maja&m -> RE: otroški dodatek, študentka (13.2.2008 23:05:26)
|
Kot družinski član se štejeta ti, tvoj partner in otrok. Stari starši ne,čeprav si študentka. Pa če hočeš kakšen € več dobiti-partnerja ne vpisuj. Imaš vseeno več koristi,če si samohranilka. Če nimaš štipendije,lahko zanjo zaprosiš. Tu se spet upoštevata ti in tvoj otrok,brez tvojih staršev. Mislim,da ti bo kot mamici študentki prišel vsak cent prav. Verjemi. Sem (bila) na istem. In mi ni žal. In ker staršev nikamor ne vpisuješ-se tudi njihovi dohodki ne upoštevajo. Če vpišeš partnerja,se štejejo tudi njegovi dohodki. Lastno gospodinjstvo ti pride v poštev le,če boš kdaj zaprosila za DSP,pa še to je vprašanje koliko in kako ti upoštevajo. Odvisno od CSD. V Žalski občini ne upoštevajo. Z otroškim dodatkom pa to nima veze.Urediš si pa na UE. Glede otroškega dodatka,ki ga zate starša dobivata je menda novost. Ko sem jaz bila v tvoji situaciji,je mama zame do 26 leta še dobivala denar. Zdaj menda ni več tako,da bi obe dobivali denar. Poglej malo po forumu,enkrat so o tem že debatirale. Mogoče pa se katera oglasi,ki bolj točno ve kako je sedaj s tem. Pa upam,da sem ti kaj pomagala. Lp Maja
|
|
|
|