|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odklanjanje vse hrane
5.2.2008 9:54:44   
BONI*
Zanima me, če je na svetu še kdo, ki preživlja take muke  pri hranjenju dojenčka, kot jih preživljamo mi? Zdaj si najbrž mislite, da sem ena izmed tistih paničnih mamic, ki se po nepotrebnem sekira in pretirava, ko pa je v resnici njen otrok čisto OK. Vendar nisem. Naš problem je resničen in ne znamo ga rešiti. Zato prosim za pomoč tiste, ki imate podobne iskušnje. Dobrodošel je tudi vsak dober nasvet.
Naj opišem našo zgodbo. Matic, ki je sedaj star dobrih 8 mesecev, tehta 7800 kg, velik pa je 75 cm. Že takoj po rojstvu je zaradi odklanjanja dojenja zgubil 400 g. Zelo kmalu smo tako prešli na flašo in na adaptirano mleko vendar ni bilo kaj dosti bolje. Ves čas smo ga morali praktično siliti jest. Stvari so se nekoliko izboljšale, ko smo začeli uvajati gosto hrano. Na začetku jo je zelo dobro sprejel in je rad pojedel kar smo mu dali, kar naenkrat pa se mu je tudi to začelo upirati. Prav zaprav je imel Matic že od začetka obdobja, ko po cel teden ni hotel nič jesti in je vse zbljuval ali pa zbruhal ven. Težave so se še povečale ko smo iz Novolac 1 prešli na Novolac 2. Začel je pogosto bruhati, odklanjal je predvsem mleko in mlečne kašice, hujšal je ... in končno nas je pediatrinja poslala na preiskave na gastro kliniko. Tam so mu pri 7 mesecih odkrili intoleranco na laktozo. Kljub šoku ob diagnozi smo bili veseli, da končno vemo kaj je ves čas Matica tako matralo. Naj povem, da sicer ni imel prav nobenih drugih znakov, ki bi govorili za kakšno preobčutljivost. (samo neješčnost, zgubljanje na teži oz. nepridobivanje, bruhanje). Od takrat smo na sojinem mleku. Iz prehrane smo morali umakniti prev vse, kar vsebuje laktozo oz. mleko. Sprva je sojo dobro sprejel in je začel prav lepo jesti, vendar je bilo veselja kmalu konec. Že po slabem tednu hranjenja z sojinim mlekom je začel ponolno bruhati in zavračati prav vso hrano. Kljub temu, da pogosto  namesto sojinega mleka uporabim riževo ali ovseno mleko Matic totalno odklanja vso hrano in sploh noče nič jesti. Posvetovali smo se že z dietetičarko na Vrazovem - pediatriji, non stop klicarimo našo pediatrinjo, govorili smo že z zdravnico, ki ga je obravnavala ko je bil sprejet na gastro in nihče nam ne zna pomagat. Svetujejo nam, naj ga hranimo večkrat po malem in zelo počasi, ampak tudi to ne gre. Matic samo da vidi žlico ali flašo že začne neutolažljivo jokati. Že po prvi žlici česarkoli (udi če ne vsebuje niti pikice soje) se začne daviti, bljuvati ven, jokati in če mu na silo damo še par žlic, vse zbruha ven. Hranimo ga na pribljižno 4 ure, poje par žlic oz. cca 1 dcl redke kaše (to zgleda tako, da mu z enim prstom odpreš usta in mu daš not žlico in potem čakaš da jo bo pogoltnil dol in upaš, da ne bo bruhal). Naj še povem, da tudi piti že od nekdaj noče nič. Čez dan sprevim vanj do 50 ml čaja, soka ali vode. Edini obrok, ki ga normalno poje je flaša 200 ml sojinega mleka z 2 žlicama Linota okoli 1.30 ponoč. Potem pa naslednjih 24 ur sploh ni lačen.
Naj zaokrožim in povem, da je pri nas hranjenje muka in prekletstvo za vse.V tej fazi enostavno ne vem več kaj narediti, na koga se obrniti. Verjetno ga bomo odpeljali nazaj na pediatrijo kjer imamo odprto napotnico za celo leto in naj naredijo še kakšne preiskave. Mogoče ne more požirati?user posted image
Naj povem še to, da je poleg tega še hipoton in zaostaja v gibalnem razvoju. Tudi to bi sicer znalo malo uplivati na sposobnost požiranja a ne v taki meri, da sploh ne bi hotel nič jest - ali pač?

