banki
|
Vsaka mama najbolj ve kaj je najbolje za njenega otroka in tudi vsi otroci niso enaki, eni bolj pasirano, drugi manj, glavno da jejo in da so zdravi in zadovoljni. Mislim, da s frutki ni nic narobe, sama sem zivilska tehnologinja in pridelavo frutkov poznam od blizu (ne delam vec tam in ne delam reklame ). Pridelava otroske hrane je strogo nadzirana, tako v EU kot SLO, tako, da ne vem kaksne drozi, ostanki sadja noter ne gredo (ne vem od kje vam to). Zakonski normativi za vsebnosti pesticidov in tezkih kovin in podobnih stvari so za izdelavo otroske hrane strozji in proizvajalec mora poskrbeti sam za izvajanje rednih analiz. Rok trajanja je dolg zaradi tega, ker so kozarcki otroske hrane in soka, potem ko se napolni, sterilizirani-za razliko od drugih proizvodov iz sadja, ki so pasterizirani. Zelenjava, ki gre v kasice je zmrznjena, to pomeni, da je ista, kot se kupi v trgovini v zamrznjeni obliki. V glavnem kaj kdo verjame je njegova stvar, jaz ne bom nobenega prepricevala, vendar bi pa rada povedala se naslednje: Preden pride sadje in zelenjava na trg traja nekaj casa in cela znanost se vrti okrog tega, kako obdrzati sadje in zelenjavo tako zapeljivo cim vec casa, da jo potem kupite. Obicajno ga potrgajo ze zelenega in nato samo dozori v umetnih pogojih. Ce prehitro zori, ga tudi malo zlajfajo-seveda z umetnim postopkom. Lahko je tudi genetsko modificirano .... Point je, da kjerkoli hocemo lahko najdemo umetne snovi in postopke, vendar se bojim, da ce bi se vsem hoteli izogniti, se lahko zgodi da kmalu ne bomo jedli nic. Najbolj sigurno je, da utrgas z drevesa, al pa poberes na vrtu (pa tudi tisto smo kdaj spricali-sigurno so kaksni ostanki pesticidov, ki so mimogrede tudi zelo toksicini)-vse ostalo pa, mislim, da ga ni junaka, ki bi vedel.
|