Ne mara past kravic (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Ronči -> Ne mara past kravic (13.2.2008 21:11:11)

Naša skoraj 7 mesečnica noče in noče past kravic...zdrži par sekund potem pa jok in stok. Nobena igrača/mobitel/daljinc ipd...jo ne zadrži na trebuhu.
Zanima me, ali je še katera imela podoben problem? In kako ga ste reševale.
Nas je v razvojni prestrašila, da bo imela probleme, ker ne razvija ramenskih mišic. Mi se trudimo, vendar nam ravno ne uspeva.





CUKRČEK -> RE: Ne mara past kravic (13.2.2008 21:16:14)

daj daj daj, moja starejša hči ni skoraj nikoli kravic pasla, pa plazila se ni in je čisto "normalna" triletnica. JE bila pač bolj lene sorte. NE se sekirat, če vidiš da se drugače normalno razvija.




melanija -> RE: Ne mara past kravic (13.2.2008 21:18:44)

Moji dve pupi nista nikoli pasli kravic, jih nista hoteli, takoj jok. Nisem vztrajala. Sem pa večkrat poskusila v razmaku par dni, enega tedna. Pa se ni obneslo. Nobena igrača ni pomagala. Na koncu sem obupala, ker jok in siljenje v nekaj kar nočejo tudi ni prav.

Zdaj pa so zdrave normalne punce, brez problemov.




spacika -> RE: Ne mara past kravic (13.2.2008 21:26:12)

Ne sekiraj se. Tudi naš starejši otrok jih ni pasel. In se je čisto lepo razvil. Medtem, ko se je drugi že kmalu prevalil na trebuh in jih pasel. Sicer se prvi ni plazil.Drugi pa se je.Druge razlike ni bilo.




Naja30 -> RE: Ne mara past kravic (13.2.2008 22:24:56)

Moja tudi ni oboževala kravic past, pa se je prav lepo razvila.




Eva* -> RE: Ne mara past kravic (14.2.2008 1:28:58)

Jaz sem mojo dala na posteljo, potem pa sem pred posteljo cirkus zganjala.....pa je blo za ene pet minut dobro....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mateyka -> RE: Ne mara past kravic (14.2.2008 7:50:29)

nosi jo v "superman pozi" (takole zgleda), to tud pomaga, ker je v principu podobno (naša tud ne mara kravic in še ful ji je smešno, ko se tako igramo in letimo po sobi) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ronči -> RE: Ne mara past kravic (14.2.2008 9:01:28)

V razvojni nas je prestrašila, da se ne bo posedala sama, in da bo imela probleme, ko bo začela hodit, ker ne zna pravilno uporabljat rok in ne bo znala past na roke, ampak na glavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




ajtak -> RE: Ne mara past kravic (14.2.2008 9:08:36)

Ronci prosim bodi pridna in takoj ko stopis ven iz ambulante dvakrat vdihni in pozabi pol kar so ti rekli. Vazno je, da je tvoja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zdrava in vesela, kaj jo bos silila v nekaj kar ji ne pase. Se vsak zdrav otrok je enkrat sedel in hodil- tudi tvoj bo!! Pa verjemi, ce je ne bos v nic silila in bo to skozi igro se bo to zgodilo prej kot pa ce bos z njo nevem kako vadila in jo trenirala.




Anonimen -> RE: Ne mara past kravic (14.2.2008 9:25:48)

Mamica,pomiri se,samo brez panike.malo drugače še na to poglej.
Ambulante so odprte,torej morajo delat,kajne.več,ko imajo pacijentov več zaslužijo.Kako najt pacijente?Tako,da prestrašijo mlade starše z nečim,česar ni.
Poglej,moji so se rodili v času,ko vsega tega ni bilo,ni bilo intrneta ni bilo raznoraznih ambulant,samo klasičen pediater,pa so oziroma ste vsi zdravi.
V redu,boh požegnaj take mabulante,ampak samo za tiste,ki res potrebujejo pomoč.
Tudi eden od mojih ni hotel past kravic,niti en od treh se ni plazil po vseh štirih,jim pač ni odgovrjalo,našli so svoj sistem premikanja.Kaj ni to velik dokaz,da so razvojno napredni?
Ko imaš tvoje dete v pokončni drži,tako lepo s hrbtom naslonjeno na tvoj trup,kaj ne drži glavice pokonci?Najbrž,da ja,takrat si tudi krepi vratne mišice.Ali pa ko leži na hrbtu,zagotovo poskuša dvignit glavico.
Potpljenje,otroci niso vsi po istem kopitu,niso serijski roboti,da morajo vsi
ob enakem časovnem obdobju počet stvari,ki so zapisane v knjigah razvoja.
Vse ob svojem času,ko bo dete na to pripravljeno.




