|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vlažnost prostora
25.1.2005 9:12:57   
ČITA
Smo v hiši, ki smo jo dvignili za eno nadstropje. Ker finančno še nismo zmogli je hiša letošnjo zimo brez fasade (in izolacije). Tu pa se mi pojavlja problem. V spalnici se mi v kotih nabira plesen. Kako naj jo učinkovito odstranim?? Ima katera kakšen nasvet??

Iz spalnice vodijo vrata v kopalnico ki je kar velika (16 m2). V tej kopalnici imamo masažni tuš in masažno kad ki jih s pridom uporabljamo vsak večer. Tako je po naši urici v kopalnici vse v sopari in po oknih kar teče. Ko pa gremo po tej "seansi" v dnevno sobo, vrata kopalnice odprem, da pride malo toplote tudi v splanico. Zdaj pa me zanima ali je možno, da je zrak v spalnici kljub temu presuh???? Sprašujem namreč zaradi tega, ker je sinko 1,5 meseca skoz kašljal pa smrkal, odkar pa sem v začela dajat mokro brisačo na radiator pa je ful boljš z zdravjem. Pa tud jaz.
A mislite, da bi bilo dobro, da grem kupit une vlažilce za radiator, ali je vse to že preveč???

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   vlažnost prostora
25.1.2005 9:16:27   
Vera*
V interšparu se prodajajo vlažilci zraka,ki so zelo poceni in so zelo dobri.Jaz sem jih kupila,ker je sin zelo suho kašljal.Sedaj suhega kašlja ni več.Poskusi.:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   vlažnost prostora
25.1.2005 9:34:16   
Anonimen
:hudicek:Z plesnijo se tudi jaz borim vsako zimo.Obstajajo posebni špreji da pošpricaš in da vsaj malo omiliš pogled na črnobo v kotih.Samo da so hudičevi ker so na bazi varekine in močno smrdijo.Jaz ko se posuši še premažem z barvo,ki naj bi bila,kot zaščita proti plesni:zmeden:

(odgovor članu ČITA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   vlažnost prostora
25.1.2005 10:32:19   
Lidija
Jaz sem imela v sobi celo steno od plesni. No pa sem enkrat kupila eno stvar proti plesni v Leclercu (ne vem kako se imenuje-stala je pa približno 1.000 sit). Moram reči, da je bila stvar brez vonja, delovala je pa enkratno. Steno smo samo dvakrat zdrgnili s to stvarjo (v razmaku 3 mesecev) nato pa sobo prebarvali in od takrat, to bo sedaj že dve leti, ni niti sledu o kakšnim plesni.
Je pa plesen res nadležna. Odkar je nimamo več, se je namreč popravilo tudi zdravstveno stanje našega malčka.

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   vlažnost prostora
25.1.2005 10:41:55   
morskadeklica
Midva sva ravno par dni nazaj kupila vlažilec zraka (tisti za na radiator) v Merkurju za 1000 sit. Se full obnese, oba spiva veliko bolje, se splača kupit:bravo:!!! Prej sva tudi dajala brisačo gor, pa je zaleglo le za pol noči, potem pa ista pesem.

lp:nosecka::muca:

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   vlažnost prostora
25.1.2005 11:47:40   
KIRA
čita - ti še enkrat sem kopiram moj odgovor, da ga bodo tudi druge videle in vedle kaj storit:

Odg: plesen - vlažnost [25.1.05 ob 11:07] [Odgovori]
tvoje stene so vlažne, ker nekje prodira vlaga noter. to nima z vlago v prostoru nič skupnega, sploh če stanovanje redno zračiš. tu je več možnosti - lahko da ne dihajo, če imaš tapete. lahko je izolacija slaba, kar je najpogostejši vzrok. lahko ti streha kaj pušča in se opeke in beton napijejo vlage.

za plesen sem jaz takorekoč strokovnjak postala, ker sva z možem dobila starejšo hišo (1939) od babice, ki je bila praktično cela plesniva in v katastrofalnem stanju. severna stena, stropi, kopalnica, kuhinja, cel hodnik - vse razen dnevne sobe, ker je ta edina bila kolikor toliko ogrevana je bilo plesnivo. ko si noter stopil, je takoj udaril tisti vonj po plesni vate. da ne govorim o tem, kako so nekatere vrste plesni strupene - še posebaj črna plesen, če se kje pojavi in da zaradi njihovih spor lahko pride do alergij, ter v nekaterih primerih tudi do zastrupitve.

plesen je nastala delno zaradi pomanjkljive izolacije, delno zaradi tapet, najverjetneje in glavni vzrok pa je bil to, da se je hiša premalo ogrevala pozimi. moja babica si je z petrolejsko pečjo segrevala samo 1 prostor in še to samo na 15 stopinj, ostali pa so bili okrog 10 stopinj, ker ji je seveda škoda kurilnega olja. pol pa leta v zimskem plašču po hiši. In se je začela vlaga nabirati na in za tapetami, za opaži, na stropu, kjer češ.

