|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 14:55:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 3426
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 15:00:58   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3427
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 15:04:19   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3428
   RE: Julijke II. - 2008
16.4.2008 15:05:37   
lex
ja ampak ene znajo malo počakat, ker je tebi ugodneje, torej tiste ki grejo na porodniško konec junija in imajo 5.6 plačo jim jo lahko vključi. Ko boste dvigovale obrazce jo vprašajte. Naša gre ful na roko kar se keša tiče

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

Neposredna povezava do sporočila: 3429
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 15:11:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 3430
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 15:30:57   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3431
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 15:38:20   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3432
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 15:40:02   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3433
16.4.2008 15:41:53   
Inigo
jst sm si pa danes kupla nove hlačeeeeeeeee!!! user posted image user posted image saj so mi one šle ble še kar prav... samo v trebuh so me tiščale, v noge pa so mi ble super. zdaj sem kupla številko včeje in so mi v nogah fajn, da niso preširoke, ko pol sm ko vreča krompirja user posted image in v trebušček našega Brina ne tišči user posted image ZAKON!

danes ob 18ih pa spet v MŠ. včeraj je blo kr fajn. smo meli o dojenju. to je prava znanost! škoda samo, da si nism kaj za pisat vzela, sm slišala par ful fajn stvari, pa jih že danes ne vem več user posted image

zdaj pa si grem mal dol vležt, neki popapcat, pol pa kar peški do bolnice (cca 30 minut)

Neposredna povezava do sporočila: 3434
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 16:19:01   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 3435
16.4.2008 17:06:51   
glugluglu
hja, sem sicer poročena z enakim prebivališčem, ampak ti z veseljem povem kaj nam nudi naš sistem v državi: na račun kao samohranilstva se da marsikaj prišparati, na žalost to velja tudi za tiste, ki dejansko niso zares samohranilke , ampak samo na papirjuuser posted image .user posted image .
Tako bo v tvojem primeru, če pustiš bivališče pri miru in se formalno nikamor ne seliš (tudi začasno ne). Fant pa samo prizna očetovstvo in kao, da ti minimalno plačuje preživnino. In kaj vse za seboj to potegne? Večji otroški dodatek, manj plačila vrtca... user posted image
Seveda je pa fajn, da si zaposlena, če ne ti pa že ne verjamejo preveč.

Slabosti: - ker bi imel otrok tudi stalno prebivališče 90 km iz Lj. bi ti to zbilo točke za vrtec,
- cene vrtcev v Lj. so zelo drage (dosti dražje kot pri nas) in imaš otroka po ljubljanski ceni, ampak pod pogoji in izračuni, ki jih ima tvoja občina glede plačila in ne Lj. občina. (občina LJ. upošteva stanovanjski kredit, pa še en dodaten popost ima, večina ostalih občin pa ne).
- Lahko ti tudi tvoja občna zakomplicira in ti ne upošteva znižanega plačila, ene 2 leti nazaj so baje tak "fajn" zakon sprejeli, da imajo občine to pravico, če starši ne vključijo svojega otroka v lastni občini v vrtec. Te stvari bodo pa najrž bolj tiste vedele, ki delajo v vrtcih.

Slabost tega je še ta, da nikjer ni zavedeno, da si v skupnem gospodinjstvu s fantom, ker po dveh letih (se mi zdi, mogoče je sedaj že kaj prejuser posted image ) skupnega gospodinjstva imaš enake pogoje kot če bi bila poročena (na primer, če se slučajno zgodi, da gresta narazen, ali karkoli).

Neposredna povezava do sporočila: 3436
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 17:33:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu glugluglu)
  Neposredna povezava do sporočila: 3437
16.4.2008 17:51:28   
neboglasnica
No, ko sva midva pred 8 leti dobila prvo položnico za vrtec, je moj mož rekel, da se bova kar ločila, saj bova tako lahko privarčevala. In še kako prav je imel.
populis, upam, da se ti bo javila kakšna z izkušnjmi glede tega, žal ti jaz ne morm pomagati....nimam pojma o teh stvareh, poznam le govorice.

Spet sem v peščenem viharju, mož prebija stenouser posted image user posted image user posted image

auroraa, napisala si tole: Predviden datum poroda:  05.07.2008 
Datum nastopa porodniškega dopusta:  07.06.

No, tudi jaz imam PDP enak, ampak sem zadnjič videla, da mi je sestra pri G napisala na karton nastop porodniške šele 11.06.??

Sicer imam pa jutri pregled.

Neposredna povezava do sporočila: 3438
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 18:15:21   
Brisani uporabnik

(odgovor članu neboglasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3439
16.4.2008 18:38:45   
neboglasnica
Ma, meni je boljše tako, ker delam v šoli in zaradi povratka nazaj je bolje. Potem imam namen naslednje leto vzeti malo bolniške in že bodo tu počitnice...

Grem z babami na večerjo, pridne bodite!

Neposredna povezava do sporočila: 3440
16.4.2008 19:00:45   
lindy
Punce kako pa je s tem, če si prijavljena kot mati samohranilka, a je otrok lahko zavarovan po očetu ali ne?

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
16.4.2008 19:24:05   
netki
če si mati samohranilka, potem v rojstnem listu ni napisanega očeta, ker otroka kao ne prizna in potem tudi zavarovan ne more biti po njemu...

