JABOLKO3 -> RE: ApRiLčIcE 08 II. (7.5.2008 10:35:26)
|
Živijo! Sploh nimam več nobenega cajta, da bi se bolj redno javljala! Ker ati koristi očetovski dopust, je kar naprej neka akcija - zunaj urejamo letno kuhinjo, pa včeraj smo začeli s fasado na prizidku, pa ta teden bomo še pred hišo položili robnike iz granitnih kock, pa rože sem včeraj do konca nabavila in posadila, potem jih je pa ati obesil na balkone..., sedaj imam malo miru, mali spi, ta večji je v šoli, ati in ta srednji nabavljata les in inox cevi za zunanja igrala, delavci pa pridejo šele popoldne. Me pa čaka en velik kup za zlikat, pa ga še malo ignoriram. Jaz sem precej bolje, čeprav sem še vedno kar hitro utrujena, rana se mi je lepo zacelila, me pa brazgotina precej srbi in skeli, tako da si kar pridno mažem z bepantenom. Imam pa sedaj, ko sem več naokrog, nov problem - kaj oblečt. Sem prebrala, da ste ene že na prednosečniški kilaži - sploh nočem komentirat. Jaz sem sedaj na +5, pa to ni najhuje, problem je trebuh - imam vse tako raztegnjeno (skoraj 5-kilsko dete, jaz majhna, pa moja leta...), da gre res zelo počasi skupaj, poleg tega je pa trebuh še na pritisk precej boleč in ne prenesem, da me kaj stiska v pasu. Tako sem doma v trenirki, za ven pa oblečem kar nosečniške kavbojke in čez kakšno majčko ali tuniko. Upam, da bo kmalu bolje, ker sem kar malo slabe volje zaradi tega. Sicer pa - važno da sva z Juretom zdrava, ostalo bo pa že, a ne? Jure se je včeraj prvič kopal, pa ni bil preveč zadovoljen, ker je pred tem tri ure spal in potem ga mi, grdi, zbudimo in namočimo v vodo, namoesto da bi mu dali za jest! Je ves čas nekaj godrnjal, ko smo ga oblačili, je bil pa že ogorčen jok, da je še potem na dojki vsake toliko zavzdihnil od vsega hudega. Se je pa v 12 dneh, kar sva doma, zredil za dobre pol kile. Previjanje - jaz ga zvečer zadnjič previjem okrog 10h - pol 11h, potem pa do 6h - 7h zjutraj nič (le enkrat sem ga okrog 4h, ker je plenica premočila). Ponoči ne prižigam močnejše luči, le eno z zelo šibko svetlobo, pa nič se ne pogovarjam z njim, samo podojim ga, podreva kupček in nazaj v zibelko - v glavnem lepo sam zaspi, če pa kaj stoka, ga pa malo božam po hrbtu ali pa narahlo zibam in le če res zajoka, ga dvignem v naročje in potolažim. Čez dan spi v torbi od vozička na sedežni v dnevni sobi ali pa zunaj v vozičku, ob dnevni svetlobi in vsem hrupu, ki ga ustvarjata bratca, delavci... Moram pa priznati, da če mi zaspi med dojenjem in imam čas še malo posedeti, da ga včasih kar obdržim v naročju in uživam v sladkosti opazovanja spečega dojenčka - vem namreč, da so taki trenutki neprecenljivi, ker otročki vse prehitro zrastejo. Za nazaj sem sicer prebrala, sem pa tudi pozabila, kaj vse je za komentirat, vsekakor pa - ČESTITKE PIKICI, NANI IN COFEK za punce! Tasyo - čišča zna menda pri CR trajat dalj časa, tudi če je bolj sveže krvava, je menda normalno. Jaz bom jutri 3 tedne po CR, pa še vedno vsake toliko bolj krvavo priteče, mi je pa g na pregledu v porodnišnici prejšnji teden rekla, da bo vse skupaj trajalo še kar nekaj časa. Pa upam, da se ti rana čimprej zaceli. Pa lep dan vsem!
|
|
|
|