Panika - je mleko pošlo?! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


HuAnita -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 9:26:24)

'jutro, kot predstavnico paničnih mamic me spet nekaj skrbi... Že nekaj dni naša :muca: noče veliko jesti. je res, da ima prehlajen nosek, ampak ji ga vztrajno čistim. No, zdaj pa ni jedla že več kot 15 ur, pa ji tiščim dojko, pa nič, kar zaspi. S črpalko sem si zdajle izpumpala borih 30 ml iz obeh dojk :((, pa je jutro, ko imam ponavadi bombe...
Me naj skrbi?
Aja, stara bo 4m.
Me še zanima, je kateri mleko pošlo samo od sebe, kar naenkrat? Nobenega stresa ali pretresa nisem doživela zadnje dni...:zmeden:

Hu:hudicek:Anita




TaRe* -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 10:19:00)

Ja,meni se je zgodilo enako.Potem sem se še več kot en mesec mučila z izčrpavanjem,pa malo sem dodajala,pa kombinirala na vse možne načine,pa ni šlo.Na koncu je bilo že tako,da sem bila cele dneve v sobi.Predno sem si mleko izčrpala,pol da ga je popila,pa sem šla spet črpat..bolj pogosto črpaš,bolj se mleko dela...vglavnem,meni se ni izšlo.Sploh pa sem se čisto preveč sekirala,kar je verjetno tudi vplivalo na to.:zmeden:
Moj nasvet..skuhaj si vellllliko čaja,ga lepo pupaj cel dan,počivaj malo bolj kot ponavadi,čim večkrat jo pristavljaj,predvsem pa ne se sekirat,ker si s tem ne boš nič pomagala,prej škodovala.Tudi če ne dojiš si zlata mamica.:rozica::rozica:




JASNA D -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 10:26:20)

Tudi jaz bi ti svetovala velikooooo tekočine in čim več počitka.

Jasna




Maxica -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 10:30:55)

Mleko ti ne bi smelo kar usahniti čez noč:zmeden:. Kakšen dan so dojke res bolj mlahave, ampak to ne pomeni, da ni mleka. Štej polulane in pokakane plenice, pa boš videla. Drugače pa vedi, da dojke niso posodice, v katerih bi se mleko nabiralo, ampak se dela sproti in naj te ne moti, če si ga bolj malo spumpaš. Počivaj in pij, pij, pij, pij. Zadnjič je ena predlagala piti čaj iz sezamovega sezama. Probaj. Pa čim večkrat pristavljaj. Boš videla, v dveh dneh se bo to poštimalo!!!
Srečno:sloncek:!




mata -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 10:44:21)

Hoj!
Jaz sem imela isti problem, pred točno enim mesecem, ko je tamala prvič zbolela, pa ni imela nič noska zamašenega al kaj podobnega, samo rahlo temperaturo, ki ni presegla 37,7 in kar naenkrat čedalje manj mleka ... nič mi ni bilo jasno, tud jaz sem gfovorila, da se ne sekiram, pol pa, ko so ji vzeli kri in vodo, je rekla zdravnica, da ji RES NIČ NI in da je bil zaznan samo manjši prehlad, se mi je mleko povrnilo v obilju! Še danes mi ni jasno, ampak se mi zdi, da sem se v podzavesti res sekirala kaj ji je in mi je zato primanjkovalo mleka! Drugače pa sem delala to kar pravijo ostale, pristavljala sem jo večkrat in pila veliko tekočine. V glavnem, probaj se čim manj sekirat, pa čeprav je to skorajda nemogoče, če je otrok bolan, a ne? Sicer se pa tudi ne bo svet podrl, če bi dodajala aptamil!




mata -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 10:49:18)

Aja, pozabila sem napisat, da je bila stara točno štiri mesece, zdaj pa bo -jutri- pet!




taj2004 -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 11:28:04)

Jaz sem ga zgubila prvi mesec, kar cez noc. :((




Tinca7 -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 12:01:05)

Imava isti problem, samo da sem si jaz danes uspela spumpat le 15ml:((:((. Mala ni nič bolana, sam ne želi več moje dojke:((. Moram rečt, da sem že kar precej obupana, in se mi ne da več pumpat pa hranit, pa se sekirat če ima dost. Mislim, da bom počasi prešla na aptamil, saj se to dogaja že 2 tedna.
Upam, da boš ti imela več sreče in da ti bo začela spet lepo papcat in da se bo mleko vrnilo!




