|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Organizacija časa
13.2.2008 20:09:22   
Solero
...z dojenčkom. Kako?

Jaz nimam časa ne zase, ne za kaj postorit po hiši, včasih se niti ne utegnem spravit iz pižame.
Začne se seveda zjutraj, dojenje, previjanje, še dodatno hranjenje, če je lepo vreme sprehod, sicer animacije po stanovanju, pa spet dojenje, ki včasih traja tudi po uro ali več, kateremu sledi kako dremanje ali pa tudi ne, previjanje, hranjenje, pa spet kake animacije, vmes mi včasih uspe kaj pojest, večinoma pa ne, popoldan do trgovine ali do babice, zvečer pa itak kopanje, hranjenje...in je ura 21. Ali več. Dam prat, nekaj pojem, tuš in padem dol.
Mali je star 4 mesece in pol, čez dan bolj malo spi, večinoma v vozičku zunaj, če smo doma, je aktivno buden.
Čisto nič ne uspem naredit. Samo z joškami, kašicami in pleničkami se ukvarjam. Vsaj kako revijo bi rada prebrala...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Organizacija časa
13.2.2008 20:13:27   
Naja30
Moja je tudi aktivna že od rojstva. Če sem želela kaj narediti, vsaj kosilo skuhat, sem jo dala v lupinico in na mizo v kuhinjo in ji pela, se pogovarjala z njo, ji naštimala igračke, da jih je gledala. Imela sem srečo, ker je bil moj mož veliko doma z nama, tako da sem zvečer ko je mala zaspala, lahko celo kakšno revijo prebrala.
Ti pa svetujem, da izkoristi čas, ko je otrok tako majhen in bodi čim več z njim, delo bo že počakalo. Prosi koga za pomoč, mamo ali taščo, ali da ti počuvajo otroka ali pomagajo pri gospodinjskih opravilih. Ali čez vikend, ko je mož doma, naj bo on več z otrokom in ti kaj naredi in se posveti sebi.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Organizacija časa
13.2.2008 20:14:46   
frutka_
Eh, delo počaka. user posted image
Kar je nujnega sem naredila sproti ampak ker je naš mali bil zahteven dojenček sem težko kaj naredila poleg njega.
Glavnino počitka je imel največkrat doma v posteljici in takrat sem običajno tudi kuhala in kaj malega pospravila. Nekaj čez vikend, ko ga je mož vzel na sprehod in sem imela čas.
Ko bo topleje bosta se lažje in prej zrihtala za ven.
Uživaj na porodniški, ker prehitro mine!

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Organizacija časa
13.2.2008 20:16:35   
lemavrica
Te popolnoma razumeme zato si jaz vsaj na sprehodu vzamem čas in grem na kavico in kako revijo preberem. Probaj in boš videla da se ti bo zdelo da si imela vsaj malo časa zase.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Organizacija časa
13.2.2008 20:31:09   
urskas
tudi moja druga je bolj malo spala podnevi, predvsem je imela in ima še danes zelo rahel spanec. Veliko časa tudi po tri tedne skupaj sem bila sama (user posted image  je veliko odsoten), drugače pa sem imela ves čas pri sebi še nagajivo 2,5 letnico, pa sem imela vse zlikano, skuhano, pospravljeno, pa še dvakrat na dan smo šli na sprehod, zvečer pa še občasno na telovadbo...

Kako? preprosto: kuhala sem kadar sta spali, likala sem enkrat na teden zvečer, pospravila tudi enkrat na teden, kadar sta spali in smo imeli "instant" kosilo, itd.

vse se da, če se hoče.

res pa je, da nisem veliko hodila na okoli pohajkovat in kofetkat...
samo občasno, kadar je mojuser posted image  popazil nanje.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Organizacija časa
13.2.2008 20:50:31   
annie
Res je, da ob prihodu user posted image je bolj malo časa zase. Jaz npr. ko kuham, ga imam, tako kot je Naja3 povedala na mizi v ležalniku, da me opazuje. Še na WC si ga s sabo vzamem user posted image Drugače sesam in pospravljam pa povečini zvečer, ko pride mož iz službe. Takrat si tudi malo časa zase vzamem in preberem kakšno revijo, pogledam kaj na tv...sicer pa če dolgoročno gledam bo porodniški dopust še kako hitro minil, tako, da mi ni žal, da večino časa preživim z user posted image , čeprav je včasih kar naporno...kar pogumno naprej user posted image