Če ima kdo podobne izkušnje, lepo prosim za pomoč in kakšen nasvet.

lp, Boni


_____________________________

Boni
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 11:34:38   
ThinkPink
Hi!

Sicer ti ne znam svetovati, ker nimam podobnih izkušenj, ampak sočustvujem s tabo. Verjamem, da mora biti grozno, ko noče jesti in ga je vedno treba siliti. Pravo mučenje zate in za otroka.

Me pa res čudi, da pediatri ne vedo vzrokauser posted image Saj verjetno ima veliko dojenčkov podobne težave... Po mojem je zelo verjetno, da ima težave s požiranjem (kot si napisala) in ni finta v tem, da ne bi bil lačen. Ne vem, jaz bi na tvojem mestu šla na vse možne preiskave (če imaš napotnico za 1 leto), nekaj bodo že morali ugotoviti.

Vso srečo!

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 12:23:17   
mami_miki
naš je tudi že lepo jedel gosto hrano...nato je želel samo mleko-ga ima najreje še zdaj pri 8 mesecih...goste mal manj je, kot je že jedel...

baje se to poštima...midva se na začetku tudi nisva uskladila glede hranjenja...zdaj pa je vedno boljš...no mleko ima najraje od vsega...kako kak dan..različno...

počasi-žličko po žličko...vsakič več...mene je tud skrbelo pa še zdaj me včasih...

če se rad igra pa je živahen, pomeni, da ima vsega zadost-tako sem slišala...

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 12:26:05   
mami_miki
je rekla ena sestra nam v oz. meni v porodnišnici: ja...vaš bi sam od ljubezni živel!user posted image ...

saj bo...vem pa, da je zoprno in te je strah...lahko pa da je res, da pač ne rabi toliko...

saj ti pravim: če je živahen čez dan, pa se igra....potem je ok.
pa če poje eno žličko, počasi bo dve pa tri...sam ne ga silit...ker jaz vidim pri mojem, če mu mal že silim, da mu ni več...se mu začne upirat...ko ne odpre več ust, ali zajoka, neham...čeprav bi mu še dala

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 13:17:38   
rose
Oj.
Čisto si lahko predstavljam, kako te skrbi in kako je to stresno za vse vas. Naša samo en dan ni hotela jesti, pa se mi je mešalo od skrbi. Hvala bogu, se ji je potem poštimalo.
Naša je pri 6m skupaj prebolevala norice in bronhitis. Jo je tako izčrpalo, da je mišično zelo oslabela. Tudi ta mišica zapiralka, al kako se ji reče, da hrana ostaja v želodcu. No, nevem. V glavnem ta mišica ji je oslabela in posledično je ful polivala. In čez nekaj časa, ko si je že opomogla, sve začele z GH, z jabolčkom. Pa ni šlo, po 1 mali žlički kompota jo je ful zvijalo, je jokala, ni se hotla dojit. Moje mnjenje je bilo, da je imela refluks in jo je peklo. Pediatri pa tko nič. Mi je rekla, da ni nič hudga tudi če en dan ne je. user posted image
Ti pa svetujem, da greste nazaj na pediatrijo in da naredijo še več preiskav. Vsekakor to ni v redu, da je začel že zaostajati v razvoju.
Držim pesti, da bo Matic kmalu ugotovil, kako je hrana dobra, mnjami.

Srečno!

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 13:23:52   
mateyka
BONI, men se ne zdi premajhen ali presuh. mam pa občutek, ko berem tvoj post, da intoleranca na laktozo ni vse. kakor da bi blo še neki na kar ma reakcijo. sam nimam pojma kaj bi to bilo..

