|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zastoj rasti ploda
14.2.2008 11:44:59   
sanca
user posted image sem 35 tednov. v torek sem imela pregled in mi je ginekologinja ugotovila da mojuser posted image  zaostaja v rasti. mene je to čisto sesulouser posted image . sicer pravi da bi naj bilo druga vse v redu ampak mora zdaj do naslednjega pregleda ki pa čez tri tedne moj user posted image  veliko pridobiti na kilaži. predpisala mi je aspirine pa rekla še je da morem veliko počivati. pišem vam pa zato da mi pomagate in če mogoče še katera ve za kakeršne koli vitamine ali bilo kaj da bi moj srček pridobil na teži. hvala vam in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zastoj rasti ploda
14.2.2008 12:39:58   
Pia77
Ti samo lepo počivaj in se normalno, zdravo prehranjuj. Drugega nimaš kaj.

In da se ne boš preveč sekirala... neredko se zgodi, da G ocenjujejo, da gre za zastoj rasti, pa da je premajhen otrok (ne glede na to, kako velike rasti sta starša), potem pa se ob PDP rodi čisto normalno velik otrok. Vsak otrok je malo drugačen, UZ meritve pa so kljub vsemu precej subjektivna preiskava...

Boš videla, kako bo. Ti samo lepo upoštevaj navodila svojega G in upaj na najboljše. Vsekakor držim pesti!

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2008 12:44:06   
srki
No, moji prijateljici so tudi rekli, da je plod majhen, pa je rodila 54 cm veliko punčko, prav tako sodelavka.

Želim ti čim manj skrbi in, da bi bilo vse OK.

Ni mi pa jasno, kaj bo aspirin pripomogel?

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2008 12:46:33   
Anonimen
Meni so tudi pri prejšnji nosečnosti merili pretočnost popkovine in še ne vem vse kaj... je bilo na koncu vse OK...
...aspirin reči kri, tako, da sklepam, da imava podoben problem... meni so tudi na pregledu ugotovili, da imam pregosto kri, zato je plod ne dobi toliko, kot bi jo potreboval... zaenkrat so mi samo zabičali, da veliko pijem... vsaj 2 l tekočine, na dan in se tega držim...poskusi z veliko tekočine, morda bo pomagalo, škoditi nima kaj, le veeeelikokrat boš na WCjuuser posted image

(odgovor članu Pia77)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2008 12:48:15   
sanca
ja saj meni tudi ni jasno zakaj aspirin. v lekarni sem vprašala zakaj sploh je ta aspirin in mi je odgovorila da je za rečenje krvi. tk da nimam pojma. user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2008 12:51:15   
bernika
Tudi meni je moj G v 34. tednuuser posted image ugotovil sum na zastoj rasti plodu. Pristala sem v bolnici, kjer sem odležala nekaj dni,naredili so mi nekaj UZ in spremljali rast. Plod je bi sicer manjši, ampak je rastel... .Potem pa sem rodila dobre 3 kile težko punčko, vse OK!
Ti počivaj in se ne sekiraj!

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2008 12:57:50   
trnuljčica
Acetilsalicilna kislina( Aspirin)  preprečuje razvoj gestacijske hipertenzije (nosečniškega povišanega krvnega pritiska) in preeklampsije ter z njima povezan zastoj rasti ploda.
Ps:Vedno je bolje, da o takih stvareh vprašaš ginekologa. Verjamem, da si bila zadnjič šokirana in se nisi niti spomnila. Naslednjič pa kar pogumno.

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2008 13:43:56   
urskas
tudi meni je zaradi takšnega suma merila pretočnost popkovine in je bilo vse OK.
Obe punčki sta bili vse skozi "manjši", na koncu pa sta obe imeli normalne mere 50-51 cm ter 2980-3050 kg.

Ti samo počivaj.Vse bo OK.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2008 14:32:51   
Calena
Ojla sanca,

Upam, da gre le za lažni alarm in sem skoraj prepričana, da bo s tvojim otročkom vse OK, drugače te tvoja G ne bi naročila šele čez 3 tedne ampak bi te takoj poslala na dodatne preiskave v Perinatalni Dnevni Center v ljubljanski porodnišnici.
Ali ti je ona sama izmerila pretoke v intra uterinih arterijah in ugotovila zareze?

A drugače je s tabo vse ok? Imaš normalen pritisk, nič beljakovin v urinu? Potem se ti po moje ni treba nič bati.

Se mi zdi pa zelo čudno, da ti je predpisala aspirin glede na to da si noseča že 35. tednov. Ponavadi ga ukinejo najkasneje pri 34. tednih kot pravi Pušenjak:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4291687,4292094#msg-4292094

Kot so ti svetovale predhodnice čimveč počivaj na levem boku, da bodo pretoki boljši in bo otroček tako dobil več krvi, hrane in kisika pa čimveč pij in jej čimbolj neslano hrano. Boš videla da bo vse ok.

Tudi sama sem tokrat preventivno na aspirinu, ker sem imela v 1. user posted image  preeklampsijo in tudi moja hčerka je bila rojena kot asimetrični zahiranček (48 cm, 2500g), danes pri 4 letih pa je po velikosti med največjimi deklicami svoje starosti in v ničemer ne zaostaja za vrstniki.

Želim ti vso srečo,

Calena

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2008 18:07:48   
sanca
hvala vam za odgovore. upam da bo vse vredu. prej sem si šla kupit še hipp natural aktiv tak da upam da se mi bo stanje izboljšalo.
drugače pa celena počutim se vredu in glede onih vprašanj ti bom tk rekla da kri pa vodo še morem dati zdaj v ponedeljek tak da bomo vidli kaj bojo pokazali izvidi. za zastoj rasti mojega user posted image  pa je videla preko ultrazvoka ko ga je zmerla. ah saj bo.
še enkrat hvala vsem in lp

(odgovor članu Calena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.2.2008 18:38:40   
mojcapr
Jaz imam 3 otročičke in vsi so imeli zastoj rasti tam pri 34-35 tednu. Morala sem počivati. Rodili so se zahirančki v 39-40 tednu nosečnosti.
1. user posted image 48,5 cm in 2680
2. user posted image 46,5 cm in 2440
3. user posted image 48,0 cm in 2660

Sedaj vsi lepo rastejo. No user posted image je zelo drobna, ampak možgančki pa ji delajo 100 na uro.
Počivaj in jej skuto, jajca, banane bolj kalorične stvari to je tudi pomagalo moji svakinji, da je težo user posted image spravila na 3000g. Lepo preostalo nosečnost ti želim in dosti srčkanih trenutkov z user posted image .

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?