jana30 -> Panika - je mleko pošlo?! (26.1.2005 14:17:44)
|
Pa kolko nas je takih. Jaz tako rada dojim, pa imam isto težave, samo se trudim, se trudim. Jaz praktično nikoli nisem pomislila, da ne bom dojila in nama je vse dobro zalavfalo ze v porodnisnici in je bilo super, dokler jaz nisem zacela malo manj jest ( kilogrami pa to ) in takrat seo se mi zacele tezave , mali je bil star okrog 2,5 meseca. Na sreco sem imela doma pumpico in sem si pumpala in pumpala, najvec ponoci, ker je moj sinek prve mesece prespal cele noc. Enkrat sem celo sibala pa adaptirano mleko, samo imam se danes zaprto v omari. V glavnem-najbolj pomembno je stimuliranje, pomaga ce veliko pijes in predvsem raznoliko jes. Pumpica tud stimulira, vendar ne toliko kot otročiček, ni pa načrpana količina mleka pokazatelj količine. Otrok ga nacuza veliko več. Če pa ti otročiček ne pije dovolj in se samo carta, ostalopa pije po steklenički, pol pač nič ne moreš pomagat. Se je že otrok tako odločil. Sama imam trenutno mleka dovolj, mali vredu ziza, ampak ko je bil pa bolan sem imela pa čisto mehke dojke, tako mehke, da jih je komaj zgrabil, čeprav sem ga večkrat pristavila, samo že zgleda ni dovolj sesal. Najlaže je govorit-ne se sekirat, ko pa vem da se vsaka sekira. Če bo lačen bo že pil. Pa magari samo 20 ml iz vsake dojke, drugič bo več pol še več pa še več. Sam kako to 15 ur ni nič jedel? A stekleničke tudi ne al kaj?
|
|
|
|