|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da...
25.1.2005 21:24:02   
Joe
Uvodni nasvet: izkopite samodejno žigosanje datuma svojih fotografij! Slike z njim so GRDE! Datum je možno ugotoviti preko t.i. EXIF podatkov ali spomina vaših staršev.

Dvoje navodil:

1) KAKO UGOTOVITI DATUM NASTANKA FOTOGRAFIJE V XPjih?

Z Raziskovalcem (Windows Explorerjem) se dokopljite do mape s fotografijami in jo odprite.
Z desnim miškinim gumbom kliknite na ikono slike ali njeno ime. Odpre se okno.
Okno ima tri kartončke, ki so zgoraj označeni z zavihki, na njih so imena: Splošno (General), Varnost (Security) in ?Povzetek? (Summary). Kliknite na zadnji zavihek.
Če na kartončku ne piše skoraj nič oz. se začne s polji Naslov (Title), Zadeva (Subject) itd., kliknite na spodnji gumb Napredno>>?/Dodatno>>? (Advanced>>).
Izpisal se bo seznam lastnosti in njihovih vrednosti. Glejte prvi odstavek Slika (Image), zadnjo lastnost Datum nastanka slike (Date Picture Taken) in njeno vrednost.

Pa je!

2) KAKO RAZVRSTITI FOTOGRAFIJE PO DATUMU NASTANKA V XPjih?

V XP vgrajenem Raziskovalcu (Windows Explorer) odprite mapo s slikami, kliknite v z desnim miškinim gumbom v prostor, kjer so izpisana njiheva imena oz. izrisane njihove slike, vendar tako, da NE KLIKNETE na ime oz. ikono, ampak na prazen prostor med njimi. Odpre se meni, izberite "Uredi ikone po..." ("Arrange Icons By" ) in nato ukaz "Slika posneta dne" ("Picture Taken On" ).

Fotografije se bodo razvrstile po datumu, možno pa je, da bodo ob naslednjem odpiranju te mape spet pomešane. To je odvisno od tega, če imate nastavljeno samodejno in posebno shranjevanje prikaza datotek v mapi ali ne. Obstaja še možnost, da po razvrstitvi fotografij le-te preimenujete in tako še bolj očitno razvrstite (npr. kot Vasja 0000001.... Vasja 9999999; ali kot 001 Vasjino rojstvo, 043 Vasja kihne itd.)

Posebej priročen je program ACDSee 7, ki omogoča uvoz slik iz najrazličnejših digitalnih kamer, lahkotno razvščanje in skupinsko preimenovanje, obdelavo in popravke fotografij itd. Tolpo ga priporočam kljub malo višji ceni.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
25.1.2005 21:26:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2005 21:31:38   
niki5
uf.. Joe zdajle sem prebrala tvoj opis pri sliki in opazila, da imamo skupnega v družini zmaja, tigra in opico ;)

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.1.2005 21:41:54   
mehurčica
Ej! HVALA!!! Jaz pa že 2 meseca odlašam razvrščevanje že izdelanih fotografij.:)-

Ampak ene slike pa imam na žalost drugače poimenovane-bom jih pač po spominu razvrstila.

(BTW, pri nas smo pa tako:jaz sem konj, ati je tiger, David pa opica.:))

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2005 21:48:14   
Joe
Če imajo slike že drugo ime, to ni pomembno. Vedno jih lahko najprej razvrstiš po datumu, nato pa uporabiš samodejno poimenovanje večih datotek naenkrat z določenimi parametri (npr. vključiš obstoječe ime: 001 Vasja pri dediju).

Najboljše je, da si za vsak slučaj prej narediš kopijo mape oz. jo posnameš na CD ali DVD.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2005 21:55:01   
frutka_
Joe zrihtala!!!!Thanx!!!Zdaj pa še eno tehnčno. Kako si na digitalnem ali kje pač si naj naredim da bodo slike ČB?

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.1.2005 22:07:20   
Joe
Sonyja imaš. V fotkiču gre takole: greš nekam na nastavitve fotografije (malo je odvisno od položaja koleščka, ki omogoča izbiro načina fotografiranja), sprehodi se malo po možnostih in glej nekaj takega kot Effects ali Mode ali Filter. Pod takšnim imenom bodo možnosti BW in Sephia (sephia je krasna rjavkasta paleta, meni ljubša kot ČB, jaz ji rečem Foto Pelikan po starem celjskem fotografu). Vklopi, pa bo, a glej, da kasneje izklopiš.

