Dvojni hormonski test - Maribor (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

bubyca -> Dvojni hormonski test - Maribor (13.2.2008 13:28:07)

Ojla nosečke!

Mene pa zanima, kje v Mariboru je mogoče opraviti dvojni hormonski test. Za nuhalno sem naročena pri Pelkičevi, zdaj pa me zanima kako in kaj glede dvojnega hormonskega testa.

Hvala za info!

Lp, Bubyca

Anonimen -> RE: Dvojni hormonski test - Maribor (13.2.2008 16:02:16)

Kaj pa ko bi kar dr. Pelkičevo vprašala, ko boš na pregledu? Itak lahko daš kri tudi kak dan po pregledu. Sem pa prepričana, da v ZD A. Drolca (naspoti sodišča) delajo ta test ali pa vsaj vzamejo kri in pošljejo naprej v laboratorij.

Kolikor mi je znano, dobi izvide G, ki je delal NS, da lahko na novo preračuna tveganje. Potem pa ti te izvide pošlje domov.

Sama nimam izkušenj z DHT, tako da verjetno nisem nič pomagala, upam, da se javi katera, ki ve točno. Predvsem bi pa tudi jaz rada vedela, če se lahko da kri v porodnišnici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

frutka_ -> RE: Dvojni hormonski test - Maribor (13.2.2008 16:45:36)

Običajno ti kri za DHT test vzamejo na nuhalni. Najbolje da vprašaš Pelkičevo, ko boš pri njej. Kri morajo vzeti v roku 24ur  merjenja nuhalne.

eva78 -> RE: Dvojni hormonski test - Maribor (13.2.2008 18:54:54)

Jaz sem bila na nuhalni pri dr.Pelkičevi in ker sem imela pri mojih 28 letih tveganje za DS 1:1188, mi je priporočala DHT. Pustila mi je njen GSM in drugi dan sem šla v porodnišnico MB, kjer sem jo poklicala in se je ona sama s sestro dogovorila,da so mi vzeli kri in jo poslali v LJ.  Potem sem seveda čakala na izvide iz Lj oz. je tudi ona imela skrb,da so mi jih po pošti poslali na dom.

anarabarbara -> RE: Dvojni hormonski test - Maribor (13.2.2008 21:39:06)

Jaz ti priporočam trojni hormonski test.

Anonimen -> RE: Dvojni hormonski test - Maribor (14.2.2008 13:09:49)

IZVIRNO SPOROČILO: anarabarbara

Jaz ti priporočam trojni hormonski test.

Trojnega več ne delajo, če že, potem četvernega. Ampak tega se dela kasneje in se rezultatov ne more kombinirat z NS. Sam ČHT je manj zanesljiv kot NS+DHT.

keti910 -> RE: Dvojni hormonski test - Maribor (18.2.2008 16:07:53)

IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Običajno ti kri za DHT test vzamejo na nuhalni. Kri morajo vzeti v roku 24ur  merjenja nuhalne.

keti910 -> RE: Dvojni hormonski test - Maribor (18.2.2008 16:10:18)

Frutka, kje si zasledila, da je potrebno kri dati 24ur po NS. Jaz sem jo dala kasneje (nekaj manj kot 48ur), sedaj me je pa strah, da rezultati ne bodo verodostojni.

J.L. -> RE: Dvojni hormonski test - Maribor (18.2.2008 16:32:28)

IZVIRNO SPOROČILO: keti910

Frutka, kje si zasledila, da je potrebno kri dati 24ur po NS. Jaz sem jo dala kasneje (nekaj manj kot 48ur), sedaj me je pa strah, da rezultati ne bodo verodostojni.

Nič se ne sekiraj, časa je mislim da celo nekaj dni. Je pisal dr. Pušenjak o tem, samo se mi neda iskat. Lahko ga pa povprašaš sama, če boš bolj mirna.

Stran: [1]