kombuša (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


Anonimen -> kombuša (10.2.2008 16:45:15)

Verjetno jo katera ima.....

Kakšne s kaj izkušnje.....res smrdi?

Se mi splača s tem ukvarjat?




luka jan -> RE: kombuša (10.2.2008 17:50:57)

A misliš kambuča?




Anonimen -> RE: kombuša (10.2.2008 18:00:02)

Kaj je to? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




luka jan -> RE: kombuša (10.2.2008 18:35:51)

To je neka goba, ki raste v čaju, ki je sladkan.Potem to piješ in je kao zelo zdravo.
Bom mal pobrskala po netu, da boste več vedele, jaz ne znam tega napisat tako strokovno.
Evo,
http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=1699




Anonimen -> RE: kombuša (10.2.2008 18:49:24)

ta članek sem prebrala.....že prej......

Kako se napiše?! ne vem!, ker vsakdo napiše nekaj drugega.

V glavnem je to tista zmes gliv, ki ti čaj naredi v neko pitno reč, ki je baje zdrava.

Se spomnim, da je mama v mojem otroštvu doma delala nekakšen napitek s prozornimi kristali. Pa mi je bila pijača všeč. sedaj pa imam namen sama poskusit, vendar pa se na kulinariki brala, da smrdi po kisu.

Zato sprašujem, kakšne so izkušnje.




2 Sraki -> RE: kombuša (10.2.2008 19:21:04)

Odvisno od čaja v katerega daješ to gobo. Moja mami dela ta čaj iz naravnih bezgovih cvetov in tako mu vonj ostane enak. Sama nisem probala zadeve, poduhala sem jo, baje pa ima malo kiselkast okus.




luka jan -> RE: kombuša (10.2.2008 22:16:19)

Jaz sem ga pred 10 dnevi naredila, pila pa še ne, jutri ali pojutrišnjem začnem. Res smrdi po kisu, a če imaš rada jablčni kis ni po moje to težko spit. Ti sporočim ko poskusim.




luka jan -> RE: kombuša (11.2.2008 11:21:50)

Evo, pravkar sem spila en kozarec kambuče. Ima sicer kiselkast ukus in vonj po kisu, a ko piješ ima tak sladek okus, občutek imaš kot da malo mozira. Men je ta okus podoben doma pripravljenemu jabolčniku, ko je še sladek in malo vre. Skratka za moj okus zelo dobro.




Anonimen -> RE: kombuša (11.2.2008 21:18:25)

Iz kakšnega čaja pa ste naredili napitek?

Imate kaj kombuče odveč?




Skabi -> RE: kombuša (19.2.2008 20:07:19)

moja mama dela s šipkovim čajem in je prav dober za pit. Na vsaki kombuči čez nekaj časa (en teden menda) zraste nova kombuča, ki jo moraš ločiti od tastare, tako da ti jo lahko da vsak, ki jo ima. Prosi koga, ki živi blizu tebe.




luka jan -> RE: kombuša (19.2.2008 22:10:19)

Čaj mora bit kombinacija šipkovega in zelenega ali črnega čaja. Imam pa zraven navodila kako je treba s to stvarjo, en mali zvezček.
Je pa res da kombuča res hitro "raste", sedaj imam že 2, vendar sem jo že obljubila eni gospe. Če ne boš nikjer dobila ti sporočim ko bo spet zrasla in lahko dobiš. Ni problema.




Stran: [1]