čiščenje sterilizatorja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

december06 -> čiščenje sterilizatorja (9.2.2008 23:37:11)

Mogoče ste to temo že obdelale, pa mi pošljite link.

Imamo sterilizator Mam in se je na dnu, kjer je grelec, začela delati trda bela obloga. In tudi na plastiki. Kako oz. s čim se to ščisti? Ker verjetno tudi učinkovit ni več tako kot bi moral bit.

Hvala.

dskubin -> RE: čiščenje sterilizatorja (10.2.2008 0:16:50)

Če je vodni kamen, daj not malo vode in kis, ter pusti, da se odmoči, nato pa operi.

luka jan -> RE: čiščenje sterilizatorja (10.2.2008 9:14:04)

V Big Bangu ali Merkurju se kupi ena tekočina za čiščenje vodnega kamna. Prodajajo jo tam, kjer imajo kavne avtomate. Ful fajn ščisti.

anajmad -> RE: čiščenje sterilizatorja (10.2.2008 10:06:33)

Jst pa dajem mal citronke pa vode in prižgem sterilizator in potem ,ko se ohladi,vse lepo umijem.

urška -> RE: čiščenje sterilizatorja (10.2.2008 13:13:57)

kupiš citronsko kislino. eno žličko tega zmešaš s prbližno 1 dcl vode - oz. s tolk kot jo daš v sterilizator ko steriliziraš stekleničke.  mešnanico vliješ v s. in ga prižgeš - pokritega - za 2 minuti. potem to zlješ stran in mašino oplankneš s šisto vodo. če je kaj kamna še ostalo ponoviš posotpek. na koncu ko je kamen odstranjen natočiš vanj vodo in ga užgeš - kot bi hotla sterilizirat, samo da pustiš praznega. to bi itak mogla delat vsaj enkrat mesečno. sicer pa definitivno je postopek čiščenja opisan tudi v navodilih za upoabo. jaz sem pri aventovem dobila zraven celo tak prah s katerim čistiš. ko mi je tega zmanjkalo sem začela uporabljat citronsko kislino.

december06 -> RE: čiščenje sterilizatorja (10.2.2008 23:03:38)

Hvala punce.

Sem probala s kisom namakat že prej pa ni šlo. Bo še to sprobala s citronsko.

Stran: [1]