PIŠKICA -> RE: Ne mara past kravic (14.2.2008 20:53:18)

Jaz imam nedonošenčka in je še kako pomembno, da je pričel past kravce, saj moraš nedonošenčka zelo usmerjat in delat z njim vaje, saj sam ne zmore in ne ve kaj storiti. Če jaz npr. z njim ne bi nič delala, bi sedaj pri 9 m še vedno samo ležal na hrbtu in ne bi vedel kaj početi.Če pa je otrok donošen, pa včasih res določene faze preskočijo in je z njimi vseeno vse uredu in včasih pediatri res vidijo vse preveč narobe.




jasna -> RE: Ne mara past kravic (14.2.2008 21:07:00)

Moj prvi sine tudi ni maral pasti kravic, sam se je vsedel šele pri 9ih mesecih, plaziti začel pri 11ih. Drugi je rad pasel kravice, hitro sam sedel, plazil. Oba sta shodila blizu 1. rojstnega dne. Je bil pa drugi pri padanju vedno bolj neroden od starejšega in cel pobunkan, čeprav gibalno bolje razvit.

Jaz  bi nasvete FT vseeno resno vzela. Tam niso zato, da nas prestrašijo. Poizkusita tako, da leži na tvojem trebuhu in se "pogovarjata". Lahko jo daš čez noge ko sediš in na drugi strani kakšno zanimivo igračko. Lahko pa jo tudi pustiš, da se malo pojezi. Saj veš brez muje...

LP




mami_miki -> RE: Ne mara past kravic (14.2.2008 21:16:35)

moj bo 9...pa nikdar ni maral past kravic..pa ga niti ne dajem in ne slilim...jih pač noče...




mami_miki -> RE: Ne mara past kravic (14.2.2008 21:18:11)

aja...pa  če se slučajno sam obrne na trebušček, pa se dviguje-mislim, da se zelo visoko dvigne, pa ima močne mišice-čeprav ga nisem nikol dajala..si je od sedenja mišice ojačal po moje...




lilka -> RE: Ne mara past kravic (15.2.2008 9:01:25)

Moja 10 mesečnica tudi ne pase kravic, nasploh ji položaj na trebuhu ne paše(kot meni ne se nikoli ne sončim leže na trebuhu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), ko se vrže na trebuh se dvigne na rokah in joče da jo moremo pobrat. Tako pač je, kaj naj.....




andie -> RE: Ne mara past kravic (15.2.2008 22:22:56)

Ej naša ISTO IN nimaš se kej sekirat. Sej je že ena rekla prej, pa tut moj pediater to pravi, nektiri otroc določene faze preskočijo.
Naša kot zgleda bo preskočla pasenje kravic in plazenje, govorjenja zihr ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Naj bi pa taki bejbeki prej začeli hodit, no ni nujn.
Midve s sestro baje tut nisma plazle, k sma ble male, pa sma dokaj hitr hodle.
Zej sam glede na to, ker tvoj pikec ne pase kravic, ne more pediater rečt, da to ni ok.
Ko sm js to našemu pediatru rekla, da jih pač ne pase, je reku, da je vse ok, ker pač nekteri to preskočijo, naredil je še pa par drugih vaj s tamalo in jo dajal v različne položaje, kjer je ugotovil, da so mišice, hrbtenica ipd. čist ok.
Se pač raj na noge postavlja, drugo ji ni zanimivo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




SIBI -> RE: Ne mara past kravic (15.2.2008 22:36:37)

Tudi naš ni nikoli bil rad na trebuščku. Posledica tega je, da se ni hotel plaziti. Pediat. nas je zato napotila k fizioterapevtki in v RA. Fiziatrinja nam je pojasnila, da se otrok mora plaziti in nam pokazala par vaj. Otroci se s plazenjem naučijo "pravilno" past in tudi na samozavesti pridobivajo. No naš se je še isto popoldan začel plaziti.




andie -> RE: Ne mara past kravic (15.2.2008 23:17:24)

Ja, kake vaje???
Js se nč ne sekiram, k tamala ne plazi, vem za ful otrok, k tega ne počnejo, ampak bi blo šikano videt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
A lahk opišeš al je preveč zapleteno?




Stran: [1]