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 13:41:00   
BONI*
Hvala vsem, ki ste mi do sedaj odgovorili. Kot vidim sicer nihče nima ravno takih iskušenj -HVALA BOGU, ker tega nikomur ne privoščim. Danes smo spet govorili z dietetičarko in našo pediatrinjo in obe sta mnenja, da moramo nazaj na gastro in res bomo jutri šli.
Tudi jaz sem že pomislila na to, da mu kakšna hrana ne odgovarja in mu je ves čas slabo in nima apetita, ampak razen soje ni v njegovem jedilniku vsaj v zadnjem mesecu nič novega. Sojo smo umaknili iz jedilnika za 2 dni in ni bilo nič boljše. Preden smo začeli uporabljati sojino mleko je Matic tudi imel kar precejšne težave in je odklanjal predvsem mleko in mlečne obroke (to mi je sedaj jasno zakaj), je pa normalno in z užitkom pojedel vsaj kosilo (zelenjavo, riž, meso,...). Sedaj pa noče jesti popolnoma ničesar. Tako da user posted image user posted image se mi sploh ne sanja kaj bi lahko bilo. Skoraj dvomim, da ne bi mogel požirati, ker potem tudi ponoči ne bi spil tiste flaše sojinega mleka z 2 žlicama Linota, ki jo ubistvu spije brez problemov.


_____________________________

Boni

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 14:06:07   
julci
Boni nekaj podobnega smo mi preživljali pri sinu.mi smo meli sicer probleme z bakterijam na vodi.Tako da takrat,ko je nehal jesti smo šli z njim v laboratorij na kontrolo vode.
Pri nas je hranjenje   zgledalo podobno vašemu in ti verjamem kako grozno je to,ker sem sama dala to skoz.Nikoli ga nisem mogla sama hranit,ker ni hotel odpreti ust.Zavračal je flaško,ni imel apetita.najraje je še pojedel kako žličko frutkove sadne kašice.
Pri nas smo potem pri obroku začeli prakticirat,da sta ga dva fejst zamotla z kako igračo,pa kake afne zraven guncala,da je vsake toliko odprl usta prostovoljno in malo pojedel.Je bil velik nepredek že per žličk.Sem mu pa hrano ponujala kr naprej če je želel jesti.
Pri 1 letu je mel 7200g.Pa si nismo mogli nič pomagat,bil je drobižek.Malo boljš je  bilo potem,ko je bil v vrtecu,ko je videl druge otroke,ko so jedli,da je potem začel malo bolj prostovoljno jesti.

Se pa strinjam da  greste naprej na preglede,ker je lahko še kje drugje vzrok.Lahko je pa tudito,da se med hranjenjem tolko zravn  napenja,da mu enostavno želodček ne zadrži hrane.
držim pesti,da boste začeli jesti,ker vem date pri srcu stiska,ko vidiš da ti dete ne je.
jaz sem najbolj vesela pri hčerki,da ma apetit in nimamo problemov,ker me je blo tega najbolj strah.



_____________________________

Naša knedla Zala nas je osrečila 5.6.2007
Miha pa nas je osrečil 2.12.1996





(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 14:22:51   
BONI*
Julci, ko si ravno omenila moram povedati, da je Matic že pri 3,5 mesecev prebolel hud uroinfekt in je imel povečani tudi obe ledvički. Sprejet je bil na nefrološko kliniko.Ledvičke je imel povečane tudi pred enim mesecem ko smo bili na gastro in so mu delali UZ. So rekli, da morda zaradi intolerance na laktozo. Na kontrolni UZ smo naročeni aprila. Tudi Maticu sicer pogosto kontroliramo urin v lab. Nazadnje je imel sicer večjo gostoto, drugače pa je bil OK. Seveda pa Matic že od nekdaj skoraj nič ne pije. Imeli smo tudi že mikcijski cistouretrogram, ki ni pokazal refluksa v ledvičkah. Pri 4 mesecih je Matic prebolel calici virus z hudo drisko in bruhanjem, takrat sva bila hospitalizirana na infekcijski kliniki. Vendar naj obe bolezni ne bi uplivale na dogajanje sedaj. Je pa res, da sta  obe bolezni in obe hospitalizaciji gotovo uplivali tudi na njegov razvoj in odpornost.

