previjanje/umivanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Pupa1 -> previjanje/umivanje (11.2.2008 18:09:16)

Mene pa nekaj zanima. Jaz previjam 6 mesečnega dojenčka na tri ali pa celo dve uri, pa seveda takoj, ko je pokakan. Ponoči seveda le, če je pokakan. Če je plenička polulana, ima luliko kljub temu suho, zgleda čista, ampak saj vem, da ne more biti. Pa me vseeno zanima, če jo je treba vsakič umiti z vodo, ker ne vem, če ne bi bilo celo bolje, da ji zamenjam le pleničko, kot pa da jo vedno umivam z vodo (robčke uporabljam zelo redko, recimo na poti), ker tudi voda draži kožo. ima namreč malo vneto luliko. JE lahko to od tega, ker jo preveč umivam? Sem že razmišljala, da je takrat, kadar se polula zelo malo, sploh ne umijem z vodo, ampak ji dam samo čisto pleničko. Vem, da zveni nehigiensko, pa vendar... Kaj ve pravite na to? Hvala.




Vrtnica79 -> RE: previjanje/umivanje (11.2.2008 18:15:22)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Voda pa res ne more dražit kože. Jaz mojo vsako previjanje obrišem z valžilnim robčkom.




*erika* -> RE: previjanje/umivanje (11.2.2008 18:15:52)

ko jo previjes namoci papirnati robcek ali brisacko z vodo in ji prebirisi luliko,da ne bo imela polulane oz.vonja po lulanju,ker je vseeno bolje da jo malo prebrises kot pa samo zamenjas plenicko ce ze robcke ne uporabljas.jas sm svoja oba otrka zmeraj ko sta bila polulana z enim robckom prebrisala.




bamby -> RE: previjanje/umivanje (11.2.2008 18:22:38)

Uporabi še mazilo za ritko, da koža ne bo prišla preveč v stik z vlago. Čiščenje ritke z vodo pa ne moreškoditi, kvečjemu bi škodilo, če je ne bi umila.




mala pikica -> RE: previjanje/umivanje (11.2.2008 18:28:54)

Jaz tudi mislim, da čiščenje kože z vodo ne more povzročati vnetja, prej ga bo lulanje povzročilo. Pa saj jo potem namažeš s kremico. Jaz kar fajn namažem kreme, prej preveč kot premalo, pa nimamo nikoli vnete niti rdeče ritke.




taška30 -> RE: previjanje/umivanje (11.2.2008 18:31:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1

ima namreč malo vneto luliko. JE lahko to od tega, ker jo preveč umivam?

Od vode ne, lahko pa od tega, ker ji ritke ne posušiš/obrišeš dovolj, preden jo zaviješ nazaj v pleničko.

Jaz sem tam okoli 5.meseca nehala umivat, če je samo lulala. Zamenjam plenico in to je to. Itak jo vsak večer namočim v čebričku, tako da se urin spere. Za kakanje uporabim robčke.
S kremo ne mažem nič, ne podnevi ne ponoči, ampak očitno ima naša ekstra neobčutljivo ritko, ker ima skos popolnoma lepo.




Freycha -> RE: previjanje/umivanje (11.2.2008 18:57:42)

nič ni narobe, če jo vsakič malo umiješ z mokro krpico. Bolj je narobe, če je ne obrišeš s suho dovolj. Potem pa se rado vname.....




mateyka -> RE: previjanje/umivanje (11.2.2008 21:12:11)

voda suši kožo, ko so novorojenčki. zdej je pa že ok - jaz sem tud premišljevala o tem kar ti sprašuješ (ker je tok čisto zgledal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]), samo sem se odločla, da v lulanju pa ne bo (jaz tud ne bi bla).
samo če je koža vneta, moraš itak dobro posušit kožo preden jo daš v plenico, tko da je boljš prej spucat, mal namazat in potem dat mal pudra, eni pravjo pofenat je tud recimo fajn in na koncu "opleničit" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Bonnie_RR -> RE: previjanje/umivanje (11.2.2008 21:18:42)

Js že skoz delam tako, da mu najprej obrišem ritko s čistilnim robčkom, potem jo obrišem še s suho tetra pleničko, kar na debelo namažem s kremo in zatem dam plenico gor.
Nismo imeli nikoli problemov z ritko, izjema je bila 1x huda driska ob vnetju črevesja.

Lp




sandra85 -> RE: previjanje/umivanje (11.2.2008 22:56:10)

ne sekiraj se, ni nehigienično, če ji pri kakem previjanju ne boš umila lulike!
js ga po navadi umijem z vodo, ki ji dodam malo johnson baby olja in pol obrišem z tetra pleničko, da ni mokro, pol pa mu namažem še z riboderminom

se pa tut kdaj zgodi, da mu samo menjam plenico, če je samo malo polulan, še posebej če napol spi in se kam odpravljamo




Pupa1 -> RE: previjanje/umivanje (12.2.2008 8:48:28)

Sem vprašala patronažno glede tega ravno danes zjutraj, pa je rekla, da mi ni potrebno z vodo umivati ritke, niti z robčki ne, vsakič ko jo previjam, če je samo malo polulana, sploh ker jo tako pogosto previjam. Bojda tudi voda izsuši kožo (ja, tudi jaz seveda vedno dodobra posušim liliko in ja, tudi jaz namažen s hladilnim mazilom iz lekarne, seveda), in da jo to kožo samo po nepotrebnem draži, namreč to nenehno umivanje lulike. Zato bom sedaj, kadar bo le malo polulana, samo zamenjala s svežo pleničko in to je to. Hvala vsem za odgovore.




Stran: [1]