CatJa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vesnyca Kolk si napadalna madona, sej teb nism nič hotla, rekla sem samo da ni fer...pa ne govor men neki o najemnini in o dveh stanovanjih ko si ti izplačuješ minimalca, tko da pol rajš ne komentiraj, ker ti nism nič hotla. Sploh pa če ima tvoj "malo" nad povprečjem ti pa komaj da imaš plačo, mi ne bo nobeden rekel da padeš v 6.razred z "malo nadpovprečno plačo". Na vlogo pa moraš napisati stanovanje v katerem ne živiš in vrednost. Seveda da bom napisala, kaj naj lažem al kaj. Če pa ne razumeš bistva naših postov je pa čist tvoj problem. Spoh pa ne mislim več o tem debatirat, ker sem svoje stališče povedala in če ga ne razumeš samo ti je to tvoj problem. Ej, bejbi, dej se mal skuliri. A zdaj, če napišem dejstva, sem pa napadalna? Prvo kar je, ti nisem nikjer 'očitala', da imata dva stanovanja, pač pa sem zgolj navedla dejstvo, da je treba med drugim na vlogo vpisati določeno premoženje. A lahk mogoče jaz to spremenim? Ne morem, žal. Če ima nekdo nekaj hektarjev gozda ali pač neko kmetijsko zemljišče, tako davkarija kot v našem primeru vrtec/občina smatra, da imaš od tega neko korist (za katastrski dohodek smo najbrž že vsi slišali). Če je nimaš, si pač slab gospodar. Ali pa imaš pač vrednostne papirje, ki ti prinašajo eno rento. Pa ne vem kaj vse je še na tej vlogi. In to, kaj konkretno imata ali nimata vidva, mi res prav dol visi. Drugo kar je, si ne izplačujem nobenga minimalca, če še nisi slišala s.p.-ji nimamo plače. Če te skrbi moja poštenost, davkarija ima moj naslov in mi lahko mirne duše pride pregledat knjige. Tista baraba v oklepaju je bila namenjena zgolj temu, ker vsi, ki zasedate varne stolčke v firmah, za katere prihodnost vam po četrti uri popoldan dol visi, pljuvate po zasebnikih. Če je to tako na izi, ne vem, zakaj niste še ostali tako pogumni in se spustite v te vode. In tretjič, ne vem zakaj bi ti zdaj morala jaz dokazovat, da smo v 6. plačilnem razredu z dohodki, ki sem jih navedla. A ti naj najini dohodninski odločbi skeniram? In nazadnje, kot sem že 2x napisala (pa je očitno nerazumevanje bolj na tvoji strani), ja, ni fer. Življenje v naši ljubi državici je vsak dan dražje in vsako dete ve, da najbolj naj reven in srednji sloj. Takih, ki imajo 10x večjo plačo od povprečja, pač ni treba sploh mešat v take debate. Ker če bi obstajal 15. plačilni razred, jim ga ne bi bilo težko plačevat. A je zdaj kaj bolj jasno?!