Jančika_ -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 12:29:06)

Ej, paničarka!:) Saj bo, poskusi s sezamom, je ena pred kratkim dala recept in bojda dela čudeže: 2 žlički sezamovega semena 20 min vreš v 2 deci vode. Spiješ in poješ. Pa naj bi bilo kmalu bolje.

Črpanje pa ni pokazatelj, koliko mleka imaš, ker ga dete ven potegne mnogo več. Mogoče ji trenutno pač ne paše toliko jest. Vasja je tudi parkrat štrajkal, ampak me ni ekstra skrbelo, po dnevu - dveh je bil spet stari jedec.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.1.2005 13:22:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Pilar -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 13:32:09)

Jst imam tudi eno sranje s tem mlekom, pijem tisti napitek sezamovih semen in zaenkrat kar gre , mleko je za sproti.Se pa sekiram za vsak obrok, ce poje dovolj...: Vsakic, ko se zbudi, mu dam jesti, pa tud ce je to 20x na dan, pol bomo vidli kaj bo:zmeden:
Tako da vso sreco...





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.1.2005 13:37:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Tinca7 -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 14:12:22)

Pri nama je problem, da joško zavrača. Se na njej joka in zvija:((. Iz flaše pa lepo papa. Zato sem ji svoje mleko dajala po flaši in se je zgleda navadla flaše, ker hirteje teče(čeprav ima še v vedno tisto na 1 luknico). Sej če bi ona spet začela lepo vlečt, potem bi verjetno nazaj mleko dobila, ampak s pumpanjem pa ne gre tako dobro.




jana30 -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 14:17:44)

Pa kolko nas je takih. Jaz tako rada dojim, pa imam isto težave, samo se trudim, se trudim. Jaz praktično nikoli nisem pomislila, da ne bom dojila in nama je vse dobro zalavfalo ze v porodnisnici in je bilo super, dokler jaz nisem zacela malo manj jest ( kilogrami pa to ) in takrat seo se mi zacele tezave , mali je bil star okrog 2,5 meseca. Na sreco sem imela doma pumpico in sem si pumpala in pumpala, najvec ponoci, ker je moj sinek prve mesece prespal cele noc. Enkrat sem celo sibala pa adaptirano mleko, samo imam se danes zaprto v omari. V glavnem-najbolj pomembno je stimuliranje, pomaga ce veliko pijes in predvsem raznoliko jes. Pumpica tud stimulira, vendar ne toliko kot otročiček, ni pa načrpana količina mleka pokazatelj količine. Otrok ga nacuza veliko več. Če pa ti otročiček ne pije dovolj in se samo carta, ostalopa pije po steklenički, pol pač nič ne moreš pomagat. Se je že otrok tako odločil. Sama imam trenutno mleka dovolj, mali vredu ziza, ampak ko je bil pa bolan sem imela pa čisto mehke dojke, tako mehke, da jih je komaj zgrabil, čeprav sem ga večkrat pristavila, samo že zgleda ni dovolj sesal.
Najlaže je govorit-ne se sekirat, ko pa vem da se vsaka sekira. Če bo lačen bo že pil. Pa magari samo 20 ml iz vsake dojke, drugič bo več pol še več pa še več. Sam kako to 15 ur ni nič jedel? A stekleničke tudi ne al kaj?




mamsi -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 15:01:44)

Če tamala noče jesti, pa je vse ok z njo, si sama črpaj mleko, da bo nastajalo za takrat, ko bo spet dobila apetit. Ko sem bla sama zelo bolna, se je še tamala nalezla od mene, in sem mela zlo malo mleka, mala pa ni jedla zarad bolezni, pa mi mleko ni usahnilo, ga nisem niti črpala. Ampak vseeno za vsak slučaj si ga malo črpaj, pa ga boš sigurno imela še naprej.




Anja167 -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 20:16:06)

Pri nas se je tudi okrog 4. m dogajalo, da je začel manj jesti - oz. se je meni tako zdelo, tudi zato, ker so bile dojke manj polne. OK, ni bilo ravno tako, da 15 ur ne bi jedel, ampak se je pa včasih zmislil ne jesti kakih 7, 8 ur. Količina mleka se je prilagodila, najprej navzdol, potem pa kasneje tudi še navzgor, tako da ko bo spet bolj lačen, bo po moje šlo navzgor... :kava: LP.




Stran: [1]