prekajen losos... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic

Sporočilo

jerikou -> prekajen losos... (13.2.2008 15:39:48)

...ali se ga v nosečnosti lahko je? Ima katera odgovor?
Lp J.

gaya24 -> RE: prekajen losos... (13.2.2008 16:17:22)

Js sem ga jedla...Nisem kje prebrala, da ga ne bi smela

frutka_ -> RE: prekajen losos... (13.2.2008 16:43:45)

Jaz ga tudi jem. V knjigi o prehrano v nosečnosti ga priporočajo. Jaz ga malo podušim in pripravim s testeninami.

Pia77 -> RE: prekajen losos... (13.2.2008 17:20:56)

Tudi jaz sem ga jedla.
Fajn je zato, ker vsebuje zelo zdrave omega-3 maščobne kisline.
(Ne pa zato, ker lahko vsebuje težke kovine).

Kaliope -> RE: prekajen losos... (16.2.2008 0:26:32)

ampak, je pa surov ... surovih stvari se je treba izogibati, ali ne? (razen, če ga podušiš, seveda ;) )

mateyka -> RE: prekajen losos... (16.2.2008 8:32:12)

ja, tuki (na švedskem) odsvetujejo vse surove ribe, pa so hudi ribojedci (predvsem teh surovih prekajenih in vloženih rib). tud če kupiš sveže, jih zamrzneš in potem pripraviš.
če jih pa podušiš, je pa po moje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Lea2007 -> RE: prekajen losos... (21.2.2008 16:36:43)

Edina stvar, ki jo pa res pogrešam v nosečnosti...Sem prebrala v reviji MAMA, da se je ne bi smelo. Pa še nekje je bla med jedmi, ki naj bi bile prepovedane. Čez pol leta kupim 10 paketov lososa...da nadoknadm, mal heca :-)))). Sam se mu res težko uprem, zadnjič je mož kupu en paket. Men se je še ponoč sanjal o tem lososu. No zdej ma tut on prepoved kupvat lososa, kadar sm jst zdravn.

Bom probala najt, kje sm našla. Ja seveda pa vse velja za surovega, dimoljenega, dušenega, pečenega, seveda lahko ješ ima omega maščobe.

Stran: [1]