Talika19 -> RE: (NE)SPANJE (7.2.2008 21:38:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: PIAF Ojla! Imamo problematično 5-mesečnico!!! Lepo lepo bi prosila na kratko o vaših metodah spanja po tej knjigi Spi, dete spi. Pri nas je že noro. Mi imamo vsak dan(dobesedno!!) enako. Zaspi kot top ob 20.00, čez 10 minut se zbudi, jo potolažim v posteljici, ni šans, se dere, protestira, kriči, duda ne pomaga, flaška s čajem tudi ne, jo vzamem ven, ker imamo še 3-letnika, da ga ne zbudi s kričanjem, jo nosimo. Včasih rata, da zaspi spet hitro za 10 minut, itd..., včasih jamra in joče po uro, da nazaj zaspi. Probali vse: ni ji vroče, ne zebe je, lačna ni, sem ji dala dodatek in ni hotela, napenja je ne, ker sem za en čas ukinila GH za probo, ampak je isto, zobki niso, ker Calgel ne pomaga, druge bolečine niso, ker svečka ne pomaga... Kaj pa je to? Razcartanost! Ne vem, kaj si naj drugega mislim, res ne vem?! Čeprav potem spremenim svoje mnenje, ko je na rokah in se isto dere in noče zaspat. Moraš jo fejst migat, da se umiri in zaspi. Ko jo odložim iz rok, se takoj zbudi! MENI SE BO RES ZMEŠALOO!!! Kako spi čez dan? Dvakrat po pol ure, pa še to ji je ful problem zaspat. V vozičku ali jajčki zaspi, če pa je kaki šum, jo že kar hitro zbudi, ima ful plitki spanec... Smo mislili, da smo imeli problematičnega 3-letnika, pa vidim, da je ta 100x hujša. zdaj komaj vidimo, kaj smo imeli.... Vsak nasvet je zelo dobrodošel. Upoštevala edino ne bom tega, da jo pustim jokat, ker to najraje bi (resnično), ampak zavoljo starejšega sina to ne bi prakticirala. Zakaj bi moral še on trpeti neprespane noči, ko se itak mora zjutraj vstati zgodaj za v vrtec. Aja, da bi jo dala k sebi v posteljo? Ja, sem to prakticirala 2-3 dni, pa s eitak nisem naspala. Malo boljše sem res spala, ker sem zadremala nazaj, ko sem jo pristavila k dojki, ampak sem s ehitro spet zbudila, ker enostavno z no ne morem skupaj spati, saj sem nesproščena. Itak s eje zbujala na eno uro ali še na manj (sploh ne vem, ker nisem gledala na uro) in skozi bi visela na dojki, mene pa že boli in je konec s tem! Zdaj jo pač nosim..... Če bi s emi zbujala na 2 uri, bi bila pri nas milina...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Pri nas imamo situacijo zelo podobno. Že od malega se je zvečer zbujal na 10, 20, 30 min... To je trajalo ene 2 uri, da je res zaspal, pa je potem spal tudi vse skupaj 7 ur. No od 3 meseca dalje je pa s tem konec. Je na vsaki 2 uri, vmes se pa še ful zbuja. Je pa zadnje dni malo bolje. Kaj sem naredila? V posteljico sem mu dala blazino za dojenje v obliki črke U. Uspavam ga vedno na rokah, zdej traja 5-10 min in potem ga dam noter, stisnem blazino čisto ob njega, pa še ninico ima čez obraz ko ga uspavam, le-to potem odmaknem. Moram reči, da se je začel malo manjkrat zbujal. Očitno mu paše ta dotik blazine kot da ga nekdo objema. Druga zadeva, ki sem jo naredila pa je ta, da ga nekje ob 23-24h (ko se spet zbudi) dam k nama v posteljo. Tega ful nisem želela, ker od začetka ful nisem v redu spala, ko je bil zraven. Vendar po nekaj zaporednih noči, ko sem vstajala 10-15x in ga mogla nazaj uspavat tudi 20-30 min, pa nisem zmogla več, ker sem bila fizično in psihično čisto na tleh. Zdej ko spi pri meni, se še vedno zbudi na 2h in je ampak potem vsaj takoj nazaj zaspi. Sem se pa tudi toliko navadila, da lepo spim zraven njega in sme veliko bolj naspana in tud čez dan mi ni težko se z njim ukvarjat. Pa s tem sem se sprijaznila, da spi pri meni. Očitno ful rabi mojo bližino, kar se vidi tudi čez dan in prav tako ponoči. Saj bo tudi to enkrat minilo. Ne vem, če sem ti s tem kaj pomagala.
|
|
|
|