copka -> avto s tujimi registrskimi tablicami (11.2.2008 9:32:15)
|
Ne vem kaj se mi bolj splaca. Upam, da mi boste znale svetovat. Moja stara mama zivi v Italiji in ker ni vec pri moceh, bi se rada znebila avta (ki stoji ze precej casa). In ker je malo vozen in v dokaj dobrem stanju, ceprav star skoraj 10 let, sem ga mislila jaz vzet. In sedaj sem v dilemi- ce ga kot darilo prepise name, stane prepis ogromno, potem je se problem homologacije ( sicer glede na to da je VW Polo, naj bi se to ujemalo s slovenskimi zakonodajami...), pa se drugi manjski birokratski problemi so zadaj. Vsi ti stroski se mi zdijo precej visoki za tako star avto. Potem pa sem razmisljala, kaj pa ce bi ga vozila z italijanskimi tablicami. Vendar se lahko policaji spotikajo ob dejstvo, da vozim tuj avto s slovenskim izpitom (moja mami in moja francoska kolegica, sta morali na upravni enoti pustit tuje vozniske izpite in sta dobili nekaj provizornega- ker sta pac tujki). Ali obstaja kaksna varianta, da ostane avto napisan na staro mamo in ga jaz vozim v SLO? kaksno pooblastilo? Si dam naredit mednarodni vozniski izpit? karkoli, da bom le cim ceneje cez prisla? Hvala! Copka
|
|
|
|