PO ROTA VIRUSU NI APETITA (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


buša -> PO ROTA VIRUSU NI APETITA (15.2.2008 15:01:58)

MOj 11m je v ned,pon.,bruhal v pon., tor.sre je dobil drisko sva bila pri P dobila neko sol ki jpo raztopiš v vodi in daješ po žlički.Včeraj se je blato popravilo  danes je tudi kakal srednje trdo skrbi me pa ker mi včeraj in danes noče skoraj nič jesti pije pa rad,Ali je to normalno je katera že mela tak primer.?




Aja32 -> RE: PO ROTA VIRUSU NI APETITA (15.2.2008 16:08:10)

Naš je imel rotavirus 14 dni nazaj. Prejšnji ponedeljek je imel nazadnje drisko, v sredo pa je potem začel lepo jesti nazaj.. Zdaj ga pa ne moremo nahraniti - non-stop bi jedel... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




bina30 -> RE: PO ROTA VIRUSU NI APETITA (15.2.2008 16:11:14)

Najvažneje je, da pije. Po rota virusu so otroci strašno izčrpani in je treba veliko pit, da nadoknadi vse tisto, kar so zgubili.




TinaUros -> RE: PO ROTA VIRUSU NI APETITA (15.2.2008 16:57:53)

Važno je, da pije. Bo že dobil počasi tud apetit nazaj.




buša -> RE: PO ROTA VIRUSU NI APETITA (15.2.2008 17:05:01)

saj hvala bogu spije dosti pa glih zdaj mu rinejo zgornji 1,2 , zobki pa spodnje 2 saj do starosti 11 m je imel samo spodnje 1 kot zgleda pa bo zdaj dobil vse naenkrat -mogoče ga tudo to ovira pri apetitu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




AlTa -> RE: PO ROTA VIRUSU NI APETITA (15.2.2008 22:15:47)

BUŠA moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima tud drisko pa me zanima kako se imenuje ta sol, ki jo raztopiš v vodi?
Sem klicala v ZD pa mi je rekla da mu kuham čaj (šipek,borovnico ) in naj ma dieto, vendar se mu ni nič poboljšalo.
Hvala!
Lp!




buša -> RE: PO ROTA VIRUSU NI APETITA (16.2.2008 14:27:34)

reče se neka rehidracijska sol ki nadomesti kalij katerega izgubi med drisko.Dobila sem ga na recept delajo pa ga v galex to so naše pomurske lekarne zdaj pa nevem če ta galex ima te izdelke tudi po sloveniji . Ta raztopina ga je takoj spravila na noge.

Vprašaj v lekarno.




NRMM -> RE: PO ROTA VIRUSU NI APETITA (16.2.2008 14:43:23)

Rehidracjska sol ali pa Nelit je sol,ki je prodi dehidracijam. Drugače pa imam jaz za takšne primere doma REIDRATO (Bimbi),mislim,da je proizvajalec Pharmalife.To mi je nazadnje dala v lekarni in je primerno za otroke.Je dosti boljšega okusa kot rehidracijska sol.Ima okus pomaranče in je fino sladek,ker reh.sol je slana in je navadno otroci ne pijejo radi.

Kar pa se apetita tiče,pa je pri nas bilo enako.V času bruhanja je jedla normalno,bila nonstop lačna,ko je začela driskat,pa tudi apetita ni bilo več.No in po koncu driske,še kakšna dva dni ni jedla,potem pa nikakor,da jo nasitimo.

Če ti pije,se ne sekiraj,jedel bo že,ko bo pripravljen.




buša -> RE: PO ROTA VIRUSU NI APETITA (16.2.2008 20:33:45)

to raztopino soli sem mu dala v čaj  tam nekje 10ml.čaj in žličko te solne vode drugače je tudi nebi spil.Danes popoldan je že več pojedel in celo večerjo je imel  samo mu danes še nisem dala veliko da ga nebi trebušček bolel jutri bo že boljše-upam.

NRMM pa to reidrato si ti dobila na recept ali sama kupila ,kako in kdaj si jo pa dajala otroku.'




Stran: [1]