Reševanje papirjev za novorojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

pupika27 -> Reševanje papirjev za novorojenčka (13.2.2008 12:54:35)

Mene pa zanima ena stvar in oprostite če bom malce zakomplicirala.ob rojstvu hčere sva bila s partnerjem v sporu in zato sem dala punčki svoj priimek!a sedaj po pogovoru in nekakšni rešitvi sva se s partnerjem sporazumela in si želi da otrok dobi njegov priimek.zdaj pa da vam povem problem domov sem dobila njen rojstni list z svojim priimkom in me zanima kaj moram narediti da bo pupa imela njegov priimek in da bo lahko šel reševat papirje za očetovstvo?upam da me razumete in da mi boste pomagali z nasveti!!!!!!Hvala 

Op moderatorja
Pišemo z malimi črkami, pazimo, če je vklopljen CAPS LOCK

urskas -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 12:55:52)

kaj pa pol, ko se bosta spet skregala?

Anonimen -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 12:57:49)

IZVIRNO SPOROČILO: urskas

kaj pa pol, ko se bosta spet skregala?

se sprašujem isto.

Naja31 -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 13:00:52)

Oba na matični urad in tam urediti zadevo.

Samo a si res to želiš?
A naslednjič ko se spet skregata, boš spet otroku spreminjala priimek?
Zelo neodgovorno in neodraslo od tebe, da se preko novorojenčka "maščuješ" partnerju.

pupika27 -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 13:14:21)

Oprosti a nisem se mu jaz maščevala nič preko otroka  a takrat ko sem jaz bila še noseča je sam izrazil željo dase otrok ne piše po njem.se ne maščujem temveč zdaj le popuščam ker ne bi rada vrgla proč 11 let trajajoče zveze.

Op moderatorja
Pišemo z malimi črkami, pazimo, če je vklopljen CAPS LOCK.

anita4 -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 13:25:26)

Mene pa neki zelo moti na tem forumu.
Zakaj se stvari  prej ne vprašajo ne pa tako kot pri vprašanju "pupika 27", takoj napadejo in zlo grdo odgovorijo.
To se je že meni zgodilo da sem kaj vprašala potem pa dobila nazaj ful zabrušeno "češ  a si res tako b....."
Čeprav  tole ni za to temo ampak me je res razkurilo , dajte punce pomagat odgovorit na lep način ,ne pa na vsako temo odgovarjat in bit ful pameten s tem pa nekoga na tla potisniti in še potem pohoditi.
Še enkrat se opravičujem ampak me je res r.......
Lep pozdrav
Anita

Naja31 -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 13:33:19)

Oprosti no, ampak si premalo napisala v prvem postu, da bi mi lahko vedeli kakšno je ozadje tvoje zgodbe. Pa drugič malo več razloži, saj  me pa res ne moremo vedeti kaj je res.
Jaz sem pač dobila takšen vtis, ki je očitno bil napačen.
Kot sem že napisala, to urejata na matičnem uradu. ali pa pokliči na tvoj CSD, tam bodo še najbolj vedeli kako gre.

Pa ne piši z velikim črkami.

Naja31 -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 13:34:30)

A otroka je priznal? Pa se otrok piše po tebi?
Ali ga sploh ni priznal?

Ker potem ga mora najprej priznati, potem pa skupaj urejata spremembo priimka.

smigli -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 14:07:24)

Vtsisi so lahko taki in onaki, sploh iz tako skopih podatkov. Tudi mene moti ta "napadalnost". Iz napisanega si ne bi upala soditi o ozadju situacije, zato je tudi ne bom komentirala in pametovala.

lp

Natty5284 -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 15:27:16)

Mene pa neki zelo moti na tem forumu.
Zakaj se stvari prej ne vprašajo ne pa tako kot pri vprašanju "pupika 27", takoj napadejo in zlo grdo odgovorijo.
To se je že meni zgodilo da sem kaj vprašala potem pa dobila nazaj ful zabrušeno "češ a si res tako b....."
Čeprav tole ni za to temo ampak me je res razkurilo , dajte punce pomagat odgovorit na lep način ,ne pa na vsako temo odgovarjat in bit ful pameten s tem pa nekoga na tla potisniti in še potem pohoditi.
Še enkrat se opravičujem ampak me je res r.......
Lep pozdrav
Anita
IZVIRNO SPOROČILO: anita4

se podpišem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Naja31 -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 16:04:04)

MAdona, ste občutljive. ČE vam kakšen odgovor ni všeč, ga pa preskoči.

Ampak tudi ve ji niste odgovorile na njeno vprašanje, a ne?

jajula -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 16:25:12)

a ni nekje na forumu pisalo, da če je otrok prijavljen na naslov od očeta, od matere naslov je pa drugačen, znajo bit problemi pri uveljavljanju bolniške zaradi otroka?

Primoza -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 17:51:42)

No poskusimo se ne izgubljati na temi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

melani99 -> RE: REŠEVANJE PAPIRJEV ZA NOVOROJENČKA (13.2.2008 17:59:23)

največ boš izvedela na CSD-ju, kjer tudi on podpiše očetovstvo: tam vama bodo tudi najbolj znali povedati, kako naprej urejati zadevo, mislim pa. da za spremembo priimka treba it na matični urad

Stran: [1]