Fasada! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

tajtaja -> Fasada! (5.2.2008 12:13:12)

Spewt jaz. Smo pri fasadi, pa me zanima, tiste ki ste jo delale nedavno, ali se še dela okrog oken tisti povdarjen rob ali to več ni preveč in?
Jaz prej niti nisem pomislila na to, pa naju je mojster posebej opozoril na to, sedaj pa ne vem-no meni nekak ni preveč simpa, mož pa mogoče da bi?!
Saj se ne moreva odločit.
Sicer pa se mi zdi, da to pride komaj pri zakjučnem sloju?

orhideja -> RE: Fasada! (5.2.2008 12:16:55)

Kakšno barvo fasade boste pa meli, če nisem preveč firbčna?

TIA22 -> RE: Fasada! (5.2.2008 12:17:54)

IZVIRNO SPOROČILO: orhideja

Kakšno barvo fasade boste pa meli, če nisem preveč firbčna?

Tudi mene to zanima

tajtaja -> RE: Fasada! (5.2.2008 12:18:24)

IZ tega bom še naredila celo študijo, ampak še ne zdaj, enkrat spomladi.
Sedaj gremo najprej z izolacijo in to, baje da za barvo še ni najboljša temperatura.

valentina2006 -> RE: Fasada! (5.2.2008 12:18:40)

Odvisen...nama je bil všeč in sva ga dala... Stvar okusa. Men dobr zgleda.

Anonimen -> RE: Fasada! (5.2.2008 12:21:14)

Men osebno to ful ni všeč.

GoYa -> RE: Fasada! (5.2.2008 12:24:00)

Mi imamo rdečo-sivo fasado in sva dala okoli oken bel rob. Imam v albumu. Če želiš, mi pošlji ZS za geslo.

T.A.Y.A. -> RE: Fasada! (5.2.2008 12:55:01)

Lani smo delali fasado in se nismo odločili za robove, ker baje niso več v modi. Imamo sivo - rdečo kombinacijo. Večji del fasade je v sivi barvi, z rdečo pa smo poudarili predvsem vogale hiše (vzorec - trikotna oblika, v vzorcu pa tri sive črte. Ker imamo bolj razgibano hišo, smo še z rdečo barvo poudarili kakšen del stene, da ni preveč monotono.

Vse pa je odvisno od tega, kakšno obliko hiše imaš.

GoYa -> RE: Fasada! (5.2.2008 12:56:18)

Mi smo se odločili za robove, ker je večina hiše v rdeči barvi in vseeno bela barva okoli oken malce razbije.

saving -> RE: Fasada! (5.2.2008 21:29:39)

Hm, a ni malo pretirano govorit o modi pri reči, ki jo boš gledala 20-30 let? Saj niso čevlji, daj no [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Če ti dopade, daj rob, če ne, pa ne.
Se pa rob dela pri zaključnem sloju, pred zadnjim nanosom (verjetno bosta dala že narejen barvni omet). Ne hitita s fasado. Normalno lepilo za stiropor ima slabo adhezijo pod 0 stopinj, ponoči pa so temperature še vedno nizke. Preverita, katero lepilo mojstri uporabljajo in poglejta karakteristike! Normalni zaključni sloji gredo od 10 do nekje 25 stopinj, marec ali april je idealen.

rija -> RE: Fasada! (5.2.2008 23:30:47)

IZVIRNO SPOROČILO: T.A.Y.A.

Lani smo delali fasado in se nismo odločili za robove, ker baje niso več v modi. Imamo sivo - rdečo kombinacijo. Večji del fasade je v sivi barvi, z rdečo pa smo poudarili predvsem vogale hiše (vzorec - trikotna oblika, v vzorcu pa tri sive črte. Ker imamo bolj razgibano hišo, smo še z rdečo barvo poudarili kakšen del stene, da ni preveč monotono.

Vse pa je odvisno od tega, kakšno obliko hiše imaš.

jesus, kak pa to zgleda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

tajtaja.....odvisno od barve in stila hiše. na našo taki robovi niti pod razno ne pašejo, na kakšni pa bi bilo brez njih grdo.....

honey -> RE: Fasada! (6.2.2008 9:20:53)

Meni osebno dobro izgledajo bele špalete (robovi okrog oken), če je fasada v eni barvi. Midva imava recimo modro in bi bila res pusta hiša brez špalet. Če imaš pa že tako večbarvno fasado, pa po moje res ne paše. Sicer pa ti dam nasvet, ki sva se ga midva z možem poslužila za lažjo odločitev: večina izvajalcev fasad ima možnost, da ti izdelajo barvno študijo. Pošlješ jim sliko tvoje hiše in napišeš zraven, v katerih barvah bi imela fasado. Potem, ko je bila definitivno izbrana, sva se pa midva še malo zmišljevala: s špaletami ali brez, moder ali bel steber, balkon v barvi cokla ali v barvi fasade... V glavnem, precej olajšajo odločitev.

Anonimen -> RE: Fasada! (10.2.2008 20:47:59)

tako kot je rekla rija. če je kiša neka moderna zadeva potem boh pomagaj tistemu, ki da gor špalete v beli oz podarjene kakorkoli drugače. če pa je to ena klasična hiška po možnosti s čopi in balkonči in erkerjem ja potem pa boh ne daj špalete spustit

Stran: [1]