dskubin -> RE: Nosečniški diabetes (10.2.2008 0:26:45)
|
Jaz sem si malo poenostavila tole pripravo jedi. Po unih listih, ki sem jih dobila v diabetološki sem si napravla jedilnik za ene 2 tedna, pol pa samo prepišeš za naprej, pa pogledaš, kaj ti ta dan paše pa se tistega držiš. Ker moraš jest ogromno zelenjave, tudi kuhane, sem si jaz nekaj stvari pripravla v hladilnik in zaprla v posodice pa sem imela par dni - pol pa samo jemala ven in na vago (ne moreš si vsak dan pripravit 3 različne kuhane zelenjave pa še solato, al pa jest samo eno vrsto zelenjave, ker pol ti gleda skozi ušesa). Večinoma sem jedla tudi en dan za kosilo in večerjo isto (vsaj meso in zelenjavo), pa včasih sem za 2 enoti zelenjave zamenjala 1 enoto sadja, ker mi je blo to lažje pojest - mislim, ta količina zelenjave je res ogromna. Pa jedla sem v glavnem polnozrnate stvari. Aja, pa trik za solate - žličko olja nadomestiš z žlico kisle smetane - tko solata vsaj nekako izgleda, da je obeljena [sm=smiley36.gif] Drgač pa ni tako hudo, ne bo ti treba dolgo vagat, ker kmalu dobiš občutek kolk velik sadež ali kol krompirja ali kruha je 1 enota. Edino proti koncu me je res že hudo zdelovala želja po sladkorju in sem se res težko zadrževala, ampak vse za naše pikice. Sej po porodu pol nadoknadila. Aja, pa za najbližje to ne bi smela bit ne vem kako huda obremenitev, še najlažje bi bilo, da bi tudi oni jedli enako oz. vsaj podobno (no, če jim prav ne bi šlo, si pač dodajo malo maščobe ipd.). To ni ne vem kaka huda dieta, je samo ZDRAVA PREHRANA! Srečno!
|
|
|
|