|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako pa uspavati 2 otroka hkrati
9.2.2008 14:21:05   
karin412
Sem prebrala odgovore,kako pomagati dojenčku, da sam zaspi.
Ok, samo ne znam rešit pri sebi - 2-letna hčerka zaspi sama v svoji posteljici, ker pa si vsi štirje delimo isto spalnico, bi se dojenček (5 mesecev) verjetno drl ali pa vsaj čebljal preden bi zaspal sam.

A ima kdo kako rešitev, kako dati oba hkrati spat v najini spalnici?
(do zdaj dajem dojnečka spat v dnevni, pa mora biti ugasnjena TV, nič luči, da zaspi; pa še to zaspi na joški ali pa ga nosimo, ker varianta posteljica ni mogoča - edino če bi posteljico prenesla v dnevno, kar se mi ne zdi v redu).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako pa uspavati 2 otroka hkrati
9.2.2008 14:29:16   
sneška_
Jaz imam dojenčka 6 mesecev starega in 4 letno deklico. Dojenčka zvečer podojim izrihtam in dam mojemu možu zato ker večja noče brez mene spat .Tako je vsak večer pa tudi mi delimo vsi najino spalnico in tavelika spi z nama v posteljo.

Drugač pa zgodi se da moža  ni doma takrat obe vzamem vsedem se na posteljo Dojenčka dojim a tavečja zaspi zraven.Malo govori pol pa zaspi večja pupa.

Najdojenček

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2008 14:30:33   
Anonimen
Evo to pa tud mene zanima...Imam deklico ki bo ob prihodu bratca stara ravno 2 leti. Le sto razliko da ona ne zna zaspati sama..lezati moram poleg nje in jo drzati za roko...
Kako bom to uredila se z enim novorojenckom?

Jaz ti ne znam pomagat bom pa z veseljem spremljala ce bos dobila kak pameten nasvet ki bo uporaben tudi zame...user posted image user posted image

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2008 14:35:13   
karin412
****-moja je znala zaspat sama preden sem rodila, ko pa sem prišla iz porodnišnice, pa ni hotela brez mene zaspat. Zdaj po 4, 5 mesecih smo jo spet navadili-malo je jokala, a drugi večer že ne več. Zdaj zaspi sama. Če je ne boš navadila zdaj, boš potem morala imeti pomoč, lahko pa da boš uspela tako kot je zgoraj pisala-obe v postelji-jaz sem morala tako enkrat, ko je mož delal. Ratalo sicer je,samo je trajalo dolgo časa, da sta oba zaspala.

Mene zanima, kako bi dojenček sam zaspal hkrati s hčerko...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2008 14:36:52   
sneška_
Pri moji starejši hčerki je pomembno da sem jaz zraven nje. Lepo ji pojasnim da jaz ne morem zraven nje ležati ker imam dojenčka v rokah,malo se pogovorimo ali pa kakšno pravljico in pol zaspi da bi zrasla velika in močna.  Tudi je razumela da imamo dojenčka in da ne more mama na vse strani pa tako počasi počasi smo kakšen red vzpostavili.  

Najdojenček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2008 15:13:30   
melanija
Moji dve hčerki sta 20 mesecev narazen. Jaz sem rešila tako, da sem vedno ta starejšo dala najprej spat, bila pri njej pač kolikor časa je bilo potrebno je pa res da sem imela to srečo da sem jo še pred rojstvom druge naučila da je sama zaspala. Tako je tudi potem šlo hitreje - sem bila prej pri dojenčici, je pa spala v svoji sobi. Večji problem sem imela potem pri drugi ko je bila stara 14 mes, ker smo se preselili in sta pristali skupaj v sobi. Obe sem dala v svojo posteljo, ta velika je že toliko razumela 3leta, da je bila dovolj pravljica in ljubček, z ta malo pa sem morala zraven ležat, da je zaspala, potem smo to prenesli na sedenje zraven nje, pa držanje za rokico, dokler nisem prišla tako daleč da sedaj obe spita ze nekaj mesecev sami. Jaz sem sedaj samo v sobi pri vratih toliko da se ne bi začele motiti, ker kakšen dan se kateri še ne da iti spat( bi se še raje igrale).

Ne vem pa kako bo sedaj ko bo prišel še en dojenček  - čez teden dni imam rok.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2008 16:30:56   
Lianna
Jaz ko sem pazila dvojčke sem ugotovila, da je najlažje da dam najprej spat tistega, ki je bolj glasen, nemiren. Potem pa šele drugega. Oz. sem stala pri pojsteljici in božala tistega otroka, ki je bil bolj nemiren, ta drug je pa mirno ležal v svoji pojstelji in se nista nič motila. Tako da poskusi da daš najprej dojenčka spat, ta čas pa urediš starejšo punčko.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2008 18:45:10   
AKP
Pri mojih dveh je pet let razlike. Imeli smo enosobno stanovanje in sta se, kar hitro navadila zaspati ob televiziji. Zvečer sem dala vedno hčero prej spat (ko še je bila dojenček), kasneje pa sina. Oba sta imela  trden spanec.  Oba sta bila navajena, da zaspita sama.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2008 19:36:14   
pikalonca
Jaz dam pa vedno najprej 8 mesečnika spat, ker mi zaspi okrog 20-20.30 in potem še 3 letnico, ko gre spat okorog 21-ih.
Tebi pa svetujem, da daš najprej spat tistega, ki težje zaspi, da potem ne bo drugega motil. Pa veliko sreče.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2008 19:39:45   
Ninica
Tudi mi si še delimo spalnico. Zdaj bo počasi starejša dobila svojo sobo. Je pa tako, da običajno mlajša zaspi prej, nato še starejša. Če pa slučajno dajemo obe hkrati ju pa tako, da mlajšo pač malo nosimo, da zaspi in jo nato položimo v posteljo. Mogoče traja malo dlje, ker starejša klepeta ali pa mala kaj sitnari. Ampak zaspita obeuser posted image

