Še enkrat barve za živila!! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

hugolina*** -> Še enkrat barve za živila!! (5.2.2008 18:55:01)

Sm že enkrat sprašvala po njih pa jih v trgovini nekak ne najdem. A mi lahko katera pove kako to zgleda. A so to take male tubice? Samo to so sam zelene pa rumene pa mislim, da rdeče. Js sm misenna, da je to za pisat po torti. A to se da v smetano, da se obarva?

urskas -> RE: Še enkrat barve za živila!! (5.2.2008 20:57:46)

našla jih boš na policah z dodatki za peko slaščic. ja dodajajo se lahko za barvo al pa tudi kot ojačevalec okusa. So pa lahko v majhnih prozornih stekleničkah, ali pa v majhnih tupicah, ki izgledajo kot voščenke.
Firme pa ti ne znam povedati, ker tega nimam doma.

S pa tudi sama sprašujem, kako smetano pobarvati v fejst rdečo ne roza.

nabiralka -> RE: Še enkrat barve za živila!! (5.2.2008 20:59:38)

Barve v tubah so ponavadi za pisanje po tortah (če misliš tiste, katere dobiš 4 v kompletu; rumena, zelena, rjava in rdeča). Za barvanje živil pa se mi zdi, da so tiste male stekleničke. V trgovini jih imajo navadno poleg stvari za dekoriranje tort; pri oblatih, mrvicah in marcipanovih figuricah. Torej, vsebino te stekleničke lahko najbrž vliješ v smetano. Foster clark je ena znamka, čeprav te barve navadno niso tako intenzivne, obstajajo še manjše stekleničke, vendar ne vem, kako se jim reče, baje pa, da so bolj učinkovite.

Noel -> RE: Še enkrat barve za živila!! (6.2.2008 7:28:28)

Jaz imam barve v tubah in z njimi prav lepo pobarvam smetano. Kupiš jih tam, kjer imajo vse za peko, so pa v kompletu modra, rdeča, zelena in rumena. Moje so firma Schwartau.

cukr07 -> RE: Še enkrat barve za živila!! (6.2.2008 10:45:35)

Mene pa zanima, če se da dobit te barve za živila da so brez okusa po določeni stvari.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ker ponavadi ima zelena okus po mentolu, rdeča okus po jagodah, rjava po rumu.....
Namreč, ko sem delala ˝lubenice˝ je ta barva čisto pokvarla njihov okus, je vse potegnilo na mentol in sploh niso bile dobre za jest, ampak samo za gledat.

al1* -> RE: Še enkrat barve za živila!! (6.2.2008 13:42:37)

Evo, tole:

http://www.schwartau-backwelt.de/, poglekj v kategorijo produkte, zukerdekor artikli - prvo v vrsti so te barve.

Noel -> RE: Še enkrat barve za živila!! (6.2.2008 15:15:24)

Tiste, o katerih sem prej pisala so brez okusa.

hugolina*** -> RE: Še enkrat barve za živila!! (6.2.2008 20:37:03)

noel in v kateri trgovini jih kupiš?

Noel -> RE: Še enkrat barve za živila!! (7.2.2008 9:01:45)

Jaz jih kupujem v Mercatorju.

Stran: [1]