo nosečnost ter porod ti želim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>