predporočna pogodba? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...

Sporočilo

Kepica83 -> predporočna pogodba? (5.2.2008 22:01:21)

Ali se kdo poslužuje tega?

bskrle -> RE: predporočna pogodba? (5.2.2008 22:04:10)

zAKAJ?
Midva tako in tako nisva imela nobenega premoženja, le avto.

Naja31 -> RE: predporočna pogodba? (5.2.2008 22:04:28)

Kolikor jaz vem, po slovenski zakonodaji ni mogoča.
Lahko jo skleneš, ni pa potem veljavna na sodišču.

Kepica83 -> RE: predporočna pogodba? (5.2.2008 22:09:03)

aha no tak me zanima. Ker jaz imam premoženje kot so avto, motor in hiša moj pa prav tako razen motorja nima. Tak me je zanimalo.

urskas -> RE: predporočna pogodba? (6.2.2008 9:15:05)

sem pa mislila da je tudi pri nas možno, saj sem ravno predkratkim, slišala o nekom (ki je seveda nesramno bogat).

cukr07 -> RE: predporočna pogodba? (6.2.2008 9:26:26)

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

zAKAJ?
Midva tako in tako nisva imela nobenega premoženja, le avto.

Pri nama je bilo enako.

nuala -> RE: predporočna pogodba? (6.2.2008 9:36:20)

Ne vem, če so v zadnjem času spremenili zakonodajo ( hotli so uvest tudi to ), ampak V Sloveniji ko sem se jaz poročila, ni bilo mogoče skleniti predporočne pogodbe.
Na srečo, saj sem se poročila s starim descom samo zaradi denarja. Vprašajte taščo.

bt08 -> RE: predporočna pogodba? (6.2.2008 10:51:48)

Ne vem midva jo ne rabva.On ma avto in to je to,skupej imava sina,pa plače.drugega pa za enkat še ni najno,ko bo stanovanje napisano nanj,bova pa že poročena.Pa še ta avto ko ga ma,ga jaz uporabljam in ni ne vem kaj.Tko da pri naju ta stvar odpade.

NATAŠI -> RE: predporočna pogodba? (7.2.2008 8:21:56)

pri nama je ne bo.. .avto imava vsak svojega, stanovanje je napisano nanj in je s poroko tako najino... je pa to stvar vsakega posameznika in sredstev s katerimi razpolagata

mighi -> RE: predporočna pogodba? (7.2.2008 8:28:22)

Pri nas ni aktualna, čez lužo (ZDA) pa. To pa za to, ker pri nas se ob ločitvi deli na pol samo premoženje, ki je bilo pridobljeno v času (zunaj) zakonske zveze, v ZDA pa kar celotno (tudi dedovano).

Natyy -> RE: predporočna pogodba? (7.2.2008 11:07:12)

IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠI

pri nama je ne bo.. .avto imava vsak svojega, stanovanje je napisano nanj in je s poroko tako najino... (po zakonu ne bo tako, če ga je dedoval tvoj mož pred ali v zakonu je stanovanje njegovo in ne tudi tvoje. Tvoje je le v primeru, da ti da z darilno pogodbo pisat 1/2. Drugače pa lahko že starši dajo sinu in snahi z darilno pogodbo pisat vsakemu 1/2 . V tem primeru je vajino. drugače pa je lastnik le eden).je pa to stvar vsakega posameznika in sredstev s katerimi razpolagata

NATAŠI -> RE: predporočna pogodba? (7.2.2008 12:24:34)

natyy hvala za informacije mi bo prav prišlo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. sem mislila da je s poroko avtomatsko premožeje pol pol

SRCCEK -> RE: predporočna pogodba? (7.2.2008 14:17:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Natyy

IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠI

pri nama je ne bo.. .avto imava vsak svojega, stanovanje je napisano nanj in je s poroko tako najino... (po zakonu ne bo tako, če ga je dedoval tvoj mož pred ali v zakonu je stanovanje njegovo in ne tudi tvoje. Tvoje je le v primeru, da ti da z darilno pogodbo pisat 1/2. Drugače pa lahko že starši dajo sinu in snahi z darilno pogodbo pisat vsakemu 1/2 . V tem primeru je vajino. drugače pa je lastnik le eden).je pa to stvar vsakega posameznika in sredstev s katerimi razpolagata

Nama sta dala njegova starša parcelo za hišo (z darilno pogodbo), vendar če greva narazen, je parcela avtomatsko njegova (cela), kar pa sva zgradila na parceli se pa deli na pol.....tako mi je bilo razloženo pri notarju!!!

Stran: [1]