steklina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki

Sporočilo

* Mateja * -> steklina (14.2.2008 9:59:25)

Čau!
Zanima me ali lahko necepljen pes dobi steklino, čeprav ne hodi ven, ker je polomljen. Je samo v hiši že dalj  čas in bo še en čas tako. Naš drugi pes pa je cepljen.

Hvala!

Anonimen -> RE: steklina (14.2.2008 10:03:58)

IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Čau!
Zanima me ali lahko necepljen pes dobi steklino, čeprav ne hodi ven, ker je polomljen. Je samo v hiši že dalj  čas in bo še en čas tako. Naš drugi pes pa je cepljen.

Hvala!

Ali jo lahko dobi ali ne nimam pojma, vem pa da je za to zagrožena kazen - denarna če pes ni cepljen.

Tanik -> RE: steklina (14.2.2008 10:06:51)

po zakonu mora biti pes cepljen in tudi čipiran.

lelčy -> RE: steklina (14.2.2008 10:10:57)

IZVIRNO SPOROČILO: natka28

po zakonu mora biti pes cepljen in tudi čipiran.

se podpišem

Anonimen -> RE: steklina (14.2.2008 10:38:09)

Ne, Mateja, ne more dobiti stekline.

* Mateja * -> RE: steklina (14.2.2008 10:40:42)

Nerodovniški pes ne bo čipiran kolikor jaz vem. Ker ta , ki ni cepljen nima rodovnika in  ni čipiran. Nismo ga pa cepili, ker je bila bolana psička in je tud zdej še tko tko. To pomeni, da je preteklo eno leto od zadnjega cepljenja. Drugi naš pes, rodovniški pa je pri letu dobil čip, ko sm ga cepila za steklino.

Tanik -> RE: steklina (14.2.2008 11:24:29)

IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Nerodovniški pes ne bo čipiran kolikor jaz vem. Ker ta , ki ni cepljen nima rodovnika in  ni čipiran. Nismo ga pa cepili, ker je bila bolana psička in je tud zdej še tko tko. To pomeni, da je preteklo eno leto od zadnjega cepljenja. Drugi naš pes, rodovniški pa je pri letu dobil čip, ko sm ga cepila za steklino.

to pa ne drži, vsi psi so čipirani, čip dobijo pri ceplenju stekline in to je zakonsko določeno.cepi se 1x letno.
če je pa psička bolana pa jo je treba pozdravit, peljat k veterinarju.
kako bolana?

Anonimen -> RE: steklina (14.2.2008 12:58:23)

Čipirani so psi, skoteni po enem določenem letu (ne vem več, katerem), tisti starjši pa niso.

Drugače pa mi tudi našega psa enkrat nismo cepili kakno leto in pol, pač čas hitro beži, pa niso potem, ko smo ga končno pripeljali, nič komplicirali. To mislim na veterinarja. Je samo rekel, da če nas niso dobili, pač ni nič narobe. V tem slislu.

Zoprno je edino, če takrat, ko ni cepljen, koga ugrizni. Tisto je pa potem štala mala.

Tako da Mateja, če bo pes res samo notri, ga ni treba peljati cepit. Vsaj po naših izkušnjah ne.

natasaom -> RE: steklina (14.2.2008 16:14:51)

naš je dobil čip pri 4 letih pa ni imel rodovnika.pa tud to ni res,da te kaznujejo,če psa ne cepiš.naših sosedov niso nič kaznovali pa pes ni bil nikoli cepljen.kljub temu,da so imeli veterinarsko inšpekcijo.hvalabogu so psa dali stran

Anonimen -> RE: steklina (14.2.2008 19:02:47)

Pes mora biti po zakonu cepljen - rodovniski ali nerodovniski, notranji ali zunanji.

Zakaj pa ne greste k veterinarju, ce je pes ze tako dolgo bolan?

Mi dobimo od nasega veterinarja 14 dni prej na dom, da nam potece cepljenje za steklino in da naj pridemo cepit psa. Tudi babica in dedek, ki sta doma na vasi, redno cepita svoja dva psa, oz. eno leto so jih imeli tri, pa so vse cepili. Pa ceprav morata vec kot pol ure pes v drugo vas jih peljat.

* Mateja * -> RE: steklina (14.2.2008 20:29:12)

Kužika je že zelo stara, verjetno oldtaimer med psi. Šteje jih že 17 let, zato je bolana, in ne se bat, je bila pri veterinarju vedno, čipa pa nima. Ampak res se mi jo zdi glupo cepit ker je samo v bajti na kavču, ugriznit pa itak ne more nobenega s njenimi škrbinami!!

Hvala za odgovore!

Nea_teja_ -> RE: steklina (15.2.2008 23:10:24)

tud mi smo danes dobili kužiko in smo ugotovili da ni bila cepljena proti steklini a mi lahko kera pove koliko stane ceplenje tako inf.

* Mateja * -> RE: steklina (15.2.2008 23:46:20)

Na kakšen način pa se steklina lahko dobi? A samo preko stekle živali al še kako drugače?

*BellaLuna* -> RE: steklina (16.2.2008 13:31:39)

Torej vaša kužika ni čipirana zato, ker je starejša (vsi psi skoteni po l. 2003 - upam, da sem si prav zapomnila letnico, morajo biti čipirani), ne pa ker ni rodovniška. Cepljenje in čipiranje velja enako za vse pse.

Steklino prenašajo pa okužene živali, med drugim lahko tudi glodalci, zato če je v hiši nevarnost kakšnih podgan in podobnega, kar lahko psičko ugrizne, potem je tudi verjetnost, da dobi steklino.

* Mateja * -> RE: steklina (16.2.2008 19:36:30)

Naša je letnik 91, tako da pol zaradi tega nima čipa.
Ok, hvala vam za odgovore!

Maj78 -> RE: steklina (16.2.2008 21:16:30)

Cena cepljenja stekline je bila v januarju 23,36€ vsaj toliko so jo meni zaračunali, kaj pa proti kugi je bila cepljena mislim da je cena tega pa 33,44€, tako v vednost.

Nea_teja_ -> RE: steklina (16.2.2008 22:01:13)

Mislim da v prejšnem letu ni bila nič cepljena .
Sej pravim da je bila res bogica ko jo malo poredim vam pošljem slikce oz jih bom probala prlepiti že zdaj kakšna je naša Lola.

* Mateja * -> RE: steklina (17.2.2008 15:31:48)

Cena _jaz sem dala za čip, knjižico, ceplenje za steklino in še cepljenje pri letu 60 evrov, se mi ni zdelo tok za vse kar mu je naredil!

Stran: [1]