tekočina (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

puri -> tekočina (24.1.2005 22:46:18)

Mene pa zanima, koliko tekočine-čaja spijejo približno pol leta stari otročki, ki imajo že ene 3 goste obroke na dan, poleg tega pa se tudi še dojijo?

Naš namreč ne zna piti po flaški - samo grize cucelj in tako sploh nič ne popije, samo kar dobi pri meni!
Tako, da sem mu zdej začela dajat čaj kar po žlički, samo tako, ga tut ne popije prav veliko, ker gre tok počasi:zmeden:

Kako ste jim ve dajale piti, če niso hoteli flaške?

lp

lan -> tekočina (24.1.2005 22:49:11)

Lan ni nikoli maral flaške.Jaz sem mu dajala za piti iz lončka.Probaj lonček,Lanu je bil zelo všeč.

Nejka1 -> tekočina (24.1.2005 22:51:19)

Naš je bil star sedem mesecev, torej je gosto hrano, pije mleko po flaški, za kakšen čaj pa mu tudi ni preveč.
Jaz mislim, da žeje ne trpi, sicer pa pravijo, da se otrok pri dojenju najprej odžeja (prva faza dojenja), nato pa nasiti. Naš pa se še rad večkrat na dan "pocarta" pri dojenju in po moje se tud odžeja.
Predlagam pa ti, da mu čaj ali pa prekuhano vodo vseeno ponudiš. Jaz mu kljub vsemu- tako, da se tudi navadi.
Lp, Nejka

puri -> tekočina (24.1.2005 22:58:20)

Lan, lonček sem mu včeraj probala dat, pa ga tut ne mara:zmeden:
A to si mislila tistega, ki ne poliva?

Adelina -> tekočina (24.1.2005 23:07:37)

Naš tudi ni vode ali čaja nikoli hotel pit po flaški, čeprav je mleko sicer pil-poleg dojenja. Od 6. meseca pa pije kar iz navadnega kozarčka ali iz njegove skodelice. Če je žejen lepo pije, če ni pa pač noče. Me pa ponavadi ful gleda, če jaz pijem in mu ponudim.

BARBARA R. -> tekočina (25.1.2005 7:21:14)

Tudi naša Kristina je začela že pri štirih meseceih piti iz lončka z nastavkom.Sedaj ima pa takšne nastavke tudi na steklenički in kar sama pije.Sprva ji je bilo potrebno ponujati,sedaj sem pa samo pozorna da je na vidnem mestu.Ko je žejna mi nakaže kaj želi.
Seveda ne more zadeva uspeti že pri prvem poskusu,saj otrok ne ve čemu služi.V pribljižno treh dneh je sprejela lonček.

Pri njenih začetkih je spila pribljižno 1-1.5 dcl vode ali bebi čaja.

:muca:

Anonimen -> tekočina (25.1.2005 8:24:25)

Ana ni do 7. meseca pila nič drugega kot samo moje mleko. Ko sem ji začela uvajat gosto hrano in s tem zmanjšala količino mleka, je začela počasi, res počasi pit tudi čaj.

Zdaj popije več čaja kot mojega mleka, navadnega mleka pa niti pod razno samega. Ja v jogurtih ali kašiach, sicer pa ne. Ne vem, kako bo, ko se bova nehale dojit zjutraj in zvečer :zmeden:

.ču -> tekočina (25.1.2005 13:38:57)

Tud moj:duda::modri:noče pit iz flaške,tko,da sem probala lonček ki ne polije in razne nastavke.
Najbolj se obnese NUK-ov,ki je plastičen,drugače kar precej trd in z malo večjo odprtino.Imam ga še od prve:duda::roza:,to je ene pet let,tko,da ne vem,če se še dobi.
Sem kar vesela,da pije vsaj po tem nastavku.

LP:metulj:

Anja167 -> tekočina (25.1.2005 21:03:57)

Kako pa gre iz teh magičnih lončkov? Jaz sem prvič dala ventil stran, zdaj pa naš ne ve, da mora potegniti, da kaj ven priteče, in torej iz lončka ne more nič popiti... :(:(:(

Stran: [1]