malagala -> RE: Odstranili so mi pregrado! (27.3.2008 16:37:48)
|
giotti Na kratko - prejšnja ginekologinja mi je pregrado odkrila z ultrazvokom, ampak ni bila ravno za to, da se jo odstrani, predvsem jo je motila majhnost maternice. Nova ginekologinja mi je že na prvem obisku dala napotnico za odstranitev, ker je menila, da je kar velika. Ko sem dobila napotnico sem poklicala v MB, kjer so me naročili k dr.Rejliču, čakala sem približno mesec dni. Dr. Rejlič je tudi naredil ultrazvok in predlagal, da se pregrada odstrani, čeprav imam tudi druge težave s ciklusom, ovulacijo itd...Ampak zdaj ne bom o tem. No, jaz sem takoj vprašala za poseg brez narkoze in dr. je bil takoj za, brez nobenih vprašanj, zakaj itd...Razloženo mi je bilo, da poseg ni nič posebnega in da ne bom dalj časa na bolniškem kot nekaj dni. To se mi je zdelo OK ...Ko sem nato klicala za naročilo 1. dan m sem sestri povedala, da gre za ambulantni poseg brez narkoze. In čakala, da pridem na vrsto... Po pravici povedano - se narkoze malce bojim, zato se ji rada izognem, ne bom trdila, da je nevarna ali kaj podobnega, gre za osebno prepričanje. Ni mi bilo nič povedano, da je poseg brez narkoze bolj tvegan, ne razumem, zakaj bi bil...Saj gre za isto zadevo, le da si zraven zavesten. Zdi se mi, da je za zdravnika bolj naporen, saj mora vseskozi kontrolirati in upoštevati psihično stanje pacientke - se pogovarjati, voditi, razlagati kaj vse se dela...Kar je meni osebno zelo veliko pomenilo!Poudarjeno pa mi je bilo, da če slučajno ne bi zmogla brez narkoze, če bi vmes zelo bolelo, bi me naslednjič naročili za postopek pod narkozo. Postopek res ni bil nič posebnega, verjetno je odvisno tudi, kako visok prag bolečine imaš. Pa mirna moraš biti, ne smeš narediti kakega nenadnega giba...Kar tudi ni tak problem. Upam, da sem ti kaj koristila z odgovorom...Zdaj grem še malo počivat... LP
|
|
|
|