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Organizacija časa
13.2.2008 20:54:41   
janca
Tudi pri meni je bilo s prvim tako. Vedno sem si mislila, jst še enega nemorem uštimat, kako lahko tiste, ki imajo dojenčka in še enega malega nadobudneža. To mi dolgo ni bilo jasno. Tko, da se potolaž. Veliko nas je bilo na istem kot ti. Mogoče bo to trajalo še mesec ali dva pa bo boljš. Pač se moraš navaditi na nov tempo življenja. To pa pač ne gre kar čez noč.

Naj te še malo potolažim. Imam dva pubertetnika in 18 mesečnega user posted image , pa zahtevno službo pa še moža, ki je med tednom po cele dneve odsoten in mi znese. Pač organizacija. Boš videla s časoma se vse uredi, sam potrpežljiva bodi in čez kakšen mesec boš lahko listala po revijah in pila kavico tudi čez dan ko bo user posted image spal.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Organizacija časa
13.2.2008 23:11:11   
jasna
IZVIRNO SPOROČILO: janca
Pač se moraš navaditi na nov tempo življenja. To pa pač ne gre kar čez noč.


To se pa zelooo strinjam.

Jaz sem se naučila, da moram poleg tega da skrbim za otroke, skrbeti tudi zase. Torej, kadar otroci spijo večinoma ne počnem nič gopodinjskega razen kuhanja. Takrat visim na netu, berem, študiram... Vse ostalo opravimo skupaj. 4 mesečnici je npr. zelo zanimivo ko obešam perilo in ji razlagam kaj je kateri kos. Ali leži na tleh in gleda kako sesam... Če je pa sitna pa jo dam v sling in nadaljujeva z delom. Kakršnokoli nosiljko toplo priporočam, saj z dojenčkom v naročju in prostimi rokami lahko opraviš skoraj vse. Ko pa zaspi, pa pride čas za mamouser posted image
LP

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Organizacija časa
14.2.2008 7:40:28   
Suzy.
Težko je razložit, kako se bolje organizirat. Oziroma jaz ti lahko razložim, pa tebi to mogoče nič kaj dosti ne bo pomagalo.

Te pa razumem. S hčerko je bilo pri meni točno tako, kot pri tebi. Niti minutke časa ni bilo vmes, da bi lahko naredila kaj zase. Pospravljanje? Ni šans. 

Zdaj imam še enega, ki bo star 7 mesecev, ta velika bo 4 in pol. Zdaj do februarja sem imela oba doma, s februarjem je šla hčerka v vrtec ampak jo grem iskat ob 12h, po kosilu. 

Zdaj mi pravzaprav ni jasno, kaj sem samo pri hčerki počela. Imam kar znosno pospravljeno user posted image , uspe mi skuhat, vmes se stuširam, skoraj vsak dan vsi trije kam gremo (v trgovino ali kam na obisk), pa se z obema igram in vsak dan gremo ven. No, vmes sem zdaj naredila še zadnja dva izpita in napisala že skoraj celo diplomo (mal se moram tud pohvalit user posted image ).

Pa mali čez dan malo spi (ponavadi 3 ali 4 x po pol ure), ta velika ne spi čez dan.

