Suzi*
|
Ojla, bejbe. Evo naju z Žano doma. Smo prišle že včeraj, pa je ba polna hiša, pa ful naporen dan, ....sej razumete. Pina, najprej oprosti, ker ti nisem odgovorila na tvoj zadnji sms, ampak ko ima hudič mlade.....zgleda da sem pozabila plačat položnico od telefona preden sem šla v P, pa so mi barabe vse odhodne storitve zablokirali. Mislim, to se lahko samo meni zgodi. Mi smo ok, dečva čez dan ful lepo spi in papa, ponoči imamo pa luštno, ker ima fuuul krče in skor cele noči predežuram. včeraj jo je na srečo moj nosil, pol ji je pa čajček pomagal, tako da smo od dveh zaspali. Zdajle pa izkoriščam mir....oba deteta pančata. Anžej je ful nor na Žano, skos bi jo objemal pa lupčkal, pa pestoval ,... neke krize zaenkrat nisem opazila, upam da tako tudi ostane. Glede poroda pa sem bla skor on-line v ponedeljek. Skor da nisem kar pred računalnikom rodila. Pol sta še mojadva prišla k nam, jaz še optimistično šla pod tuš. Moj je priletel z Brnika v 50. minutah, tako da je samo avte zamenjal, me naložil in sva letela v P. Popadki pa so bli že na 3 minute. Nekaj čez polnoč sva uletela v P, en popadek sem predihala na parkirišču, enega preden sem šla v 1. štuk peš, enega pred vhodom na CTG. Me dajo takoj na ctg, ta riše popadke, me pustijo samo in pokličejo počas zdravnico. V tem mi med popadkom poči mehur in vlije se voda. Res je dobesedno počlo. Kličem babico, pride dohtarca, pogleda, sem bla 3 cm odprta, me pošlje na klistir. Popadki so pa začel samo šponat. Gremo zraven na klistir, jaz predihujem, ona pravi "nekam rajn vi to dihate, dejmo pogledat kolk ste odprte, mogoče ne bo časa za klistir". Me pogleda, sem bla že 4 cm odprta in meje kar brez klistirja poslala v porodno. Moj je takrat odnesel moje obleke v avto. pridem v porodno, me da na ctg, pogleda, je blo že pri 5 cm. Popadki pa vedno močnejši. Moj je v porodno prišel takoj, je blo mogoče pol enih ura. Pol sem predihala ene 4 reees močneee popadke, sem kar čutila kako me odpira, dobila sem injekcijo proti bolečnam v rito (prime šele po 10-15 minutah ) nakar me babica pogleda, pa pravi, uh, je že 10 cm, kar na hrbet, bomo rodili. Kej tazga pa res nisem pričakovala, oba z mojim sva bla čist paf, kako je šlo ekspres vse. Potem sta bla pa še 2 doooolga popadka ko je blo treba pritiskat, ena babica se mi je trebuh vlegla, jaz pritiskala. V tem mi je začela iz nosa kri lit v potoku. No v dveh popadkih in majhnem prerezu je na svet pokukalo eno modro dete, polno verniksa. Na odpustnici sem vidla, da je imela popkovino ovito, čeprav tega prej ni nihče omenil. Babica je oznanila da je punčka, z mojim sva se samo spogledala in se nasmehnila in obleja. Moja videnja žemljice na UZ so bla torej točna. Malo so mi dali na trebuh, je bla prvi trenutek res čist modra, čeprav se mi takrat sploh ni zdela. Ampak je že v minuti dobila mormalno barvo. Mene so potem še zašili, tamalo zrihtali, sva se dojili in pocartali, pol pa sredi noči na oddelek. Žana je bila velika 52 cm (ob odpustu 50 cm ) in težka 3030 g, obseg glavice 33 cm (ob odpustu 34 cm). Aja, ni potrebno omenjat, da inekcija ni prijela ko bi morala, sem bla pa pozneje kar pijana od nje. Punce, tale moj porod je bil tako ekspresen, da oba z mojim skoraj nisva dojela vsega skup, ker sva bla še pod vtisom prvega poroda. Popolno nasprotje. In res sem vesela, da sem imela priložnost rodit čist natur, s svojimi popadki. Neverjetno nora izkušnja. pa imela sem super babico Alenko, nasmejan sonček je bila. Tako je bilo pri nas. Dve noči sva se z Žano kar namatrali z dojenjem. Mala je tako na tanko grabila po bradavici, da sem imela kljub mazanju ful ranjene, pa cele noči je na zizi visela. Podnevi pa spala. Zdej je pa tolk mleka, da mi niti ene strani ne sprazni pri enem dojenju. Sploh ne vem kako naj dojim, da bi prišla do hranljiveha mleka. Sicer je ena zaspanka, vmes podirava kupček, pa se previjava, da potem še malo poje. Ponoči pa jo matrajo krčki in rjove kot nora. Včeraj jo je pomiril janežev čajček, da nes imamo pa preventivno tudi že kapljice doma. Hvala vsem za čestitke!!!!!!!!!! Zdej grem pa na hitro še mal pošpegat za nazaj. Se javim.