Zraven brstičnega ohrovta? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


kovač -> Zraven brstičnega ohrovta? (12.2.2008 9:15:08)

Kaj naj zraven naredim za kosilo okoli 17 ure?




MARTINŠČICA -> RE: Zraven brstičnega ohrovta? (12.2.2008 9:25:26)

piščanca in pire krompir




mojsoncek -> RE: Zraven brstičnega ohrovta? (12.2.2008 9:28:01)

Mogoce lahko naredis zraven polpete ali pa stefani pacenko (ce imas dovolj casa). Pa se nekaj receptov, ce ti bodo kaj v pomoc - sicer niso vsi za brsticni ohrovt, ampak so pa za "ponucat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ":

OHROVTOV NARASTEK Z GOBAMI IN RIŽEM

sestavine:
75 dag ohrovta
sol
50 dag gob
6 dag masti
2 žlici sesekljane čebule
2 strta stroka česna
1 dl riža
3 dl juhe ali kropa
sol
poper

jajčni preliv:
2 jajci
2 dl kisle smetane
peteršilj
muškatni orešček

priprava:
Ohrovt narežemo na prst široke rezance in ga kuhamo v osoljenem kropu 15 minut. Odcedimo.
Gobe očistimo, na hitro operemo in narežemo na listke.
Na masti spražimo čebulo, dodamo česen in gobe ter mešamo na zmerno vročem ognju, da se osuši sok. Vsujemo riž, mešamo 2 minuti in prilijemo 3 dl juhe ali kropa. Osolimo in popopramo. Na majhnem ognju dušimo 20 minut. Odstavimo.
Ko se riž malo ohladi, primešamo več kot polovico jajčnega preliva, ki ga pripravimo tako, da razžvrkljamo jajca s smetano, peteršiljem in muškatnim oreščkom.
V namazan pekač za narastke položimo polovico ohrovta, nanj razporedimo rižev nadev in prekrijemo z drugo polovico ohrovta. Prelijemo s preostalim jajčnim prelivom. Damo v pečico, razgreto na 1800 C, in pečemo 45 minut. Med pečenjem večkrat prilijemo zajemalko kropa.

OHROVTOV NARASTEK Z MESOM

sestavine:
80 dag ohrovta
40 dag mletega mesa, najbolje mešanega
1 žlica masti ali 3 žlice olja
2 žlici na kocke narezane slanine
3 žlice sesekljane čebule
3 stroki sesekljanega česna
sol
poper
timijan
juha za zalivanje

jajčna smetana:
3 jajca
1 dl kisle smetane

priprava:
Ohrovt narežemo na prst široke rezance in ga kuhamo v osoljenem kropu 20 minut, nato ga odcedimo.
Na maščobi pražimo slanino in čebulo, nato dodamo česen, mleto meso, sol, poper in timijan. Vse popražimo, nato počasi dušimo ter po potrebi prilivamo juho. Od časa do časa premešamo. Ko je meso mehko, dodamo odcejen ohrovt in vse premešamo.
Jajca razžvrkljamo s smetano in jih primešamo ohrovtovi mesni mešanici.
Naložimo jo v namazan pekač, damo v pečico in pečemo 40 minut pri 1800 C.

OHROVT V KOZICI PO PRIMORSKO

sestavine:
80 dag ohrovta
6 žlic oljčnega olja
3 stroki česna
sol
poper

priprava:
Ohrovt narežemo na kockice, ga operemo in skuhamo v osoljenem kropu.
Na oljčnem olju popražimo strt česen, dodamo odcejen ohrovt in počasi pražimo 20-25 minut. Ohrovt popopramo in stalno mešamo.
Tako pripravljen ohrovt lahko ponudimo skupaj z vročo polento.

OHROVTOVE POLPETKE S KOSMIČI

sestavine:
75 dag ohrovta
2 žlici sesekljane čebule
2 stroka sesekljanega česna
2-3 jajca
sol
poper
20 dag pirinih ali ovsenih kosmičev
moka za oblikovanje polpet
olje za pečenje

priprava:
Ohrovt narežemo na večje kose, operemo in kuhamo do mehkega, kar je okoli 30 minut. Nato ga odcedimo in zmiksamo.
Zmiksan ohrovt, čebulo, česen, jajca, sol, poper in kosmiče damo v skledo ter dobro zmešamo.
Na desko damo kupček moke. Ohrovtovo zmes jemljemo z žlico, jo polagamo na moko in oblikujemo polpetke.
V ponvi na vročem olju pečemo polpete na vsaki strani 5-7 minut, da so rumenozapečene.





Stran: [1]