LP, Ninica

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2008 19:44:53   
dodi
Pri naju v spalnici jih spi pet.Ponavadi dam vse spati ob 19 uri,ko pa enkrat spijo,pa ne moti nikigar tudi,če se katera od malih dvojčic joka.
Otroci se hitro privadijo.....user posted image

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2008 22:24:43   
laurago
Hm...šele zdaj opažam kako sem lahko jaz srečna glede spanja mojih malih. user posted image  No sicer imata Laura in Gorazd vsak svojo sobo dvojčka pa zaenkrat skupno. Zvečer greta starejša dva lepo sama spati in nič ne jokata, ne tečnarita glede tega da bi bila luč prižgana in podobno.
Dvojčka Gašperja in Gabra pa lepo uspavama oba z možem in je najkasneje do 8 zvečer vse tiho in sladko. user posted image  Ubistvu res šele takrat pride moja "sprostitev".

No sedaj se čisto zabluzila user posted image  Moram ti reči, da ima pa moja sestra podoben primer kot ti, ampak ga je sedaj menda že rešila. Njena otroka imata namreč skupaj sobo, sestra in njen imata pa lepo svojo spalnico.
Rešila je pa tako, da je tamalo začela uspavati preden je dala večjega spat. In seveda, ko je user posted image zaspala je potem še user posted image  dala spat, ker je hvala Bogu tak tih deček in je ne zbudi. user posted image
Probaj tako, mogoče bo pa uspelo.
Se pravi............če gre tvoja hči recimo spati ob 8 zvečer in da lepo sama zaspi potem ti priporočam tako, da greš ti v spalnico okoli pol 8 (ne vem kako dolgo rabi vaš mali časa da zaspi) in potem ko zaspi spraviš svojo hči spati. user posted image Probaj in sporoči =)

LP

Najraje jih imam:
Laura- 26.6.2001
Gorazd- 13.8.2003
Gašper & Gaber- 6.1.2007
ter da seveda ne pozabim najboljšega ter najprijaznejšega moža Klemna.

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.2.2008 0:32:31   
jasna
****, pri nas je bila ista situacija. Prve tri mesece sem najprej uspavala starejšega, potem pa še dojenčka. Nato sta začela hodit skupaj spat, vsak v svojo posteljico, jaz sem sedela zraven in jima pela pesmice. Nekaj časa sem božala enega, nato drugega in spet prvega...
Varianta je tudi, da vsi skupaj zaspite v veliki postelji.

Karin, probaj ju dati zvečer v posteljice skupaj, pa boš videla, kako bo. Mogoče bo par večerov živ žav, potem se bosta pa navadila. Naj vam čim hitreje uspeuser posted image
LP

< Sporočilo je popravil jasna -- 10.2.2008 0:34:39 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.2.2008 9:51:31   
Suzy.
Moja hčerka je stara 4 leta in pol, ta mali pa bo 7 mesecev.

Dokler ni dobila bratca je spala v najini postelji. Vsako noč, brez izjeme. In to tako, da se je stiskala k meni, če sem šla ponoči lulat ali pit, se je takoj zbudila, ker me ni več čutila zraven sebe.
Enako je bilo prvo noč, ko smo malega prinesli domov. S tem, da sva njega dala spat v njuno sobico v svojo posteljo. In seveda sva ga še pa še hvalila, da tako majhen, pa spi sam v svoji sobi, v svoji postelji.

Drugo noč je hotela spat v svoji postelji. Od takrat naprej spi sama in zaspi sama.

Dam pa večinoma malega spat prej in ko zaspi, ga nič več ne moti, če kdo hodi po sobi (se pa trudimo bit čim bolj tihi).
Včasih gre ona spat prej, pa malega pustim, da se pogovarja sam s sabo preden zaspi, pa nje tudi nič ne moti. Je pa res, da v tem primeru bolj pogosto šibam tja, pa mu dam večkrat dudo, tako da ni ravno najbolj glasen.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.2.2008 23:20:14   
Anonimen
ojla.naša dva frkolina visita na meni kot lista na drevesuuser posted image ,uspavanje pa poteka nekako takole (rok je star 2leti in 3mesece,nik pa je ravno danes dopolnil 10mesecev) najprej zmažeta večerjo,nato rok zahteva svoj sok,mali pa zizo.med pitjem ležim na desnem boku in malinavemu dajem desno mlekarno,ker brez noče zaspati,kaka duda,kaki čaj!!medtem ko dojim ,junioru prvorojenemu držim levo roko nazaj,da me lahko boža.ker brez roke noče zaspat.spi sicer v svoji postelji -poleg zakonske ampak brez roke neuser posted image .včasih zaspita takoj,včasih še plezata po meni,čebljata vsak po svoje,sam vedno eden prej omaga,vsaj nekaj minut.ata pa user posted image ,lepo za rezervo kao leži zraven na drugi strani postelje in še prej ga zmanjka ko tamala dvauser posted image ko je bil pa nik še novorojenček pa itak ni blo problema,sam da je dobil mleko pa je to blo dovolj.spi pa drugače v svoji sobi od prvega meseca dalje.zdaj ga nosimo nazaj,prej je tak zaspal na rokah in mlekarni.
lp pa veliko sreče pri uspavanju

(odgovor članu Suzy.)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?