Kako funkcionira? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Anonimen -> Kako funkcionira? (13.2.2008 8:30:17)

Ne spada sem-razlog je aninimnost...

Zanime me, kako resnično funkcionira..tudi mnenja tistih, ki ne štima, kot bi moralo in ni vse najlepše.

Sem mati samohranilka s 3-letnim otrokom in novim partnerjem. Z očetom ima otrok stike na 14 dni, vsak drugi vikend. ZDaj je vse lepo in krasno, ko je še majhen in ni zapletov. Kaj naj pričakujem kasneje? Kreganja-v stilu-ti nisi moj oče, ne boš mi govoril tega in onega-ali pa:šel bom k očiju, ki mi vedno vse pusti....ker pač mamica ne SME vse pustiti, ker z njim živi in ne želim, da bo neko razvajeno dete, ki mu je vse dovoljeno.

In kaj bo, če mi bo nekoč otrok rekel: grem živet k očiju, ker mi ti ne pustiš ven do 10-ih? Ker v puberteti, ki je danes že zelo kmalu prisotna, je vsee mogoče. Kako bo, če bova z zdajšnjim partnerjem imela še enega otroka? Kako bo z vikendi, ko moj otrok gre k očetu? Kaj če se bo počutil zapostavljenega zaradi tega in bo imel občutek, da MORA iti, ker se ga hočemo mo "znebiti" za vikend?ČEPRAV TO NIKAKOR NI RES! Ampak-otroci so otroci in si lahko vse po svoje razlagajo. Lahko otrok reče, če bo želel, da zdaj ta vikend ne želi iti k očetu, ker si želi biti z bratcem/sestrico? Imam sto vprašanj, ki me mučijo, ker konec koncev, je tako živeljenje "drugačno".

BlackyMouse -> RE: Kako funkcionira? (13.2.2008 8:42:34)

vse je odvisn od tvoje vzgoje.sam to lohk rečem.

TIA22 -> RE: Kako funkcionira? (13.2.2008 8:47:48)

Glej, otrok je še majhen in ker že ima zdaj stike z očetom je to zelo dobro zanj. Tako bo navajen in mu boš najlažje pojasnila kako in kaj.
Jaz sem mojemu razložila takole, ampak moj je bil star4,6 let. Da se z atijem pač nisva imela rada in sva šla narazen in da imam jaz zdaj drugega prijatelja, ki naju ima enako rad kot bi naju imel ati. Res pa je, da njegov biološki oče noče imeti stikov z sinom. Otroci so najbolj odprta bitja. Upam da si v dobrem odnosu z otrokovim očetom, saj ti lahko pomaga pri takih stvareh. Drugače pa mislim, da te ne rabi biti strah, da bi otrok zavračal tvojega partnerja. Je pa res da vse se gradi na medsebojnem razumevanju in mislim, da boš mogla vložiti veliko truda v to! Tudi jaz sem ga mogla in ti povem, da se je splačalo!

Pa veliko sreče!

Anonimen -> RE: Kako funkcionira? (13.2.2008 9:04:47)

IZVIRNO SPOROČILO: BlackyMouse

vse je odvisn od tvoje vzgoje.sam to lohk rečem.

Se popolnoma strinjam, samo dodam ne samo od tvoje vzgoje ampak tudi od odnosa ki ga bo razvil z tvojim novim partnerjem.

lukec -> RE: Kako funkcionira? (13.2.2008 9:46:30)

Jaz bi se z bivšim partnerjem, če se da, dogovorila da pri obeh veljajo enaka pravila, tako otrok ne bo mogel očitati razlik.
Ne vem pa zakaj bi se otrok čutil odrinjenega oziroma, da je na slabšem, saj gre vendar k svojemu očetu in če je vse o.k. mu je to najbrž v veselje.

Anonimen -> RE: Kako funkcionira? (13.2.2008 13:06:45)

Jaz sem od vsega začetka živela z očimom. Tut dodt hitro so mi to povedalali in dodali, da če bom hotela lahko imam stike z  njim. On jih sam od sebe ni hotel imeti.

Očim se je do mene obnašal čist ok, kakor oče pač in tut še zmerom je on moj "ati". Pravi oče je pa biološki.

Sedaj se razumem z obema, prvotno pa tut nisem imela problemov z očimom, ker je pač bilo od vsega začetka on tistiki je oče in je tut skrbel za vse kot oče.

Mislim, da če se ne bi tako obnašal kot se je, bi bila stavr drugačna.

nuala -> RE: Kako funkcionira? (13.2.2008 13:51:33)

Če ne prej, se bo v puberteti skoraj zagotovo pojavil ta problem. najstniki so že tako zmedeni, se iščejo, potem pa še težava kdo je oče ( torej avtoriteta ), pa koga imeti rad oz sovražit (  najstnik za svoje teževe skoraj mora nekoga kriviti ), pa prepričanje, da ga oče ( ali mama, ali očim,... ) ne mara,...
To je naravno, mislim pa, da v enostarševskih družinah še bolj izrazito. Mislim, da moraš otroka vzgajati tako, da o njegovem, biološkem očetu nikoli ne govoriš kaj slabega, za vajin razhod pa okriviš "drugačnost, neujemnje" ali kaj podobnega. Tako imaš največ možnosti, da se otrok ne bo obrnil proti tebi in ti kdsaj očital grde besede. Pa stik z obema staršema je absolutno nujen. Tudi če oče ni 100% zanesljiv in idealen ( na to bi bilo treba namreč misliti preden sta se odločila, da se bo ta otrok rodil ).

Stran: [1]