zbadanje v predelu jajčnikov in tiščanje v križu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> zbadanje v predelu jajčnikov in tiščanje v križu (10.2.2008 8:42:09)

Pozdravljene!
Noseča sem 19 tednov in imam nizko ležečo posteljico. Ž e kakšna 2 tedna opažam, da me zlasti ponoči začne zbadat v predelu jajčnikov na desni strani. Je tak občutek, da me nekaj od znotraj pika, in to kar lepo boli, vmes pa me še istočasno začne tiščat v križu, na isti legi samo odzadaj kjer je križ. Pa ko grem na vodo, me tam tud fajn pika in boli, pa če hodim, me včasih tud na istem mestu pika. Mogoče katera ve, kaj bi to bilo?

Lp
Sandra

2 Sraki -> RE: zbadanje v predelu jajčnikov in tiščanje v križu (10.2.2008 9:14:38)

Sicer ne vem kaj bi to bilo. Vendar včasih pomaga tudi pri takih zadevah magnezij. Pred spanjem (no vsaj zvečer) ga spij in boš videla, če bo kaj bolje.

Anonimen -> RE: zbadanje v predelu jajčnikov in tiščanje v križu (10.2.2008 9:43:14)

Mogoče samo vezi okoli maternice, ki se intenzivno širijo zaradi rasti maternice in hormonov. Če ne špika močno, se bolečina ne stopnjuje, ni kakšne krvavitve, potem je to čisto normalno za nosečnost. Bolj ko gre proti koncu, več je teh neprijetnih občutkov.

Soncnica Sandra *** -> RE: zbadanje v predelu jajčnikov in tiščanje v križu (10.2.2008 10:58:46)

Živjo so[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!

Sama sem imela podobne težave tam okoli 23tedna. Sedaj sem v dopolnjenem 28tednu in ves čas pijem magnezijeve tablete in morem reči, da so mi kar precej pomagale.
Jaz sem imela te boležine tekom celega dne.

LP

lindy -> RE: zbadanje v predelu jajčnikov in tiščanje v križu (10.2.2008 11:15:30)

Sem v 18 tednu in tudi meni se to dogaja, pa se tudi sprašujem kaj to je, bom probala magnezijeve tablete, pa bom vidla!

pepa6 -> RE: zbadanje v predelu jajčnikov in tiščanje v križu (10.2.2008 11:22:48)

Men se isto dogaja, pa sem zdaj vzela eno šumečo tableto Magnesola, pa da vidimo, če bo kaj pomagalo. Poleg tega imam še ful močne glavobole, in to vsak dan, pa mi je rekla ginekologinja, da naj vzamem kak Lekadol, sam kaj ko mi še 3 Lekadoli nebi pomagali (včasih ko sem imela glavobol in nisem bila noseča, sem vzela Nalgesin 550 mg, da mi je sploh prenehal glavobol).

izgubljena_ovcka -> RE: zbadanje v predelu jajčnikov in tiščanje v križu (10.2.2008 14:19:58)

Sem v 21. tednu in imam že šar tednov take bolečine. špika me Tako na levi kot na desni strani spredaj (okej, to bodo raztegujoče se vezi sem si rekla), zdaj me je pa začelo bolet kot pri išiasu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Sploh ko se po celodnevnem delu in skakanju uležem dol me začne križ grozno bolet in ta bolečina se širi v kolke. Nič kaj prijetno...

portugalka -> RE: zbadanje v predelu jajčnikov in tiščanje v križu (11.2.2008 14:20:35)

meni se to tud skoz dogaja
občutno pikanje desno in občasno skoraj nič levo
meni G rekla najprej, da je to raztezanje maternice
potem, ko sem nasledjič imela nekaj več eritrocitov na vodi, da možno, da je pesek v sečevodu (čeprav me pri odvajanju vode nič ne boli ali peče),
in da naj zato ne pijem donatov ipd, ker stvari otežuje še bolj

ne vem...
se pa skoz dogaja, da me zateguje, ko se obračam v postli (kot bi mela tam maternico "pripeto" in bi neka teža ob obračanju mi zategovala vse skupi...
nimam pojma

Stran: [1]