benika -> RE: dojenček ne sliši (2.3.2008 23:39:34)
|
Našemu so v P 3x merili sluh, vedno brez uspeha. nato sva še 2x odšla tja na kontrolo-tudi brez uspeha. 10. marca imamo tako kontrolo na ORL-ju, kjer nam bodo povedali kaj več. Tako je s to stvarjo. Nam je v P ena ful prijazna sestra razložila, da v bistvu ne merijo, ali otrok sliši ali ne, temveč le prehodnost sluhovoda. Če je test negativen, je vzrokov kar nekaj. Lahko ima dojenček zamašene sluhovode, plodovno vodo v ušeščku...Naš ima preklano ustnico in so mi že prvi dan povedali, da mu sluha ne bodo mogli izmeriti. Vem, kako vam je, saj sem bila tudi sama čisto na tleh. Po glavi mi je rojilo le to, da mo moj fantek gluh. Ampak verjemite drage moje, gluhost je res skrajna možnost. V katero porodnišnico pa ste to šli,ker midva imava pregled šele čez 3m na ORL? Pregled ti delajo v P, kjer rodiš, drugje ne. Za pregled na ORL-ju moraš imeti napotnico od P. Pri mojmu sinu je bil test v porodnišnici tudi negativen. Sicer, ko je bil še v trbuščku, je slišal, zdaj pa res ne odreagira na noben zvok. Na pregled na polikliniki pa sva naročena šele maja!!! Ker imava drug teden prvi pregled pri pediatru, mu bom omenila, če obstaja kakšna možnost, da bi šla prej Razen če res nimaš vez pri zdravnikih na ORL-ju bo potrebno na pregled počakat kar do maja. Meni je datum za pregled urejala direktorica porodnišnice, pa gremo tja šele drug teden, rodila sem pa januarja. Že takrat je rekla, da je ful čakalne dobe in da ni možno termina dobit prej. Tvoj mali je pa še čisto premajhen, da bi ti lahko sama ugotovila ali sliši ali ne. Dojenčki se za zvokom začnejo obračat nekje pri 2.,3. mesecu. Sama sem prvi mesec po ploščicah in po krožniku metala žlice, pa mali tud trznil ni. Sedaj pa se že počasi začenja odzivat na kakšne malo bolj intenzivne zvoke. Zato brez panike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|