gojska -> RE: Zakaj hujšati? (14.2.2008 14:32:20)
|
Na hitro sem preletela vaše odgovore in dovolite mi , da še jaz dodam mnenje in izkušnje. Hujšati se začne v glavi, saj veš, da bi moral in da je skrajni čas. Prelagaš za po praznikih, pa samo še ta rojstni dan itd. Potem pa zaradi bližajoče diete tako trpaš vase ( vsaj jaz ), da imaš še kašne tri kile več za zgubit. Potem pa začneš iskati dieto, ki jo še nisem nikoli delala. Pa vsaj približno zdrava mora bit, ker sem v letih, ko ne prenesem več skrajnih eksperimentov oz. sem prišla k pameti. In sploh dieta nikoli ne deluje dvakrat. Če jo pa spet rabiš pa itak ni bila dobra. Pri sebi sem prišla do naslednjih sklepov, upam da vam bo kateri pomagal. Začni jesti tako, kot boš jedla, ko boš dosegla zaželeno težo. Hujšati je najbolje začeti z enodnevnim postom. ( to pravi Petrovčičeva in je res ), telo se sčisti, postaneš lažji in ugotoviš, kako malo hrane v resnici potrebuješ. Zajtrk zame ni najpomebnejši obrok v dnevu. Me sploh nezanima, če zdravniki pravijo, da bi moral bit. Če pojem že zjutraj 400kcal, mi ne bo nikoli uspelo shujšat. Sploh pa če se malo bolje pozanimaš pri ljudeh iz neuradne medicine, se v dopoldanskih urah telo čisti, medtem ko ponoči prebavlja. Zakaj bi ga motila z marmeladkami. Sadje je popolnoma dovolj. Verjamem pa da so ljudje, ki so drugačni in sploh ne morejo nič brez zajtrka. Brez telovadbe se zgubi kile na račun vode in mišic. Potem imamo še manj mišic in še manj porabljamo kalorije. Jemo manj - pa ne hujšamo. JO-JO je zagotovljen. Vadba naj bo v užitek. Meni paše hoja. Vsako (skoraj ) jutro 45 min. Zvečer pa čist izi telovadba, kar doma na dekci. Vsaka po svoje. Če se kdaj pregrešim s hrano ali spustim telovadbo, probam imet čim manj slabe vesti. Sej se ne morem do smrti sekirat. Torti se pa reče priboljšek. Se pravi tu in tam že lahko, a ne ? Začela sem 22.januarja s polno luno in postom in danes zjutraj sem imela 6kg manj. Iz 84kg na 78kg. Visoka sem 169cm Če imam 25 kg preveč, jih ne morem zgubit v enem mescu. Al shujšam zdaj in ostanem taka, ali ne shujšam niti deke več. IN ZAKAJ--------------KER SE CENIM in bi rada zaprla zadrgo na kavbojkaj.
|
|
|
|