Je pa tako: ko kuham npr. mi ta velika pomaga mešat, rezat ali pa se igra na pultu zraven mene, ta malega imam v naročju ali pa stolčku, da naju gleda. Ko pospravljam mi ta velika spet pomaga, ta mali naju gleda ali pa recimo skupaj sesava. Ko se grem umit ta malega vzamem s stolčkom v kopalnico in mu dam kakšno igračko (na začetku sem se tuširala, ko je spal), ta velika se igra v dnevni ali pa si prinese igračke v kopalnico. Diplomo pišem, ko ta velika je (to je cel proces pri njej, ki ponavadi traja od pol do ene ure user posted image ), malega imam ali v naročju ali pa ga dam v stajico z igračkami.
No, lahko bi pisala 3 dni. Hočem povedat, da je res vse v organizaciji. Čim manj kompliciraj. Drugega ti ne vem povedat. Poskusi ga čim večkrat dat v stolček in mu dat kakšne igračke, da se malo sam zamoti. Pa ne jemlji ga v naročje takoj, ko začne godrnjat ampak šele, ko začne jokat.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Organizacija časa
14.2.2008 12:17:48   
ThinkPink
Ja, se strinjam, zelo težko je urejati zadeve kot prej, ko še nismo imeli user posted image . Včasih se mi zdi, da takrat sploh nisem znala ceniti vsega časa, ki sem ga vedno imela preveč, le da sem takrat mislila, da ga imam premalo.

Sedaj pa imam eno hiper-aktivno 6m, ki jo je treba nonstop animirati, hkrati pa je taka mamina maza, da je ne smem pustiti niti 5 sekund same v sobi, ker že joče. Torej jo vlačim s sabo kot kenguru. In vse delam skupaj z njo. Npr. zjutraj se zbudiva, jo porihtam in ko se grem tuširatu, gre ona z mano  - je v lupinici in me gleda, ali se igra z igračkami. Ko malo pospravljam si jo nosim iz ene v drugo sobo, prav tako v lupinici. Ko kuham kosilo ali njej pripravljam kašico, jo dam v stolček za hranjenje, tako da se imava vedno na okah. Jem vmes, ko hranim njo. Ko ji dajem kašico, še zraven kakšen košček kruha pospravim ali kak jogurt. Ko pa malo zaspi (zelo malo..čez dan mogoče 1,5 ure vse skupaj), pa si skuham kakšno močno kavico in takoj konektam Ringarajo.

Tako je to. res je treba izkoristit spanec ali pa poslati atija na sprehod, da kaj večjega postoriš. Saj se boš navadila, kmalu bosta ujeli ritem.

Sicer pa so samo enkrat taki mali carti, tako da je treba izkoristit in neko večjo delo pustiti ob strani.

Lp

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Organizacija časa
14.2.2008 13:36:53   
rumena
Mi imamo doma dvoletnico in dvomesečnico pa mi vse znese. Zjutraj vstanem pred njima, da uredim sebe, nato prideta na vrsto še punčici. Ta mala opazuje taveliko pri igranju in se že tako skupaj zamotita. Ko pospravljam in kuham me manjša opazuje, sta pa obe pridni in nezahtevni. Pa imamo pester dan, saj je s taveliko treba tudi kaj poučnega početi (petje, branje, risanje, sestavljanje,...). Po dopoldanskem počitku pa gremo na sprehod. Zvečer pa sta obe do pol devetih v postelji. Pa imava še z možem malo časa.
Manj imaš časa, več lahko postoriš.
lp

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Organizacija časa
14.2.2008 18:06:54   
kaya2007
počasi se navadiš in ti znese...jaz uspem več ali manj že vse narediti, edino včasih se mi ne rata "zrihtat" za ven (našminkat itd.). pa težko najdem čas za pranje las-zvečer se mi več ne da, med tem ko spi, visim na RR user posted image  pospravim pa na hitro čez vikend, ko se mož ukvarja s tamalo. tudi za kakšen izpit se mi uspe naučiti, takrat včasih pokličem tudi kakšno varuško.

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Organizacija časa
15.2.2008 9:04:29   
lilka
Pri nas je tudi že od rojstva enako in zdej pri 10 M ni nič boljše, do 3 M ni spala podnevi zaradi krčkov, potem pa ni bla navajena, zdej mi spi v celem dnevu eno uro, osali čas pa je takoooo aktivna, da je groza, jaz nič ne morem naredit zraven nje, ker skos hoče mojo pozornost, tako da sem se nekako sprijaznila, da tako pač je in se tolažim samo še s tem, da grem čez en mesec v službo ona pa v vrtec ker sem včasih svinsko utrujena.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Organizacija časa
15.2.2008 9:17:38   
mateyka
pa težko najdem čas za pranje las-zvečer se mi več ne da, med tem ko spi, visim na RR