hišo smo poleti najprej dobro prezračili, odstranili vse stenske obloge ter jih sežgali (smo seveda vsi nosili zaščitne maske), da se zid lahko posuši. zdaj pred malanjem pa je mož VSE stene in strope opral z ASEPSOLOM, pa ne razredčenim, kot piše na embalaži, pač pa takim koncentriranim. to ti 1 miljon procentno ubije vso plesen.

potem je prostore dobro prezračil, ker ta zadeva rada gre v nos in draži sluznico. če je strupena ne vem, je pa zelo močna. potem je sledilo barvanje z apnom in zračenje. pol pa je zmešal v barvo (tisti prvi sloj) še tisto proti plesni - od jupola ali od kere firme - ne vem točno. to je pa še zadnji udarec. ni šans, da bi plesen prišla nazaj.

ker hišo obnavljamo, je tudi na večih mestih stolkel dol omet, izkazalo se je, da je bilo vsepovsod polno špranj in razpok, nekatere stene so bile v katastrofalnem stanju, opeke smo kar tako z roko ven jemali. vse skupaj smo popravili in na novo ometali, tako da od zunaj ne more priti niti kanček vlage več v steno.

zdaj bo treba izolirati samo še podstrešje ter pogledati, če kje na strehi kaj pušča - jaz imam namreč tak sum, ker je nekaj tramov tudi trhlih in plesnivih in jih bo najbrž treba menjati. to je pa še zadnji vzrok nastanka plesni. ko bomo to uredili bo pa hiša suha kot poper.

LP :rozica:

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   vlažnost prostora
25.1.2005 12:29:22   
Gina
Hoj!
Mi smo vse podobno naredili, kot piše Kira, razen ometa nismo dol stolkli, pa je bilo 2 leti čisto super. Zdaj pa spet vse ven rine in bomo še omet poleti dol tolkli in ful izolirali. To pa menda prav zares pomaga. Zaenkrat špricamo z nekimi zvarki na osnovi klora, ki zelo smrdijo ampak vsaj za nekaj časa pomaga. Poleti pa v akcijo.

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   vlažnost prostora
25.1.2005 14:59:24   
kimi
Kot bi jaz pisala namreč pri nas je isto s to vlago, ko pa še nimamo fasade. Moj tast vedno pravi naj bo radiator ponoči čisto ugasnjen ali pa na 20 stopinj da se ne dela vlaga od dihanja. Drugače pa niti podrazno ne pusti da se obešajo stvari po radiatorjih zaradi vlage. Mi ponoči zmajšamo radiator na 16 stopinj in ni suhega zraka. Če iamte v spalnici suh zrak verjetno kar dovolj grejete. Zrak tam kjer se spi naj ne bi bil isti kot ostali prostori v hiši naj bi bil bolj mrzel

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   vlažnost prostora
25.1.2005 15:02:04   
ČITA
Za petruško..... se mi je mal kolcnilo

Počasi se daleč pride....
Kako razporejamo finance je naša stvar.
Kdaj bomo dal fasado pa izolacijo pa tud.
Kaj ti si vse naredila takoj.

Iskala sem mnenje in mogoče izkušnje.
Kira in Vikica mi je lepo napisala njeno izkušnjo, ne da bi se enkrat spotaknila v masažne zadeve in hvala ji. Ti pa v napad... Kot da si nevoščljiva.

Ja, danes zvečer si bom spet privoščila.... in uživala... ter se spomnila nate!

Ostale punce oprostite, kar sem "napadla" in to ne spada na RR.

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   vlažnost prostora
25.1.2005 15:17:17   
KIRA
to se strinjam čita - glede masažne banje.

mogoče zato, ker sva si jo tudi sma kupila. zdaj ko gledamo na vsak tolar pri obnovi bajte, moraš vsako akcijo izkoristit. edini luksuz, ki sva si ga prvoščila je masažna kotna kad. pa še ta je bila znižana na 80 jurjev.

jaz se tu pri njih (tast,tašča) ne morem kopati, ker imajo samo tuš, se že skoraj 8 let samo tuširam in sem si banjo zaželela kot nekaj čisto posebnega - sicer ni samo zame, ampak ker sem dolgo bila za tak užitek prikrajšana, sva jo kupila.

fasada in izolacija pa košta neprimerno več. najine finance so takorekoč izčrpane in le počasi napredujemo trenutno. ampak ko bo vse končano, pa ostrešje tudi popravljeno, bova dodatno izolacijo in fasado dala nardit, ker nočem spuščat denarja v luft (strošek kurjave). take stare bajte so glede tega slabo izolirane in neekonomične. bomo tudi v red spravli, ko bomo lahko.
Lp

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   vlažnost prostora
25.1.2005 18:13:12   
kimi
Petruška ti nekaj razložim kot je meni tast razložil: kopalnica se dela enkrat, ker je tako draga in jo je treba dobro opremit da imaš potem mir ne splača se je rušit in na novo postavljati...pri nas je samo kopalnica zrihtana še kuhinje nimamo, pa pobeljeno nimamo...čakamo da se posuši vlago ne moreš kar prebelit. in kaj naj bi naredili prvo fasado in potem srali pa scali po njej ker drugam nebi mogli? Po domače povedano...fasada tudi ne stane malo ampak stane kar pošteno čez milijon

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?