KAKO DATUM NA SLIKI? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

PIAF -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 12:51:20)

Na nekaterih vaših slikah sem videla, da imate gor datum. Kako se to nastavi na digitalcu? Jaz imam Canon 75 - datum je viden, ko slikam, na sliki pa ne. V navodilih pa ne piše.

kimi -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 12:54:21)

Jaz imam canon 75a ti takoj povem. Grem po digitalca

kimi -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 12:59:01)

Daš v stanje, kot bi hotela slikati in seveda digitalca prižgeš. Potem pritisneš tipko func. Jaz imam tud košek za smeti narisan na tej tipki brišem vn nepotrebne slike. No pritisneš to tipko in se ti na levi strani odprejo navpično 7 funkvij ti se z gumbi navzdol premakneš čisto do spodnje in se ti levo vodoravno odprejo funkcije L, M1, M2, S in zadnja izgleda kot razglednica ti pritesneš na zadnjo tisto razglednico izbereš jo s tipko set. A je razumljivo:zmeden:

Tjuša -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 14:51:20)

Suuupeeeer!:sloncek:
Jaz mam a95 in tudi nisem vedela kako pridem do datuma (razen na panoramskem posnetku). Potem sem se pa ful matrala peš pisat datume pa....:zmeden:
Hvala, hvala, hvala....:sloncek::sloncek::sloncek:

mehurčica -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 15:53:36)

Mene pa ful motijo datumi na fotografijah.:zmeden2:Se mi zdi, da čisto pokvarijo fotografijo.

kimi -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 18:19:46)

Meni so pa datumi full super samo problem je v tem da pokvarijo fotografijo...kar pomeni da je ne moreš povečati na A4 format ker pride malo kockasta. Ker ima pač slabšo resolucijo za navadne slike pa je super

Jančika_ -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 19:27:10)

Punce, na digitalnih fotografijah, ki jih imate spravljene na Cdju ali na računalniku, se komot da pogledat datum! NE SI KVARIT SLIK Z DATUMOM!!! Naknadno ga je težko zbrisat s slike, če te moti.

Vsaka slika ima dva datuma: ko vzameš sliko dol, dobi ta fajl svoj datum, slika pa ima svoj datum nastanka in točno uro zapisan v EXIFu.

Kako to gre? S kurzorjem greš na sliko in klikneš z desnim gumkom miške (oz. če je slika čez cel ekran, kar tako klikneš z desnim). Tam izbereš "properties" oz. lastnosti. Odpre se tak okenček, kjer izbereš EXIF. In tam piše vse, od datuma, ure, kakšna je bila osvetlitev, če je bil fleš....vse, vse, vse.

LP, J.:zajcek::zajcek::zajcek:

niki5 -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 19:35:32)

Jančika, meni ne prikaže :zmeden:

Jančika_ -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 19:40:29)

Niki5, kateri program pa imaš za gledanje slik? V večini bi moralo it:zmeden:. Pa kateri fotoaparat? A ti sploh pokaže "properties"?

mehurčica -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 19:41:07)

Jaz raje tako pogledam datum, da miško samo pomaknem na nepovečano sliko. Sicer imam sedaj 450 slik za presortirat, ampak boljše tako, kot pa rdeča številka na fotografiji.

Jančika_ -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 19:44:49)

A po datumu jih boš sortirala? Men je Joe to tak hitro in simpl naredil, sploh nisem zakapirala, kako:)-. Izbral je pač vse fotke in jim ukazal, da se razvrstijo po datumu. Majka, ne? Jaz pa sem nekaj ugibala, kdaj je to bilo in se matrala:)-.

niki5 -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 20:26:25)

v photo paintu gledam, mi pa prikaže samo document info, kjer pa ni datuma :zmeden2:

niki5 -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 20:27:31)

fotoaparat je pa S50 Canon

niki5 -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 20:27:31)

fotoaparat je pa S50 Canon

Joe -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 20:31:49)

Pokorno javljam, da rad pomagam. 8) Postavite vprašanje in napišite ime programa, ki ga uporabljate za ogled slik. Če ni ravno kak svojevrstni Panasonicev, Sonyjev itn. program, ne bo problemov. Imava Canona in ACDSee 7 ter Windowse XP. Lahko tudi pošljete sporočilo z vprašanjem in zgornjimi podatki.

Joe -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 20:34:47)

niki5, kaj je photo paint oz. od kod je?

niki5 -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 20:37:09)

od corela, podobno kot photo shop od Adobe

Joe -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 20:50:16)

Niki5, pogledal sem photo paint, nič našel.

Lahko pa ga najdeš kar v XPjih. Jih imaš? Medtem si zapišem navodila.

niki5 -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 20:59:28)

ne :( 98.. jih ima pa moj dragi.. bom pa na njegovem poskusila, razen če bi si program inštalirala, kater je bil pri fotoaparatu :zmeden:

Joe -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 21:09:01)

Joj, to še moram preveriti pri Canonovem programu (najbž imata Zoom Browser EX, kajne?). Tam se vsekakor to da pogledati in zelo verjetno še kako razvrščati ali preimenovati v vrstnem redu nastanka.

Navodila za preprosto urejanje slik po datumu in ogled njihovega natančnega datuma nastanka v XP pa bom ravnokar objavil v samostojni temi pod "Naš vsakdan". Napiši(te) mi sporočilo za ostala vprašanja, za danes bom šel dol, takoj po objavi.

niki5 -> KAKO DATUM NA SLIKI? (25.1.2005 21:22:14)

evo, iščem CD s programom in ga ne najdem.. hja ga je moj nekam ''pospravil'' :)-

Hvala Joe za navodila, ki ji pišeš :bravo:
te bom še ''pocukala'' ko bom imela težave..

Stran: [1]