prstki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


BUČKO -> prstki (26.1.2005 9:23:14)

Sigurno ima katera tudi ta problem,moj fantek kar naprej tlači po štiri prstke v usta tako globoko da se mu pol ker dvigne, bruhne ne vendar zakašlja lih tako kot bi se hotel daviti.:zmeden:Neprestano mu jih vzemam iz ust in mu dajem dudo pa ne zaleže.
Pa še to a ve ponoči menjate planičo,tudi ko je pokakan?Jaz sem mu jo parkrat ker je tako smrdel ampak potem se čist zbudi in težko potem spet zaspi.

:sloncek:Aimate prvezane malčke da vam jih veter ne odpihne ha,ha,ha:bravo::kuza::bravo::kuza:




monka -> prstki (26.1.2005 9:31:47)

Tudi jaz imam ta problem!Ugotavljam ,da je žejen in mu ponudim mad obrokom čaj.Potem je pa mir.
Nikoli mu ponoči ne menjam planičke.Je pa res,da poniči nikoli ne kaka!

LP




Magi* -> prstki (26.1.2005 9:37:57)

naša Zarja tudi tlači celo rokico v usta. običajno takrat, ko je lačna. zadnje čase pa tudi kadar ni lačna:) seveda zraven spušča vse mogoče zvoke, tako da sem nekajkrat že mislila, da se duši. pa jo pogledam - ona pa veselo celo rokico v ustih in je vsa zadovoljna??

PS: pleničke ponoči ne menjam (če le ni pokakana do vratu). jaz imam ta problem, da mi vsaka plenica premoči. pa sem poskusila že skoraj vse na tržišču, pa različne velkosti, pa je prjatlca gledala, če jih dobro povijem... ugotovili sva, da je vse OK, sam da naša tamala zgleda tako veliko lula al kaj:zmeden:?
skratka, ko jo zjutraj previjem, jo tudi celo preoblečem in umijem:)

M






HuAnita -> prstki (26.1.2005 9:38:23)

Ravno včeraj sem vprašala zdravnico, kaj je s temi prstki... To je za dojenčke po 3m baje normalno, ker začenjajo okušati še kaj drugega kot bradavico oz. lateks. s tem se počasi pripravljajo, da bodo začeli jesti še kaj drugega kot mleko.




kaja11 -> prstki (26.1.2005 9:41:08)

Tudi moj to dela...nisem pomislila, da je žeja.... ampak, da je začetek obdobja ko si vse v usta tlačijo.
Jaz sem ga ponoči previla samo če je fuuuul smrdel. Ker že nekaj časa ni imel vnete ritke, sem manjši vonj spregledala. Prvi mesec se je vsako noč pokakal.... zdaj pa zelo, zelo redko.

LP Kaja




Anonimen -> prstki (26.1.2005 10:16:51)

Ana še vedno tlači prstke v usta. Včasih tako globoko, da se potem pobruha :zmeden: Tudi sicer tlači v usta vse, kar ji pride pod roko. Vseeno pa opažam, da se stvari izboljšujejo.

Jaz sem jo vedno previla, kadar je bila ponoči pokakana, če sem le slišala/ vohala.
Je pa ponoči kakala samo tja do 3. meseca al nekaj takega.




BUČKO -> prstki (26.1.2005 10:28:23)

:)-Tudi meni so ponoči planice pušale potem pa sem ugotovila da so bile premajhne:zmeden:
pol pa sem kupila ene večje samo za ponoči tako da sem manjše ponucala čez dan,ko ga večkrat preoblečem.:sloncek::sloncek:




PIAF -> prstki (26.1.2005 10:34:09)

Naš tudi to dela, pa sem se sprva sekirala, zdaj pa vem, da je to potrebno za razvoj. Zato mu jih več ne dajem iz ust, kot prej.
Pri našem ni važno, če je žejen, lačen...ko dobi to potrebo, si jih tišči v usta...




Magi* -> prstki (26.1.2005 10:47:30)

Bučko, jaz sem tudi večje plenice nabavla - pa isto. Plenice premočijo. Zdaj jo povijem v tamanjše (od 3-6kg) čez dan; ponoči pa v 4-9kg. Zarja je težka malo manj od 5kg. Uporabljam pa zdaj Babylove in Fixies in moram reči, da ni kakega pravila. enkrat priteče s strani (pri nogici), drugič pri trebuščku in tretjič pri hrbtu. Skoraj vsako jutro smo mokri. Pa čez imam še široko poovijanje (1 tetra in povijalno plenico). Ker majčke zatlačim pod tetra plenico, sta seveda premočeni tudi majčki. Ah, saj bo boljš - enkrat ko ne bo več v pleničkah:)-

M




aka -> prstki (26.1.2005 10:52:55)

Maks pa je imel obdobje, ko je bilo zabavno tlačiti roke v usta in se potem daviti. Bolj sem mu dopovedovala, da se tega ne dela, bolj jih je tlačil. Potem pa sem se naredila, da ga ne vidim, in je stvar začela počasi pojenjati.




aka -> prstki (26.1.2005 10:54:25)

Previjanje ponoči ni v redu. Moti ritem spanja. Če pa bi bil pokakan, bi ga najbrž previla.




ZARA -> prstki (26.1.2005 11:58:11)

BUCKO...to s prstki je pri nas podobno...
glede plenicke...jst je ne previjam ponoci,razen ce je pokakana...ampak, to se je zgodilo do zdej samo ene 2x (8.5 mes)...

lp,Zara




Stran: [1]