če pa je oče vpisan v rojstni list, potem ima otrok očeta in nisi več samohranilka, lahko pa ga zavaruje po sebi.....zanj pa plačuje preživnino....to velja za primer da sta prijavljena vsak na svojem naslovu....

če pa sta prijavljena v skupnem gospodinjstvu, potem sta na istem kot če sta poročena...

tako nekako je bilo meni razloženo ....naj me kdo popravi, če se motim 

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
16.4.2008 19:38:11   
tims
Midva z mojim možem sva kmalu po Timovem rojstvu ugotovila, da bi blo bolš, če se sploh ne bi poročila. Sva oba mislila, da nama bo lažje, pa sva potem ugotovila, da sva skoraj povsod prikrajšana. user posted image  Privoščim pa vsakemu paru, ki se znajde na tak način, da se ne poročita in potem imata prednosti pri plačilu vrtca in otroškemu dodatku. Jaz sem glede teh stvari, da bi "goljufala" prevelik zajc in se ne upam. Vem pa, da je soseda na ta račun kar nekaj "prišparala", ker nista bila poročena in sta kao živela ločeno. Tako da vse tiste, ki niste poročene in pač niste tradicionalno usmerjene, se nikar ne podajajte v to user posted image user posted image user posted image , ker bojo povsod sami stroški.

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
16.4.2008 20:09:56   
glugluglu
netki, mislim, da je mati samohranilka tudi tista, kjer otrok ima vpisanega očeta v rojstnem listu in ga je enkrat priznal, ker se pa pač ne razumeta sta pa narazen (lahko tudi od kasneje) in oče uradno za otroka plačuje preživnino.
Mati samohranilka postane tudi tista, ki se loči in obdrži otroke, tako nekako si jaz to predstavljamuser posted image .

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 20:12:11   
Brisani uporabnik

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 3445
16.4.2008 20:30:18   
papir
pozdravček !evo mene od jutri naprej sem na bolniški-sem bila danes na pregledu in glede na to da me zadnje čase preveč tišči dol mi je reku da je najboljše da začnem ppočivat.

Neposredna povezava do sporočila: 3446
16.4.2008 21:23:37   
lex
Midva nisva poročena ampak ga ni denarja, da ne bi bila skup prijavljena. Če smo familija smo familija. Ja zdaj me boste malo čudno pogledale, ampak (sem slišala), da naj bi se kao preverjalo in da vsak more povedat svojo plat zgodbe, pa ful te neki zaslišujejo, pa preživnina se lahko tud prek sodišča naredi,........... A se pa vam da lagat? Pa menda ful haklce iščejo. No tako je bilo razloženo meni.

Glede plačila vrtca (vzgojiteljice nimamo s tem nič, ker ima to prek občina, kamor tud neseš vlogo za znižanje plačila). Največ lahko plačaš 80% cene vrtca 20% da občina zraven (zakonsko določeno). kako je točno glede na to, da tvoj otrok hodi v drugo občino v vrtec tega ne vem (niti ni kje v zakonu napisano sedaj ko sem se učila). Lestvica je od 10% do 80%. Potem ene občine dajo ful zraven (naša da 50% in potem je še tu lestvica). Če bi živela v sosednjih občinah bi okoli 100€ več plačala vrtca.
Je pa res, da če boš dala otroka v vrtec v LJ da jim druga stalna prebivališča zbijajo pike. Moja sestrična je tamalo in partnerja preselila  uradno v LJ, da je dobila vrtec, ker je menda ful naval. Tukaj si lahko izračunaš plačilni razred vrtca

(odgovor članu papir)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
16.4.2008 21:34:44   
lex
Evo sem si izračunala za drugo leto in sem kar dobre volje: 5 družinskih članov in iz 70%pademo na 50%in ker gre v vrtec tudi Alina ima ta zastonj (nov zakon), Aleks pa pade za 1 razred (ker sta v vrtcu 2 otroka) in tako pademo v 4 plačilni razred (40%)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Še en razlog zakaj je treba met male razlike med otrokiuser posted image user posted image  no in pol 1.9.09 ko gre še Vita v vrtec imata 2 zastonjuser posted image user posted image user posted image user posted image

Aja plačala bom pa okoli 70€, ker je naša občina ful radodarna in upam, da se to ne spremeni ko se bo menjal župan (ta je že od vsega začetka)

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
16.4.2008 22:01:16   
netki
meni so razložili tako.....ne vem

samohranilki naj bi preživnino plačevala država, ker je oče ne plačuje. Samohranilka je mati v primeru, če sta z očetom skregana in ločena. Če pa nimata skupnega naslova, pa vseeno skupaj vzgajata otroka....potem to ni samohranilstvo.

ne vem več....čist sem že zmešana.....

no midva sva prijavljena vsak na svojem naslovu, pa nisem samohranilka in ne prejemam tega dodatka, ker pač nisva ločena ampak nimava skupnega bivališča.
Je pa več ugodnosti drugje...to se pa strinjam.
samo če bi imela možnost in denar, bi si uredila skupen dom in se poročila (na kar še vedno upam in sanjam), bi se sigurno prijavili skupaj in uživali družinsko življenje......tako pa je tu 1000 razlogov....a o tem nebi..

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3449
16.4.2008 22:03:33   
glugluglu
Lex, blagor vam v vaši občiniuser posted image ! Mi nič ne dobimo, nobenih dodatnih popustov od občine pri vrtcu,user posted image , ja 100 EUR ob rojstvu otrokauser posted image .

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?