Dohodnina (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

sončnica24 -> Dohodnina (14.2.2008 9:28:27)

Kolegica je dobila v službi en papir na katerem se od nje zahteva da podpiše naslednje:

Pospisana ____________ ne želim, da se mi pri izračunu akontacije dohodnine upošteva tretji odstavek 111. člena zakona o dohodnini (spremembe in dopolnitve zakona).

Kolikor sva gledale se verjetno to nanaša na ta novi zakon saj njena plača ne presega 9.000 € buruto, zanima pa naju če podpiše ta papir ali naredi sebi kaj dobrega ali slabega.

Saj če ga podpise se ji verjetno prizna nižja splošna olajšava kot če ne podpiše.

Prosim če katera dela na davnčni upravi če lahko odgovori.

lukec -> RE: Dohodnina (14.2.2008 9:53:39)

Ne delam na davčni, lahko pa najbrž pomagam. Če tega lista ne podpiše ji bodo čez leto upoštevali olajšavo (tisto za najnižje plače), torej bo plača zato nekoliko višja, vendar pa, če bo konec leta presegla zaslužek 9000 evrov, bo morala to plačati pri dohodnini.
Če list podpiše ji tega ne bodo upoštevali sproti, če pa se zgodi, da ne bo presegla meje pa še vseeno dobi vrnjeno pri dohodnini. Moj je to podpisal včeraj, ker itak preseže 9000 letno. Sem sploh bila razumljiva?

sončnica24 -> RE: Dohodnina (14.2.2008 10:09:43)

Lukec hvala si bila zelo razumljiva.

TONČI. -> RE: Dohodnina (14.2.2008 12:26:13)

Mene pa samo zanima, če katera ve ali se to obračuna tud že pri letošnji oddaji dohodnine. Tist 9000evrov bruto?

katjes -> RE: Dohodnina (15.2.2008 20:50:02)

Žal ne! Sprememba zakona o dohodnini je začela veljati od 1.2.2008 dalje. To pomeni, da so morali upoštevati novo splošno - višjo stopnjo šele za januarsko plačo - ki se izplača do 18. februarja letos.
Se pa bo pri dohodnini za leto 2008 upoštevala celo leto!

Stran: [1]