JABOLKO3
|
Lep prvomajski pozdrav vsem! Najprej vsem novim mamicam - ISKRENE ČESTITKE! Par dni se nisem javljala, mi nekako ni bilo za pisat, sama ne vem zakaj. Na sploh se pobiram precej počasneje, kot sem mislila pred nekaj dnevi. Tako da res zavidam tistim, ki že veselo šibate naokrog, saj jaz bi tudi, pa je moje telo še vedno - kaj pa vem - utrujeno. Bolijo me sklepi, ki se počasi vračajo v stanje pred oteklinami, pa trebuh je še vedno občutljiv (da ne govorim o tem, da mi je sedaj namesto velikanskega trebuha ostala ena povešena vreča, ki se zelooo počasi zmanjšuje), pa brazgotina me skeli in zateguje.... V glavnem, nisem še pri sebi. Včeraj sem bila v P na pregledu (me je poslala patronažna, ker je menila, da se maternica ne krči dovolj - je še vedno do popka), pa je dohtarca rekla, da pri skoraj pet kilskem otroku in pri tretjem porodu in pri mojih 160 cm višine maternica ne more bit nikjer drugje kot tam, kjer je, da je vse v redu in da naj pač pričakujem zelo počasno izboljšanje. Tako da prvi družinski izlet načrtujemo za jutri - najbrž na Bled - malo okrog jezera, potem pa na kremšnite. Danes bomo doma, ker dobimo obiske - moje starše in sestro z družino s štajerske - je mami tako organizirala, da vso hrano prinesejo s seboj, potem bo pa pri nas piknik, da jaz ne bom imela dodatnega dela - ja, mame so zlate. Za nazaj ne bom veliko komentirala, zdi se mi zanimivo tole s tem vašim čajem, bom nasledji teden poslala moža, da mi ga kupi, sicer Jure (še) nima težav, bodo pa najbrž še prišle. No, na splošno se lahko pohvalim, da je Jure res priden dojenček, zvečer zaspi okrog 11h in spi do 4h - 5h, potem se par minut dojiva in spi do 7h-8h. Tako da jaz sedaj veliko več in bolje spim, kot sem zadnje mesece nosečnosti. Čez dan se sicer dojiva na 2 do 3 ure, včasih še pogosteje (se ne držimo nekih urnikov), ko pa zaspi, pa spi tudi po 3 ure skupaj, da se jaz lahko ukvarjam tudi s starejšima dvema (ki sta ga res zelo lepo sprejela). Lepa posadka - torej ste v arboretumu uživali, tudi slike so res lepe. Ko pridete naslednjič, pa upam, da se bomo lahko že kaj dobile. Glede ritma spanja pa - morda bi bilo bolje, če bi ga prej kopala, okrog 6h-7h, pa da ti potem odspi eno kitico in da se 'nočno' spanje začne kasneje, okrog 11h, morda bi potem potegnil malo dlje, kaj pa vem. Jaz sem običajno imela tak 'sistem' pri prvih dveh, je pa res, da sta bila rojena jeseni, ko je ob 6h že tema. Toliko za enkrat, tiste, ki še čakate - naj bo čimprej in čim lepše. Pa lepo praznovanje!
|