Morda je boljša druga možnost: obdelaj slike s ČB filtrom v računalniku. Tako boš imela obe različici (in ČB različice iz fotoaparata ne pobarvaš več, pa če poješ tri krofe!). Kako? Odvisno od programa, načeloma pa zelo hitro: Effects .... Black&White ali Greypalette ali kaj podobnega. Napiši, kaj uporabljaš.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2005 22:08:07   
Joe
Vem, da na Sonyju to gre, ker ga ima prijatelj. Natančno kako, pa se ne spomnim.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.1.2005 22:08:10   
willma
Lep snežni pozdravček vsem!

Mi pa smo kr z fotoaparatom dobili en programčič od Cannona, ko sam fotoaparat priključim in programček sam lepo po datumih itd. razporedi slikice v Moje slike :bravo:

Mehurčica......
David ni opica:(
David je koza:bravo:
Opičje leto se je začelo z 22.01.2004 in se konča z 08.02.2005.

lp
:angel:Kolenci:hudicek:

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2005 22:16:54   
frutka_
Joe glede krofov samo to, da sem ravnokar morala 2 pojesti, ker svinje niso dale v enega marmelade pa sem morala še drugega pojest, da sem prišla do nje!!!Hahaha!!!
Willmajaz sem konj (ti tudi?) Filip je opica, kaj pa moj Iztok, ki je rojen 18.6.1976?

Kje sta bila dnaes. Baje sta staknila nekega :hudicek:. Moj Filip je že boljše, v bistvu čisto po starem. Se vidimo v četrtek, če bo Žani boljše!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.1.2005 22:19:26   
Joe
Izok je zmaj!!!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.1.2005 22:25:41   
willma
Jaz pa ti....
konjička dva....
:)-:)-:)-
domače pesmi so najboljše, vedno se jih derem v avtu:ups::)-

Ja...kot ti je že Joe napisal je tvoj Iztok zmajček;)

Žan je res hudi zgledal:(....no da ne bom vse še enkrat pisala, na koncu sem vse razrložla;).....
http://ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=27755&msg=242162&idk=101

lp
:angel:Kolenci:hudicek:

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.1.2005 22:59:29   
frutka_
Willma nisem vedela da je tako. Hudič je, ko imam računalnik le popoldan prižgem ga komaj zvečer in potem kakšen postič zamudim!

Upam, da ste boljše!

Kaj pomeni to za nas, da je Iztok zmaj...?Se še skriva v njem kašen zmaj ali pa mu bo zraslo še sedem glav?

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.1.2005 23:02:23   
Joe
Če ga boš dobro razkurila, ti jih bo odsekal vseh sedem!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.1.2005 23:03:50   
frutka_
Joe upoabljam picture manager...

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.1.2005 23:05:12   
Joe
Kje si ga dobila? Od kod je?

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.1.2005 23:07:35   
frutka_
Kaj?Zmaj?Ali picture manager?:zmeden:

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.1.2005 23:08:51   
Joe
Čuj, če izgledam neumen, videz vara! Picture managerja, zaboga!! :)

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.1.2005 23:08:58   
Jančika_
Mene bolj zanima, od kod je zmaj!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.1.2005 23:09:58   
Jančika_
Pa zdej ne moreš zgledat neumen, ker maš mene pa Basija na sliki! Ste vidle, punce, kako lepo sliko ma moj mož:love:!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.1.2005 23:10:27   
Anonimen
:bravo::bravo::bravo: Joe...

haha....

koooooook se mi ne da it učit:((

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
25.1.2005 23:10:57   
Anonimen
Jančika, sem, sem mu že pisala. Sm mogla trikrat debto odpret, da sem pokapirsala, da je to Joe in ne ti:)-

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
25.1.2005 23:11:03   
Joe
Vidiš, Frutka, moja žena vedno pazi, da me do kraja ne razkuri. :love:

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.1.2005 23:11:18   
Anonimen
Aja, če si boš pa ti dala Joeja in Vasjo, bo pa sploh zmeda:)-

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
25.1.2005 23:15:12   
Jančika_
Oj, pol še pa jaz ne bi vedla, kdo je kdo:)-. Bom kar pri Basiju ostala!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?