sneguljčica -> RE: Zakaj ne. (9.2.2008 8:41:04)
|
Veliko ljudi tukaj v resnici sploh ni anonimnih. V avatarjih imajo slike svojih otrok, dnevno čvekajo s starši enako starih otrok, se srečujejo tudi v resničnem življenju, kjer imajo ime in priimek, ne več samo nick... In če tak potrebuje nasvet ali tolažbo, ker ga je npr. prevaral partner, verjamem, da ne želi, da bi ostali vedeli kdo je. Pa čeprav ga ni sram tega, kar je napisal, čeprav ne žali nikogar... Pa še ena situacija je - ko kdo sprašuje po nekem nasvetu, pa ima nekdo življenjsko izkušnjo, ki pa je ne želi izpostaviti kot del sebe - npr. v zvezi s spolnim nadlegovanjem ali pa npr. kakšno drugačno tehniko seksa - pa res ni treba, da vsi v vasi vejo, da njo najbolj rajca, ko jo mož fajn užge po tazadnji ali vklene v lisice.... Pri zanositvi pa je tako... veliko ljudi se tukaj druži, ker jim je skupno, da ne morejo zanositi. Vsak mesec upajo skupaj in se tolažijo vsakič, ko ne uspe in so vesele za vsako, ki ji uspe, ker tako napolni z upanjem ostale. Take ljudi, ki bi te tako podpirali, včasih težko najdeš v lastni družini in okolici. Zato boš ob veseli novici tudi prej poročal prijateljicam s foruma, kot sosedu, včasih tudi družini. Ko sem prišla sem, sem brala zgodbo o ženski, ki se je poslavljala z RR, ker so se ljudje, ki so vedeli kdo je vtikali v njeno življenje - ko je zanosila, so klicali njene domov, če je to res, oni pa še niso vedeli nič, ko je splavila, so klicali domov, če je to res... Predstavljaj si, kako je to doživljala njena družina... A ti je zdaj kaj bolj jasno, zakaj je nekje anonimnost potrebna? Seveda pa tebi ni treba uporabljati te možnosti...
|
|
|
|