Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
avto s tujimi registrskimi tablicami 11.2.2008 9:32:15
|
|
|
|
copka
|
Ne vem kaj se mi bolj splaca. Upam, da mi boste znale svetovat. Moja stara mama zivi v Italiji in ker ni vec pri moceh, bi se rada znebila avta (ki stoji ze precej casa). In ker je malo vozen in v dokaj dobrem stanju, ceprav star skoraj 10 let, sem ga mislila jaz vzet. In sedaj sem v dilemi- ce ga kot darilo prepise name, stane prepis ogromno, potem je se problem homologacije ( sicer glede na to da je VW Polo, naj bi se to ujemalo s slovenskimi zakonodajami...), pa se drugi manjski birokratski problemi so zadaj. Vsi ti stroski se mi zdijo precej visoki za tako star avto. Potem pa sem razmisljala, kaj pa ce bi ga vozila z italijanskimi tablicami. Vendar se lahko policaji spotikajo ob dejstvo, da vozim tuj avto s slovenskim izpitom (moja mami in moja francoska kolegica, sta morali na upravni enoti pustit tuje vozniske izpite in sta dobili nekaj provizornega- ker sta pac tujki). Ali obstaja kaksna varianta, da ostane avto napisan na staro mamo in ga jaz vozim v SLO? kaksno pooblastilo? Si dam naredit mednarodni vozniski izpit? karkoli, da bom le cim ceneje cez prisla? Hvala! Copka
|
|
|
|
RE: avto s tujimi registrskimi tablicami 11.2.2008 9:40:54
|
|
|
|
viv_
|
Ja, če vozi tuj državljan avto s slovenskimi tablicami se na AMZS dobi neko dovoljenje za vožnjo tujega avtomobila. Verjetno imajo Italijani kaj podobnega... V tvojem primeru bi morala tvoja stara mama narest to potrdilo v Italiji, potem pa mislim, da ne bi bilo težav. Svetujem ti, da pokličeš na naš AMZS, pa ti bodo zagotovo povedali kako in kaj.
|
|
RE: avto s tujimi registrskimi tablicami 11.2.2008 9:45:46
|
|
|
|
copka
|
Viv, hvala za nasvet! Edino kar je, da bi jaz tuj avto vozila v Slo. Situacija je ravno obratna. Preden se odpravim na upravno enoto, bi rada se kaksno idejo, da vsaj vem kaj vprasat!
|
|
|
|
RE: avto s tujimi registrskimi tablicami 11.2.2008 9:50:02
|
|
|
|
viv_
|
IZVIRNO SPOROČILO: copka Preden se odpravim na upravno enoto, bi rada se kaksno idejo, da vsaj vem kaj vprasat! Ne UE, kliči na AMZS.
|
|
RE: avto s tujimi registrskimi tablicami 11.2.2008 10:49:19
|
|
|
|
Dadi
|
Sicer smo pa zdej itak v EU ali kako....Moj oče je vozil avto s tujimi tablicami (bruselskimi v Španji) in zdej bo vozil Španske v Bruslu in ravno tako slovenske v Bruslu....zamenjal jih bo/je takrat ko bo/je imel registracijo.
|
|
RE: avto s tujimi registrskimi tablicami 11.2.2008 11:38:14
|
|
|
|
F*S*M
|
Po moje mora tvoja stara mati izdati samo potrdilo, da ti dovoljuje vožnjo njenega avtomobila in ga greste overiti k notarju za vsak slučaj. Saj v končni fazi moramo tudi slovenci če vozimo avto recimo od staršev, starih staršev imeti v prometni potrdilo, drugače te z zakonom lahko kaznujejo Pa poročaj kaj si uredila
|
|
RE: avto s tujimi registrskimi tablicami 11.2.2008 19:12:53
|
|
|
|
_matejka_
|
Moja sestra vozi avto z italijanskimi tablicami. Avto je napisan na njenega fanta. On ji je napisal samo neko potrdilo, da lahko vozi njegov avto in ni še imela nobenih težav.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?