_____________________________

Boni

(odgovor članu julci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 14:40:31   
julci
Boni pri nas  je naprimer flašo začel zavračat pri 4 mesecih,ko sva bila prvič v bolnici.

Kaj pa uhice a so mu kaj kontrolirali.Pri vnetih uhicah je namreč izredno boleče požiranje vsega,še sline.

Počasi,boš videla da bo.Če si paničen otrok potem to še bolj čuti,potem je še težje.
Mi smo bili takrat tud čisto scagani,ker nismo vedeli kaj naj še nardimo da bo jedel.S časoma postane potem boljš.Čeprav dans s tem nimamo problemov,vendar še dans ko zagleda hrano na krožniku poje polovico.Jaz ga ne silim,ker s tem potem samo še boljzavrača vse skupaj.

Kakšne volje je pa drugače sin.


_____________________________

Naša knedla Zala nas je osrečila 5.6.2007
Miha pa nas je osrečil 2.12.1996





(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 14:49:40   
BONI*
Drugače je čisto dobre volje in zgleda zdrav. Malo mu sicer iz noska teče zadnje dni vendar nič hujšega. Edino spi mi zdejle že 2,5 ure kar ni ravno pogosto. Sem ga šla vmes že parkrat gledat in tipat, pa zgleda vse OK.
Imam pa zato čas biti na RR in v miru kuhati.

Se pa sprašujem, če ne bi mogoče vseeno mogli dati spet tudi urin prekontrolirat. Sicer nič ne smrdi, je pa že nekaj dni zelo temne barve.user posted image


_____________________________

Boni

(odgovor članu julci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 14:55:56   
julci
Lahkores da mata kake bakterijena vodi,ker jaz pri sinu vem ,da mi takrat tud po tri dni ni nič jedel.

_____________________________

Naša knedla Zala nas je osrečila 5.6.2007
Miha pa nas je osrečil 2.12.1996





(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 15:00:27   
Paštetka
Kaj pa če bruha zato in ga je strah žlice, ker mu na silo "vlivate" kašice noter? Da se boji že vnaprej tako kot ti hranjenja? kaj pa če ga posedeš v stolček se igrata in mu med igrače daš "hrano"? Mogoče jo pa pa vzel in jedel, da niti vedel ne bouser posted image .  KEr meni se tudi niti malo ne zdi premajhen ali presuh user posted image .  Sprašujem zato, ker vem, da ko je moj sitnaril ali kakšnega živčnega fasal med hranjenjem, da je tudi skoraj vedno bruhal.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 15:07:38   
BONI*
Paštetka, saj to delamo. Okoli njega je v stolčku vedno polno igrač in le tako ga uspemo vsaj malo pripraviti do požiranja. Nismo ga vedno silili jest. Da je tako hudo, da je potrebno na silo kaj vanj spraviti traja sedaj cca. 14 dni. Prej je čez dan dokaj lepo prostovoljno jedel.
Zavedam se, da se mu je najbrž že vse skupaj pošteno zamerilo ker se je že meni. Vendar ga res ne morem pustiti da ne bi čisto nič jedel. Zdraven se na trepalnice postavljamo, se pačimo, vse igrače vkup vlečemo, pojemo, se pogovarjamo,... vendar nič kaj dosti ne pomaga.


_____________________________

Boni

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 15:33:03   
Paštetka
Vrag je, ko še ne zna govoriti in bi ga vprašala, kaj bi jedel rad user posted image .

Kaj pa če bi se šli kam kopat? Deca so ponavadi po kopanju tako lačni, da vse leti vanje? Pa ga nič vmes ne sprašuj ali bo kaj jedel.

A pa ti zgleda bolan oz. da bi bilo kaj z njim narobe?

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: odklanjanje vse hrane
5.2.2008 15:35:48   
Paštetka
Kaj pa kaj hladnega? če ga kaj v ustih matra? npr. sladoled? Samo zdaj se pa ne spomnim, kateri sladoled ne vsebuje mleka. Vem, da so taki, ker je od znanke mala alergična na mleko in lahko je neka 2 okusa.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?