avtosedež (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

anita1984 -> avtosedež (9.2.2008 14:18:26)

zanima mem kdaj bi ga lahko obrnila v smer vožnje?
namreč najina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je stara dobrih 6 mesecev.na zadnjem pregledu pred mesecem je tehtala 6130g, tako da jih ima sedaj približno 7 kg.
sedež ima že približno dober mesec, ker se je v jajčki že upirala ob sedež avta.prav tako pa je sedaj pri avtosedežu...tako da ne vem kaj naredim...a jo že lahko obrnem v smer vožnje, ali je še prehitro.verjetno pa tudi ni najbolje če se z nogicam upira v sedež!
kaj naj?

sneška_ -> RE: avtosedež (9.2.2008 14:31:56)

Iskreno meni se zdi da je premajhna za avtosedež.Zdaj ko si je dala not ne bi še obračala avtosedež v smeru vožnje. Tudi moja je toliko stara kot tvoja ampak še je bomo prevažali v lupinici. Dam kakšno igračo na lupinico,oziroma privežem kakšno igračo in nekaj časa se igra pol pa zaspi. rada spi ko se vozi.

Naja30 -> RE: avtosedež (9.2.2008 14:51:05)

Se strinjam s sneško. Premajhna je tako po mesecih kot po kilogramih za sedež. Malo jo animiraj z igračkami ali se sama usedi  vzadaj in se igraj z njo.
Koliko pa je dolga, da se upira ob sedež?

jaša2 -> RE: avtosedež (9.2.2008 16:58:27)

definitivno je še prehitro za avtosedež! lahko ga daš vanj, ko je star 9M al ko ima9 kg - taako nekako se to preračuna.

*erika* -> RE: avtosedež (9.2.2008 17:26:49)

mi smo nasega prvega fantka dali v avtosedez ze pri 5 mesecih in ga je stalno imel v smeri voznje.prvic slism da nekdo daje avtosedez tako da gleda v sedeze.

Dashenka -> RE: avtosedež (9.2.2008 18:09:27)

Tema je bila obdelana že ničkolikokrat pa bom vseeno še tokrat komentirala:

Dojenčke se obvezno vozi v lupinicah, ki MORAJO biti obrnjene v kontra smer vožnje. Torej vsi dojenčki gledajo nazaj v naslonjalo sedeža!

V nasprotni smeri se vozijo zato, da so zaščiteni v primeru sunkovitega ustavljanja, zaviranja, da ne govorim celo nesreče. Majhni otroci namreč nimajo še dovolj razvitih vratnih mišic.

Zato je nespametno in neodgovorno prestavljati dojenčke v avtosedeže namenjena otrokom starejših od enega leta oziroma težjih od 9kg, ko za to fizično še niso zreli, pod pretvezami, da v lupinicah tčnarijo, da so jim tesne in podobno.

O tem, kako se vozijo 8 mesečniki v osebnem avtu odločate vi in ne otrok.

VesnaLana -> RE: avtosedež (9.2.2008 21:24:05)

Ni res , da je premajhna za avtosedež, samo sedež za tako malega mora imeti ležeči položaj in mora biti obrnjen okrog. Hrbtenica in vrat še nista dovolj močna, da v primeru ko bi prišlo do sunkovitega bremzanja, da bi lahko zadržala celo telo nazaj, zato je otrok obrnjen nekje dokler nima 13 kil. To je zaradi otrokove varnosti , zato nikar še lep čas ne obračaj sedeža okrog.

VesnaLana -> RE: avtosedež (9.2.2008 21:29:29)

IZVIRNO SPOROČILO: *erika*

mi smo nasega prvega fantka dali v avtosedez ze pri 5 mesecih in ga je stalno imel v smeri voznje.prvic slism da nekdo daje avtosedez tako da gleda v sedeze.

Meni se vožnja lastnega otroka zdi še kako pomembna in na prvem mestu je varnost, zato te je lahko sram, da se o tem nisi pozanimala in otroka voziš v smeri vožnje. Kaj pa če pride do nesreče in se ne bo mogel zadržati, ker nima dovolj trdnih mišic - a boš takrat tudi take komentarje dajala.

Stran: [1]