Hope2 -> RE: večerja za starše (9.2.2008 5:58:37)
|
Ja, čim tanjše nareži, lahko si pomagaš z unim nožkom za krompir lupit, ampak tudi z ostrim nožem gre. Jaz delam raje z ostrim nožem. Pa probaj čim daljše trakce rezat, ker jih moraš malo zasukat (v spiralo), ko položiš na rukolo. Samo zaradi izgleda, da niso trakovi mrtvo ležeči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in da je vse skupaj bolj razgibano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Pekorino je sir, mislim da ovčji, vendar ga lahko nadomestiš s parmezanom. Če ne marate teh dveh, potem daj takega ko ga marate. Vendar moraš sir prav tako narezat na zelo, zelo tanke rezine. Parmezan ali pekorino lahko narežeš z nožkom za lupljenje krompirja, ker se še lepo zavihata. Namesto čilija lahko daš semena granatnega jabolka. Malo se igraj in eksperimentiraj, tako, da bo očem lepo in z okusi, ki jih imate radi. Rukolo lahko pokapljaš s prelivom (pol žličke dobre gorčice, olivno olje, sol, limetin sok ali kis-balzamični), vendar ne preveč, da ne bo mokro, pa postrežt moraš potem dokaj hitro. Ali pa jo pustiš rukolo tako kot je, samo oprano. Saj ji slanost da sir, sočnost pa melona in granatno jabolko. Drugače pa je še tu en recept (malenkost drugačen) http://www.drustvo-gurman.si/recepti.php?S=6&Article=1358
|
|
|
|