Anonimen -> RE: kdaj imeti prvega otroka (7.2.2008 13:46:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ Pravi čas težko določiš... Je pa dejstvo, da se ženske prepozno odločajo za prvega otroka, kar se mi absolutno ne zdi prav. Če čakaš na to, da se ti bodo v življenju izpolnili pogoji... potem lahko čakaš do penzije. Če čutiš željo, potem otroka imej. Pa saj ne rabimo delati znanosti iz tega. Zdej se znajo oglasiti tiste, ki rabijo veliko finančno kepo za štart... mislim, da je najbolj pomembno to, da si v sebi pripravljen sprejeti odgovornost. Nekatere jo nikoli, žal. Poslušajte komentarje nove Slovenke leta... rezultati tega, da ženske delajo kariero in gnezdo do nevemkdaj in se za otroka odločajo po tridesetem so vidni na oddelku ljubljanske porodnišnice za nedonošenčke, itd. Ni rečeno, da bo telo pripravljeno takrat, ko si bomo mi zamislili. Sicer pa vsaka zase že ve... Pa smo spet tam. In pol če ženska čuti željo nej kar ma otroka? Pa čeprav ve da nima kje živet(nekateri pač ne morejo bit doma), pa čeprav ve da še sebe ne more živet ker ni financ, pa čeprav ve da mogoč z njenim tipom ni to to, pa .... Vse lepo in prav. Sam na podlagi samo želje in ljubezni se lahko za otroka odločajo samo ljudje k vedo da imajo neko zaledje to je starše, ki jim bodo pomagali. Vsi ostali se pa samo na podlagi želje ne mormo odločat, ker pač ne mormo živet pod mostom. Pa ne pozabit da nimajo vsi že par letne veze za sabo pri 20ih. Ljudje se kasneje za otroke ne odločajo samo zaradi financ. Pač nekateri kasneje spoznajo človeka s katerim si želijo deliti življenje. Za moje pojme moreš pač preden se odločiš za otroka imet neko stabilno vezo, streho nad glavo, sam se preživljat in čutit željo. V bistvu moreš bit odrasel. Dokler greješ ritko pri mamici in očitu na kavču, dokler ti dajejo žepnino, kupujejo obleke, te hranijo, ......si pač otrok.....vsaj za moje pojme.....in za mojo logiko otroci naj ne bi meli otrok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Nek vrstni red pa naj bi bil v življenju. Se rodimo, smo otroci, najstniki, odrastemo in imamo svoje družine. Tako nekak nej bi šlo......če se seveda kaj ne zalomi vmes[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|