Kako koristiš neplačani del očetovskega dopusta? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


Mesečnica -> Kako koristiš neplačani del očetovskega dopusta? (15.2.2008 13:38:12)

Sem še nova v teh zadevah, pa ne vem ...

Kako se ureja koriščenje tistih 75 dni očetovskega dopusta, ko država plača le zavarovanje in prispevke? Se sploh splača vzeti le en dan, ali pa je preveč letanja sem in tja?

Štos je v tem, da sem ponovno noseča (mali je star 8,5 mesecev) in ker me že muči jutranja slabost, imam težave z obiski pediatra, ginekologinje ipd. (težko dobim termin v popoldanskem času). Mož se v službi tudi težko zmeni, da bi manjkal kakšno uro, da bi porabil redni dopust, se nama pa škoda zdi, ker ga bova še potrebovala. Sva razmišljala, da bi koristil kar očetovski dopust, ker se en neplačan dan pri plači ne pozna tako veliko ...




CatJa -> RE: Kako koristiš neplačani del očetovskega dopusta? (15.2.2008 13:45:55)

Najboljše, da se z delodajalcem vnaprej dogovori, da bo koristil 2 dni neplačanega dopusta (npr. 20. in 21. februarja), ki ga nato pretvori v ure, ki jih po potrebi pač koristil, tako da ta isti termin sporoči na CSD, kjer mu bodo za tisti dan ali dva obračunali prispevke, medtem komu delodajalec za ta dva dni ne obračuna plače. Kdaj bo potem te ure pokoristil je pač stvar dogovora v službi.




Stran: [1]