omg, a ti tud! sva že 2 z mastnimi lasmi na internetu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Organizacija časa
15.2.2008 18:08:34   
kaya2007
ha, meni jih je danes uspelo oprati user posted image  user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Organizacija časa
15.2.2008 22:04:39   
andie
Ne bom ti ponavljala, tak ko so duge rekle.
js recim edino sem se fajn počutla, da že od začetka nism ostala od jutra v pižami, ampak sm se šla stuširat taprvo rundo, ko je spala, namazala,se oblekla v trenirko al pa kavbojke, ki jih itk mam skos na riti, pa namazana sn bla vsak dan (mam mal defekta v glavi, se ne počutim v redu brez mal pudra in vsaj maskareuser posted image user posted image ).
Ne vem, sm se bolš tak počutla ko pa cela razcotana v pižami al pa čem podobnem.
Pa če ne dojiš- RED BULL min.2x na danuser posted image user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Organizacija časa
15.2.2008 22:22:47   
SIBI
Tudi pri nas je bilo kot ti je že mnogo punc napisalo pred mano z razliko v tem, da sem pa res skoraj cel dan sama, le kosilo imamo skupaj. Ko je bil Taj star par mesecev mi je sicer kuhala še tašča a sem kaj hitro potem začela opravljati sama tudi to. Med njegovim spanjem sem se šla stuširati, kar počnem še sedaj (če ne spi pa gre z mano v kopalnico in sedi v stolčku, aja sedaj je star 14 mesecev). Nato še hitro skuham kosilo. Pospravljeno imamo zmeraj, ker sem pač tak patron, da sem takoj nervozna, če je kje kaka smetka. Perilo dajeva prat skupaj s Tajem, kar mu je ful všeč. Lika se pri nas zvečer, ko mali zaspi. Tudi midva greva vsak dan še ven, včasih tudi dvakrat.

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Organizacija časa
15.2.2008 23:01:39   
r1ta
O opravljanju del in organizaciji so že predhodnice povedale ogromno koristnega zato tukaj ne bi nič dodala. Zanima me le zakaj dojiš po eno uro in pol? To je vsekakor preveč. Jaz sem dojila 20-25 minut ena dojka, nato previjanje in nato še 10 minut druga dojka (da se vspodbudi proizvodnja). Pri naslednjem obroku začneš pri tisti dojki iz katere si dojila nazadnje. In tako naprej. V dvajsetih minutah se dete mora najesti. Oziroma v pol urce.

_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Organizacija časa
15.2.2008 23:09:41   
only_me
jaz sem ga v vozek dala in sva skupaj naredila vse, kar je bilo potrebno - od dneva, ko sva prišla iz bolnice.

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Organizacija časa
15.2.2008 23:14:02   
andie
Ko je bil Taj



OOOOHHHHH....user posted image
Mi smo tut misli, da bomo meli Taja, pa smo v 6.mescu ugotovili, da bo Stellauser posted image user posted image
Mami je zmagala!!!user posted image user posted image

Sam tak by the way, ko sm glih vidlauser posted image

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Organizacija časa
16.2.2008 23:57:59   
Tende
Solero, tudi jaz te popolnoma razumem.... otroček prinese vrsto sprememb in vsakodnevno rutino postavi na glavo. Midve z našo 4-mesečnico sva se prav fino navadili na sobivanje in postorim v stanovanju kolikor mi čas dopušča. Kakšen dan veliko stvari, včasih pa prav nič... Vedno sem imela rada pospravljeno, pa zlikano ipd. , zdaj so prioritete popolnoma druge! Kar sicer ne morem, pa nadoknadim, ko malo pazi očka ali tašča.
Trenutno želim predvsem uživati z malo, kajti čas prehitro teče.
Ravno danes pa sem ob branju knjige Dojenje in materinstvo iz srca naletela na besede avtorice, ki je po moje zadela bistvo - *Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odraselin odšel, prah pa vas bo zvesto čakal. Zatorej naj vam zaupam skrivnost, ki sem se jo naučila šele kot mama : Ljudje so pred stvarmi. *( Ksenija Šoster Olmer)user posted image user posted image

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?