Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: taška30 IZVIRNO SPOROČILO: **** In najbolj pomembno pri vsem skupaj si spustila...in sicer nekaj je zdravilo in zdravljenje, ki je verjetno potrebno in potem vzameš tudi rizik v obzir. Nekaj pa je namerno in nepotrebno vnašanje otroku škodljivih snovi kot so alkohol naprimer.. Ali res ne znaš ločiti med nujnim in nepotrebnim in naključnim in namernim?? A če bolje razmisliš še vedno ni logike?? Glej, ****, nisi razumela poante mojega pisanja. Zdravila so le kot primer, by the way, za primer sem dala paracetamol, ki ga nosečnice jemljejo ob prehladih, glavobolih, torej veš, da ga ni nujno potrebno vzet, pač ga vzamejo, da se bolje počutijo. Hotela sem samo preprečit 'zavajanje naroda' s tole za lase privlečeno teorijo, da ima plod tolikšno količino alkohola v krvnem obtoku kot nosečnica, pa če bi govorila o procentih, bi še nekako šlo skozi, ne pa da nas hočeš prepričati, da ima 0,5 kilski plod 100x večjo konc. alkohola v svoji krvi kot pa 50 kilska nosečnica, ki ga je spila (da ne omenjam razmerja pri recimo 5 gramskih plodovih). Ker to je neumnost, ker tega noben plod ne bi preživel, verjemi, pa ne le alkohol, tudi vsa zdravila, E-je, vitamine, minerale....vsaka, ampak čisto vsaka stvar je v preveliki količini strup, tudi sama voda. Samo to sem hotela povedat. Finta je pa v organu jetra, kamor se gre kri nosečnice prečistit, preden gre preko posteljice (ki tudi by the way marsikaj zadrži, npr.posteljice kadilk so bolj sive kot nekadilk) v otrokov krvni obtok. Govora je seveda o zmernih količinah česarkoli, pač toliko kot so jetra sposobna predelati sproti. Taška... ne bova prišle do konca...ker sva drugače informirane... Glede tega kaj kak plod preživi in kaj ne? Dejstvo in to dokazano je da alkohol povzroča splav .še posebaj v prvih treh mesecih.. Zakaj ? Zato ker je doza ki jo prejme otrok enaka dozi mame ampak je njegova teža toliko manjša...to je logika... Sicer pa tole si sposojam od bumerang : Otrok pije z mamo! Ko noseča ženska pije alkohol, gre ta preko popkovnice neposredno v kri otroka in se razširi po vsem telesu. V le nekaj minutah imata mama in otrok enak delež alkohola v krvi. Škodljiv učinek alkohola pa ostaja v otroku dlje kot pri mami, ker še nerazviti organizem otroka alkohola ne more razgraditi tako hitro. Zaradi tega je nekaj časa delež alkohola pri otroku višji kot pri mami. več si sama preberi tukja in na ustreznih povezavah: http://www.izberisam.org/index.php?menu=5 Drugače pa še enkrat povem. Ni mi samo jasno zakaj bi jaz vnašala namerno in po nepotrebnem neko otroku škodljivo zadevo kot je alkohol v telo?? Zakaj??
|