lex -> RE: Julijke II. - 2008 (25.2.2008 21:32:15)
|
Omaka za čufte: na olju prepražiš moko, posebej sprenaš sladkor (karameliziraš) in potem v ta sladkor vliješ vodo in potem to vodo vliješ na moko in potem pač dodaš še toliko vode, da je omaka taka super kremasta in ne preredka (sladkorja daš za žlico - ne pretiravaj!), potem dodaš vegeto, sol, paradižnikovo mezgo, origano, baziliko, poper, lovor list. Potem pa daš v to omako kuhat čufte: skuhaš riž, dodaš mleto meso, jajco, malo moke in začimbe - sol, poper - zmešaš narediš kuglice in kuhaš cca 1uro če si ziheraš kot jaz. Jaz naredim podobno maso kot za filano papriko. češplevi knedli: lahko dodaš katerokoli drugo sadje ali marmelado. Testo: kuhan krompir, jajco, moko zgneteš, da je pač testo, meni se zdi, da daš zraven malo soli in narediš knedle. Jaz jih kar kupim in evo kosilo za jutri, ko smo sami 3je, pa pakl juha zraven. Aja jaz si čez polijem sadni jigurt - je ful dobro. Pasulja ne kuham, sladice,.................. odvisno kaj hočeš, teh mam pa še kar na zalogi, plust tega pa se poslužujem kulinarike (točnega naslova žal ne vem)
|
|
|
|